Amerikaanse vrouw is dubbel zwanger

Amerikaanse vrouw is dubbel zwanger

Een 31-jarige vrouw uit het Amerikaanse Arkansas heeft dokters voor een raadsel gesteld door zwanger te raken terwijl ze al zwanger was. De 31-jarige Julia Grovenburg was al tweeënhalve week in verwachting, toen doktoren een tweede, jongere baby in haar buik ontdekten op een echo. “We proberen al drie jaar om kinderen te krijgen”, zo vertelt Grovenburg in The Times. “Maar het lukte steeds niet. We wilden geen vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, omdat we geen tweeling of drieling wilden. Maar nu lacht God als laatste.” De vrouw verwacht eerst een meisje dat waarschijnlijk rond 24 december zal worden geboren. De andere baby – een jongen – wordt begin januari verwacht, maar de artsen sluiten niet uit dat het tweetal tegelijkertijd geboren zal worden. Hoewel de situatie waar de Amerikaanse zich bevindt zeer zeldzaam is, zijn er eerder vrouwen geweest die net als zij ‘dubbel zwanger’ waren. Dit fenomeen wordt superfecundatie genoemd. Er zijn tot nu toe slechts 10 gevallen beschreven in de medische literatuur.

Bron: Waar maar Raar

Lees ook:Vrouw niet in verwachting van twaalfling
Lees ook:Onvruchtbaar verklaarde vrouw krijgt twee gezonde kinderen
Lees ook:Vrouw zwanger van twaalfling
Lees ook:Lezers voorspellen ook: ‘Yolanthe Cabau van Kasbergen zwanger in 2010′
Lees ook:Vrouw vraagt hulp aan heks om zwanger te raken

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Amerikaanse vrouw is dubbel zwanger

 1. Roos

  Nog een geluk dat er maar een paar weken tussen zit, anders was het een groot probleem geworden denk ik. Maar wel heel erg bijzonder hoor!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Het zal je maar gebeuren.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    Nou! Het komt ook maar heel weinig voor gelukkig

      /   Reply  / 
  1. Roos

   Afschuwelijk toch weer dit….wat een onrust en paniek moet dat daar ook zijn bij alle andere meisjes en ouders en wat gaan er hier in Nederland voor reakties op komen? Er is veel te weinig bekend gemaakt over de eventuele gevolgen van deze vaccinatie….

     /   Reply  / 
 2. Karin

  Ik las het net…. tjonge jonge.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Heftig dit he.

     /   Reply  / 
 3. carin

  Daarom zeg ik, het schort aan voorlichting en dat om onrust te voorkomen zowel in Engeland als Nederland,kijk maar naar de mexicaanse griep-vaccinatie.In Duitsland meldt men zaken,over de verontrustte neurologen,bespreekt men de twijfel,had men liever en sneller nog wat onderzoeken,stelt men de vaccinatie’s zo lang als mogelijk uit.In Nederland is media-stilte,maar checkt men Ab Osterhaus zijn aandelen.Die farmaceutische industrie rommelt wat aan en de patienten van de toekomst PASSEN zich wel aan en lopen mee.Medisch komt steeds meer in opspraak.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>