Mannen zijn net zo zweverig als vrouwen

Vrouwen zijn veel intuïtiever dan mannen. Ze voelen de zaken veel beter aan. Dat wordt in ieder geval altijd gezegd. We hebben het ook altijd over vrouwelijke intuïtie. Betekent dit dat mannelijke intuïtie niet bestaat?

,,Mannen zijn wel degelijk intuïtief” zegt Francine Derks. Zij geeft workshops intuïtie aan mannen en vrouwen en merkt dat er weinig verschil is tussen mannen en vrouwen wat betreft hun intuïtieve kracht en het gebruik ervan.

Er is alleen één groot verschil: de communicatie ervan.

Vrouwen spreken meer over gevoelens en leggen er niet zoveel over uit. Mannen zien dat al snel als soft en zweverig.

Mannen baseren hun beslissingen ook op intuïtie, maar doen dit op een rationele manier door er argumenten en redenen bij te zoeken. Zo lijkt het net alsof ze de beslissing goed hebben overdacht, maar ondertussen ook gewoon hun intuïtie hebben gebruikt.

Mannen noemen ons vrouwen al snel ”zweefteven”, maar zelf zijn ze eigenlijk net zo, maar vermommen het. Wel slim hoor van ze.

Lees ook:Ontdek de wilde vrouw in jezelf!
Lees ook:Doet spiritualiteit de gezondheid goed….
Lees ook:Susan Smit: “Wijze mannen en Wijze vrouwen”
Lees ook:Vriendin Rob Stenders is heks
Lees ook:Kom in verbinding met andere vrouwen…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen zijn net zo zweverig als vrouwen

 1. Sjaak

  Waarom zit dan bij dat geestelijk wrak van een Ogilvie de hele zaal voor met dames in de overgang?

  “Mannen baseren hun beslissingen ook op intuïtie, maar doen dit op een rationele manier door er argumenten en redenen bij te zoeken. Zo lijkt het net alsof ze de beslissing goed hebben overdacht, maar ondertussen ook gewoon hun intuïtie hebben gebruikt.”

  Het lijkt niet alleen of ze de beslissing hebben overdacht, maar het is dus ook zo. Het zij in tweede instantie.
  Het artikel spreekt zichzelf dus tegen. Het voelt misschien niet zo maar als je goed leest, kritisch kijkt (ik weet dat dat vieze woorden zijn hier) en een beetje nadenkt/redeneert kom je er niet onderuit.

  De bouw van onze hersenen laat best aardig zien waarom over het algemeen mannen en vrouwen anders denken. Van oudsher zijn vrouwen met meeer verschillende taken bezig en kregen dus meer verschillende infomatie binnen. Simpele informatie verwerken kun je door te redeneren, als het om complexe en een grote hoeveelheid informatie gaat heb je geen tijd om alles tegen weg te strepen. Onderbuikevoel/intuïtie mag dan aan de slag.
  Vrouwen hebben over het algemeen kleinere hersenen maar meer verbindingen tussen de helften waardoor het samenwerken van de hersenen beter verloopt en gevoel bij ratio wordt betrokken en andersom. Zo lang ze tenminste niet worden gehersenspoeld door de niet-denken-maar-voelen beweging die vooral populair is onder de mensen van wie het nadenken niet de sterkste kant is. Goed dat er voor hun de EQ is uitgevonden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>