Intuitie wordt verward met onderbuikgevoel

Een zesde zintuig hebben bestaat niet. Dit zeggen mensen vaak wanneer hun intuitie hen de verkeerd kant op heeft gestuurd. Het probleem is alleen dat de mensen niet naar hun intuitie hebben geluisterd, maar naar hun onderbuikgevoel. Deze twee worden vaak met elkaar verward, maar zijn toch echt twee verschillende dingen.

Een onderbuikgevoel wordt geleid door signalen en patronen. Ervaringen uit het verleden, herinneringen aan mensen,verlangens en andere dingen die dit onderbuikgevoel verstoren. Soms is dit gevoel juist, maar heel vaak ook niet.

Intuïtie is wat anders vertelt Martijn Meima hij houdt zich al heel lang bezig met intuitie. ,,Intuïtie is puur en komt van je onderbewuste. Het is een zuivere verbinding met je ‘hogere’ zelf; dat wat je meer bent dan lichaam, gedachten en emoties.”

Volgens Meima kun je het beste contact met je intuitie krijgen door middel van  meditatie, rust of contact met de natuur.

Iedereen heeft volgens hem een intuïtie alleen durven we er niet op te vertrouwen. Dit komt omdat we het verwarren met het onderbuikgevoel. Aangezien dit gevoel je vaak de verkeerde kant op stuurt.

Lees ook:Ontspanning verbetert je intuitie
Lees ook:Kiezen tussen verstand en intuïtie
Lees ook:Intuïtie is je innerlijke gids
Lees ook:Door intuïtief kleien, schilderen en tekenen komt je leven weer in balans
Lees ook:Gedachten vertroebelen je intuïtie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>