Kan paranormaliteit leiden tot moord?

De 24 jarige Tristan, de schutter die een bloedbad in Alphen aan de Rijn aanrichtte, hield zich veel bezig met occulte zaken. Ook hoorde hij vaak stemmen in zijn hoofd en voelde hij geesten op zijn schouders tikken. Dit blijkt uit aantekeningen die gevonden zijn in zijn ouderlijk huis.

Deze aantekeningen waren vaak gevaarlijk spiritueel van aard. Hij was vooral boos op God en vond dat liefde niet bestond.

Verder was hij geobsedeerd door alles wat maar met paranormaliteit te maken had en noemde zich zelfs ‘paranormaal onderzoeker’. Ook riep hij vaak geesten op via een Ouijabord.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom de jongeman dit heeft gedaan. Of het iets te maken heeft met zijn obsessie in de paranormale wereld en alle daar bijbehorende zaken valt nog te bezien.

Rechercheurs en gedragskundigen zijn op dit moment alle mogelijkheden aan het onderzoeken en werken aan een psychologisch profiel van de jongeman.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Was Tristan vd Vlis bezeten?
Lees ook:Ouijabord, een poort naar de hel?
Lees ook:Ouijabord, werk van demonen
Lees ook:Zet GTST kinderen aan tot geesten oproepen?
Lees ook:Wie of wat zette Tristan aan tot moord?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kan paranormaliteit leiden tot moord?

 1. Johan Voois

  Ik denk niet dat de interesse in het paranormale kan lijden tot moord. Iemand die moord heeft last van frustraties. Helaas was psychiatrische hulp voor hem en zijn slachtoffers te laat.
  Dat zijn paranormale interesse een negatieve kant op zijn geslagen is een tweede. Zo zou je ook de vraag kunnen stellen of autorijden kan leiden tot moord?

    /   Reply  / 
  1. Inge van der Meer Auteur

   Beste Johan,

   Ik beweer ook niet dat interesse in het paranormale kan leiden tot moord, maar misschien is hij door het veelvuldige geesten oproepen via het ouijabord wel geestelijk in de war geraakt.

   Er zijn namelijk veel verhalen bekend dat wanneer je verkeerd gebruikt maakt van dit bord het gevaarlijke gevolgen kan hebben.

     /   Reply  / 
 2. moslima

  ik raad jullie aan om te geloven in God (Allah), Hij is de enige en de echte,,, hij overwint en is de krachtigste, staat boven alles. Als je eenmaal gelooft, dan kan niets of niemand je iets kwaads doen of toeleiden iets gruwelijks te doen. Just believe in The One who’s created you and you should never be afraid.

  ciao,
  een moslima…

    /   Reply  / 
  1. Johan

   Het is prachtig als jij zoveel zteun en waarde hecht aan jou geloof.
   Zo zijn er vele religies waar mensen troost, steun en kracht uit kunnen putten. De belangrijkste boodschap die je eruit kan halen is: Heb je medemens lief. Als we dat allemaal eens zouden proberen zou de wereld er heel anders uitzien toch?

     /   Reply  / 
   1. Inge van der Meer Auteur

    Helemaal mee eens Johan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>