Ouijabord, een poort naar de hel?

Instabiele personen zijn sneller beïnvloedbaar door het Ouijabordspel dan stabiele personen. Het schijnt dat ongeveer tien procent van de bevolking, zichzelf in gevaar brengt door hun psychologische krachten. Juist omdat ze psychisch in de war zijn, zijn zij de ideale slachtoffers voor de zogenaamde kwade geesten.

Dit beweert Dr. Geoffrey Scobie, psycholoog aan de Universiteit van Glasgow.

Voor deze vaak ontoerekeningsvatbare mensen kan werken met het Ouijabord een verslaving worden.

Het wordt zelfs zo’n obsessie dat ze het gaan zien als een soort religie. Hun leven staat alleen nog maar in het teken van opdrachten uitvoeren die de zogenaamde Satan hen opdraagt.

Tristan vd Vlis was ook volledig geobsedeerd door gevaarlijke occulte zaken. Het zou dus mogelijk kunnen zijn dat een geest hem tot moorden heeft aangezet.

Op internet zijn helaas veel soortgelijke verhalen te vinden met als oorzaak verkeerd gebruik van het Ouijabord of andere occulte zaken.

Lees ook:Was Tristan vd Vlis bezeten?
Lees ook:Kan paranormaliteit leiden tot moord?
Lees ook:Was er sprake van satanisme bij Tristan van der V?
Lees ook:Zet GTST kinderen aan tot geesten oproepen?
Lees ook:Paranormaal wordt normaal

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Ouijabord, een poort naar de hel?

 1. tineke been

  als je labiel bent moet je je helemaal effe distancieren van magie en alles wat daar mee te maken heeft.en ouja bord en demonen daar kun je heel makkelijk vanaf of jezelf voor beschermen.je roept aardsengel michael aan en vraagt aan hem of hij jou een beschermende aura rond jouw wil plaatsen een bubbel van licht.en dat helpt echt.geloof mij ik heb michael demonen aan zien pakken en opruimen.wel met respect,.hij zet ze effe drie dagen vast in het licht.en dan ben jj vrij.als er helemaal geen geest doorkomt is het waarschijnlijk zo dat ze op dat moment effe wat anders te doen hebben.je moet daarom ook altijd met een pendel vragen of je de wereld vd doden mag betreden.laat je niet gek maken door christelijke mensen die niet eens weten hoe zon bord er uitziet.ze hebben het allemaal via via en willen je bang maken.

    /   Reply  / 
  1. Inge van der Meer Auteur

   Beste Tineke,

   Bedankt voor je informatie, maar als je het niet erg vindt, laat ik dat bord liever links liggen.

     /   Reply  / 
 2. tineke been

  als jj dat zo voelt inge moet je dat ook zeker doen hoor.niet iedereen is voor het occulte in de wieg gelegd.en dat is ook niet erg.stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden zijn.dus je bent wijs als je luisterd naar je innerlijke stem.als die zegt beter van niet gewoon niet doen.er zijn al veel mensen door stoer doen op de koffie gekomen.nergens voor nodig toch?mocht je toch nog vragen hebben,,ik heb een vriend die veel met ouja werkt dus dan hoor ik het wel.fijne dag nog verder.gr tineke

    /   Reply  / 
 3. p. Peplé

  wietsjabord is een nietsjabord. Volgens de bijbel is het een gruwel om zoiets te doen want het is in gods hand. Niet mensen. Dan is het god wikt de mens beschikt. Meestal zijn het jongeren die op zoek zijn naar sensatie en spanning. En hopen iets te vinden. In de hoop dat er enge dingen gebeuren zoals geesten die je komen bezoekeng op een onnatuurlijke manier over de natuur gaan. En daar gaat maar één over en dat is het hogere die boven ons staat en dat is god. Wie niet gehoorzaamt aan een hogere macht die zal het dan gaan ervaren. De duivel kan ook via mensen doorwerken. Ik vind het maar harde en primitieve mensen die daar aan doen. Zij erkennen geen hogere macht in hun leven. De duivel heeft nog veel macht in ons leven en dan kan iemand onder invloed staan van het kwade wat van het hogere afhoudt. En dan kan dat foutief uitpakken. Onder invloed van het kwade dat niet met het hogere verbindt. Ik vind het maar heidens en farizees. Mensen die aan paranormale dingen doen in hun beroep en niet bij een vakvereniging staan ingeschreven zijn vaak crimineel in aanleg en gaan met mensen om alsof het voorwerpen waren. En dan zonder ziel. Ze zijn heel hard en ruw. Het zijn individualisten. Zij zeggen harde dingen en gaan over andermans lot en maken mensen die van goede wil zijn kapot en vergelden goed met kwaad.

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   Het Ouijabord werkt net als glaasje draaien vanwege het ideomotorisch effect. Heeft geen hol met geesten te maken.
   Het kwaad bestaat niet. Wat voor de één goed uit pakt is voor de ander slecht. De één zijn dood is de ander zijn brood. Kwaad is relatief.

   De enige manier waarop bijgelovige spelltjes als geestjes oproepen kwaad kan is dat je er ook echt in gelooft en dat je de oorzaak van alle ellende die je in de leven nog tegen mag komen bij dat ene spelletje legt.

   Ik heb een aardige lijst met engelen en demonen samengesteld en de hele horde meerdere malen GESMEEKT om wat van zich te laten horen maar ze gedragen zich PRECIES zoals je zou verwachten van verzonnen mythologische figuren: ze doen niks.

   Een week later had ik een lekke band.

   DAT IS HET KWADE WERK VAN BAALZEBUB!!

   Ik heb snel een paar weesgegroetjes opgedreund en afgeraffeld want ik heb begrepen dat de grote onzichtbare pappa in de lucht daar gevoelig voor is.

     /   Reply  / 
   1. Rene

    Sjaak, ik begin zowaar in je te *&^%$”geloven”. Altijd goed om een paar Weesgegroetjes te bidden. Komt je katholieke achtergrond toch van pas. Laten wij God loven. Danken wij de Heer. Amen

      /   Reply  / 
    1. Sjaak

     Ik denk niet dat je mij gelooft of gaat geloven. Waarschijnlijk botst dat te veel met wat je voor waar aan hebt genomen over het bestaan van geesten. Bovendien zou je dan je hele expertise serieus en kritisch onder de loep moeten nemen.

     Ideomotorisch effect nog opgezocht of bij voorbaat al besloten daar niets over te willen weten omdat het aan je geloof kan knagen?

       /   Reply  / 
     1. Rene

      Het Carpenter effect lijkt me meer een lichte vorm van (gecontroleerde) epilepsie.

        /  
  2. tineke been

   nou nou nou zeg ik vind jou anders ook behoorlijk hard in je oordeel.mag dat wel van die hogere macht waar jj zo sterk in geloofd?en dan te zeggen dat mensen die paranormaal bezig zijn crimineel zijn in aanleg vind ik ook een oordeel wat nergens op slaat.waar haal je die onzin vandaan zeg.ieder mens mag geloven wat hij wil.er zijn mensen die in allah geloven er zijn mensen die in meerdere goden geloven.gelukkig zijn we allemaal niet hetzelfde.ik moet er niet aan denken dat iedereen net als jj zo hard en vol oordelen zou zitten.ik ben blij dat ik een vrij mens ben in een vrije wereld.

     /   Reply  / 
 4. sandra

  even off topic: iovilus, beter bekend bij ghost hunters, nu ook apps om te kijken voor efp en ook kan je geesten op je scherm zien, en woordjes achterlaten. op youtube zie je ook de ervaringen, ik weet er nog niet veel vanaf, maar kinderen zijn er weg van, een soort ouija bord, maar dan op je telefoon. iedereen kan nu gaan zoeken naar geesten.

  mvg sandra.

  ps: de gratis versie werkt niet, die van e0,99 cent wel. heeft te maken met wifi, en andere kanalen, dat moet eerst gefilterd worden, op de juiste frequentie.

    /   Reply  / 
 5. p.peplé

  er zijn sensatiezoekende jongeren die door weinig ervaring kwade geesten kunnen oproepen met de gevolgen van dien. Er zijn mensen die hierdoor in een psychiatrische inrichting zijn gekomen. En er was ook een programma op discovery waarbij een kind nachtmerries kreeg. Omdat een ouija bord ergens in de kelder van dat huis lag en daar zou vroeger mee zijn gespeeld en negatieve energie zou daar nog aanwezig zijn. Er gebeurden allerlei onverklaarbare dingen in dat huis. Zoals krijtstrepen in de kelder waar dat bord lag. Laden die vanzelf open en dicht gaan. De kinderen kregen nachtmerries. Er verschenen schaduwen aan de wand die hun aanriep en iedere avond weer. En voetstappen die ze hoorden door het hele huis heen. Er moest een priester aan te pas komen om dat huis te zegenen van kwade machten. En die kinderen werden gezegend met spreuken uit de bijbel met kaarsen, een kruis die de priester omhoog hief om de geest te verjagen.

    /   Reply  / 
 6. tineke been

  meneer p peple.ik wordt altijd zo moe van die spookverhaaltjes dat er een ouija bord in de kelder ligt en die persoon die dan in dat huis komt te wonen en dat niet weet.ja kijk het is net als met een woning.als jj je deur open laat staan kan er ongevraagd iemand binnen komen.daarom is het ook zaak om de poort niet alleen te openen maar ook weer te sluiten.daarom pleit ik ook altijd voor een degelijke occulte begeleiding bij dit soort dingen.en als je dat doet is er echt niks aan de hand.als het ouija bord zo gevaarlijk was had mijn hele familie inmiddels in het gekkenhuis gezeten als ik u moet geloven.even goede vrienden hoor maar die spookverhalen zijn vaak alleen maar sensatie.en ze maken alleen maar reclame voor ouija want wat is er lekkerder dan verboden vruchten.

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   Zet je wel aan het denken. Dat Ouija bord wordt geproduceerd door Parker (Bekend van o.a. Monopoli en Triviant), een Amerikaanse spellenmaker. Ze hebben zelfs een roze uitvoering voor meisjes.
   Nou zij de mensen in de VS nog een stuk (bij)geloviger dan de mensen hier in Nederland, en niemand heeft ooit die spellenmaker aangeklaagd omdat zij levensgevaarlijk speelgoed verkopen? Echt, als je al die onzin over die plank met letters moet geloven is het een gevaarlijk moordwapen. Maar niemand ziet er iets in om ze te laten verbieden of een licentie verplicht te stellen? In ieder geval een enorm hek met kristallen en wijwater om de fabriek heen waar die dingen gemaakt worden.
   Portalen naar de wereld van de doden en de demonen die dood en verderf zaaien, hele generaties tergen of in ieder geval je raam laten klapperen. Gewoon in de winkel naast Risk en Cluedo. (De moorden uit Cluedo zijn trouwens niet echt en ook de landen die je met Risk verovert mag je niet houden. Voor velen misschien een overbodige opmerking maar gezien het (goed)gelovigheidsgehalte hier kan het denk ik geen kwaad.

   Nee, ze zien je al aankomen. De echte wereld lacht je daarom uit.

     /   Reply  / 
 7. Rene

  Voor degenen die o.a. dit “spelletje” spelen wordt het leven heus wel een hel op aarde. Ziekte, ellende, verdriet. En dan maar hopen iemand te vinden die je eindelijk van die geest kan verlossen; voor zover dat nog mogelijk is.

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   Kijk dat je zelf in dit soort primitieve onzin gelooft moet je zelf weten maar het is ronduit bedroevend dat je (en anderen) op deze manier angst zaait om helemaal niks. Op deze manier maak je juist het probleem.

   Geesten bestaan niet, kwade geesten ook niet (ach het kwaad bestaat niet eens, het is een relatief begrip. Wat voor de één kwaad is is voor de ander goed. Kijk naar de bijbel. In het oude testament zet god aan tot massamoord, marteling, incest, mensenhandel het tegen rotsen dood slaan van babys, verkrachting en toch vinden een hoop gristenen de god van Abraham de goedheid zelf).
   Een een houten plank met letters is geen portaal naar een verzonnen dimensie.

   Als je echt wilt dat mensen die met zo’n plank op een zolderkamer gaan zitten niets overkomt dan moet je ze niet gaan vertellen dat het allemaal zo gevaarlijk is. Of doe je het zodat mensen denken ” Oh die René moet wel gelijk hebben want hij noemt zich een deskundige en een kennis van hem is een parapsycholoog?

   Van een geest verlost worden is helemaal niet moeilijk.
   Stap 1: Lees alles wat je kan vinden over de menselijke geest en geesten. Probeer ook spul van na 1800 te lezen.
   Stap 2: DENK NA!

   Tadaa! Genezen! En het werkt ook nog eens preventief!
   Mogelijke bijwerkingen zijn: een kritische blik op het leven, een hogere norm voor wat waar is en wat niet, waardering voor wat het leven is in plaats van het idee dat je hier gedumpt bent door een onzichtbare vent die je verder negeert maar je wel ieder moment van de dag en zelfs tot na je dood in de gaten houdt, het verlies van je baan als je werkzaam bent in de bijgelovigenindustrie, je bent plotseling voor iedereen geloofwaardig en wordt serieus genomen en bent niet afhankelijk van een mengeling van medelijden en traditioneel respect en plotseling logisch kunnen redeneren.

     /   Reply  / 
 8. tineke been

  sjaak ik had het niet beter kunnen zeggen.ik ben wel heks en heb mijn eigen geloof hierin,maar laat een ieder in zijn waarde.en deze bangmakerij zal echt niet meewerken ten goede.er zijn charismatische dominees die hebben toegegeven dat god nog demonen bestaan maar dat ze ze wel uitdrijven omdat de mensen er baat bij hadden onbewust.kun je nagaan.nee laat ieder in zijn waarde.blessed be allemaal.

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   Check,
   Ik heb vaak het idee dat veel gelovigen hun religie veel te letterlijk en te serieus nemen. Natuurgodsdiensten zoals Wicca zijn daar een stuk makkelijker in. Zij zien hun “goden” als symbolen, metaforen en niet als individuen die een bepaalde wil of eis hebben.

     /   Reply  / 
 9. p.peplée

  gelovige en niet gelovige exorcisten zijn er erg op tegen dat het ouija bord en het glaasje draaien wordt gedaan. Ze hebben al veel moeten opknappen ten gevolge van glaasje draaien en ouija board zoals in roeselare zijn 3 vriendinnen omgekomen door aan glaasje draaien te gaan doen. En meestal krijgen ze te maken met negatieve entiteiten waar mensen die er niet aan deelgenomen hebben ook bij betrokken kunnen raken omdat het in een huis of in die kamer kan gaan zitten en dan nemen ze die geesten mee die door dat glaasje draaien zijn opgeroepen. Zo’n exorcist zegt niet voor niets dat hij de rommel weer kan opruimen nadat het weer eens verkeerd is gegaan. En meestal komen de negatieve entiteiten of zelfs de demon. In trance gaan blijft gevaarlijk. Dan gaan ze voor die overledene praten en zijn ze een willoos werktuig. Eenmaal binnengedrongen gaan ze opdrachten afdwingen en die stemmen zitten intern in je hoofd en kunt er multiple persoonlijkheidssyndroom door krijgen. Dit zijn allemaal dingen die waar zijn gebeurd. Men waarschuwt niet voor niets. Een medium verstaat maar zelden z’n vak er zijn maar weinigen die op zo’n trillingsniveau zijn afgesteld. En ze waarschuwen er zelf ook voor en laten er zich zelf ook niet mee in. En mensen die zich voor channeling laten lenen en voor automatisch schrift waar je heel moe van wordt en al binnen korte tijd.

    /   Reply  / 
 10. p.peplée

  het zijn gebeurtenissen die waar gebeurd zijn en kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Het is een poort, het grijze gebied, waar je maar nooit van weet wat er door heen komt. Ik vind tineke been een indirecte seriemoordenaar omdat ik alles naar waarheid heb geschreven. Van wat ik heb gezien. Het is niet verzonnen.

    /   Reply  / 
 11. p.peplée

  het zou beter gereglementeerd moeten worden omdat niet iedereen z’n vak verstaat. Het parapsychologisch instituut bevestigt dat zelf van dat er mensen bijzitten die er ethisch onverantwoord mee omgaan en gefaald hebben in hun leven. En hebben zoals in een boek geschreven staat een misdadige trek en mensen als willoos werktuig behandelen. En lijken een pedagogisch verwaarloosde jeugd te hebben gehad waardoor ze op die manier de aandacht op zich willen vestigen. En heb van een genuanceerde exorcist gehoord dat hij de rommel weer kan opruimen als iemand bij een verkeerd medium is geweest. Hoor ik van een andere exorcist dat sommigen klachten hebben gekregen na het bezoeken van een medium. En in het blad bres schrijven ze ook dat sommigen er ethisch technisch onverantwoord mee omgaan. Zonder in die ander te kunnen verplaatsen. Dan dat zij hun behandelen als willoos werktuig. Mijn tijden zijn in gods hand en niet in handen van mensen. Zij die door machtsbegeerte en machtsstreven overcompensatie gedreven over mensen willen gaan. Het is aan geen ieder mens om hier over te gaan. Zij ontkennen een hogere macht in hun leven en dan is er wanorde, wanbeheer, en anarchie. Ook artsen verstaan hun vak soms niet. En zijn er op uit om mensen in het verderf te jagen om er aan te verdienen. Terwijl het voor mensen moet zijn, in vrijheid en respect, en rechtmatig gezag. Er zijn veel die unknown zijn omgegaan met het ouija bord, en hier willen ze voor waarschuwen. Niet voor the welknown die alle ins and outs kennen en het klappen van de zweep kennen op dat gebied. Verder gun ik ieder z’n levensovertuiging. Hier wil ik van af blijven. Als men maar niet goed met kwaad vergeldt om er beter van te worden. En het gemunt heeft op goedwillende, onwetende en onschuldige mensen. En kwaad uithaalt met moedwillig kwaad te werk gaat en dat achter iemand z’n rug doet zonder medeweten des persoons.

    /   Reply  / 
 12. anneke

  vind niemand het wel heel toevallig dat de laatste jaren het paranormale meer en meer in de openheid komt? en spelen met het ouijabod is wel degelijk gevaarlijk,jaren geleden hebben we dit thuis ook gedaan voor de lol,ik persoonlijk heb alleen maar toegekeken en von het in het begin behoorlijk grappig,tot ik vragen begon te stellen en antwoorden kreeg die de mensen die ” het glaasje” vast hielden,antwoorden gaven die niemand behalve ik kon weten,we hebben het verder laten rusten en na een tijd zelfs niet meer aan gedacht,tot een hele tijd later allerlei onverklaarbare dingen gebeurden zoals de voordeur horen opengaan,voetstappen horen,mijn katten die raar deden,schaduwen zien,dingen voelen die je aanraken,en zo kan ik blijven doorgaan,het werd zo erg dat je op een bepaald moment denkt dat je gek wordt.Jaren later ben ik in contact gekomen met reiki en van het één kwam het ander,ik kwam meer en meer in contact met mensen met een gave en ben zo te weten gekomen dat we een poort hebben geopend naar gene zijde,en zo krijgen we af en toe bezoek van de andere kant,sommige zijn aangenaam,andere minder,het kan me niet schelen dat ik wordt uitgelachen als ik dit vertel,maar het kan je wel ziek maken en ook soms ernstig schaden,als iemand met zo een verhaal afkomt,lach ik er niet meer mee,na wat ik zelf gezien en meegemaakt heb weet ik wel beter!

    /   Reply  / 
 13. Eric Rutten

  Je reactie: je hebt GROOT gelijk, eerst een hoop shit over anderen an dan over God beginnen, multiple persoonlijkheid ? Dit is het schoolvoorbeeld van een absolute CONTRADICTIE !!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>