Was Tristan vd Vlis bezeten?

Bekend is geworden dat Tristan, beter bekend als de schutter van Alphen ad Rijn, zich bezig hield met geesten oproepen. Dit deed hij door middel van een Ouijabord. Voor dit zogenaamde spel worden vaak waarschuwen gedaan omdat het gevaarlijk zou kunnen zijn wanneer je hier als leek mee gaat experimenteren.

Het is niet zomaar een gezellig spelletje wat je op een avond even met je vrienden wilt gaan doen.

Alle informatiesites hierover benadrukken dan ook dat je in geen geval zonder een ervaren paragnost of ander ervaren iemand aan de slag mag gaan met dit bord.

Verkeerd gebruik van het Ouijabord kan gevaarlijke gevolgen hebben.

In films zie je vaak de beelden van voorwerpen die ineens uit zichzelf bewegen. Boeken die bijvoorbeeld uit de kast vallen, of beeldjes die ineens kapot gaan. Dit zijn ook al vage dingen, maar zijn nog vrij onschuldig.

Het schijnt dat de geesten bezit kunnen nemen van je lichaam. Dit kun je merken door af en toe stemmen in je hoofd te krijgen, maar het kan ook zijn dat deze geest je lichaam overneemt zodat je hier nog maar weinig controle over hebt.

Deze geest kan je tot alles aanzetten van zelfmoord tot moord.

Wanneer ik kijk naar de aantekeningen van vd Vlis, zijn veelvuldig gebruik van het Ouijabord en bovenstaande informatie geeft je dat toch te denken.

Lees ook:Ouijabord, een poort naar de hel?
Lees ook:Zet GTST kinderen aan tot geesten oproepen?
Lees ook:Ouijabord, werk van demonen
Lees ook:Geesten kunnen energie bij je weg halen
Lees ook:Ouija bord oftewel Glaasje draaien.

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Was Tristan vd Vlis bezeten?

 1. Nico, Loenen

  Kom op mensen, er bestaan geen geesten, duivels, allah, jaweh, god en alles wat paranormaal is. Het zit allemaal in je hoofd en sommige kunnen daar niet mee omgaan omdat hun bedrading niet optimaal is, dat is domme pech waar zelf medicatie niet tegen helpt. Je bent “bezeten” zodra je problemen krijgt met je eigen onderbewustzijn, daar is niks paranormaals aan, het is een geestelijke aandoening.

    /   Reply  / 
  1. Inge van der Meer Auteur

   Beste Nico,

   Dat is jouw mening en dat is prima. Zo heeft iedereen zijn eigen mening hierover.

     /   Reply  / 
 2. sandra

  ja, en daarom slaan bij sommige de medicijnen niet aan, heb je daar al eens over nagedacht, je onderbouwdt het zelf. wat mij juist opvalt de mensen die sceptisch of niet geloven, zij zijn heet meest vatbare voor dit soort gevallen,en niet de gelovige of iets in die trant.

  er was laatst een non, die de symptomen kreeg van schitzofrini, ook bij haar sloegen de medicijnen niet aan, totdat de psygoloog een andere aanpak deed, hij deed een uitdrijving en het werkte. in het verleden kon hij er niet over praten, dat er een verschil is tussen schitso en bezetenheid, hij zou daardoor zijn baan verliezen, en nooit meer zijn praktijk kunnen uitvoeren, nu praat hij er wel over dat er degelijk verschil is, en zodra de medicijnen niet aanslaan, dan praat je over het laatste.

  maar ik weet en het is niet geloven, maar mensen zoals jij op een dag met iets te maken krijgen, waar je de P voor schrikt, en dan noemen we jou gek, of zelfs gestoord, als ik jouw was zou ik niet zo hoog van de toorn blazan, zij zelf vallen eraf, en dit soort mensen met hun geblaas zij zijn degene de het meest vatbaar voor zijn.

  nee, ik heb geen godsdienst, maar ook geen athetist,ik zelf heb in de puberteit de katholieke kerk de rug toegekeerd, waarom? het staat vol met fouten,maar ik heb wel respect voor de mensen die geloven, maar god of allah of wat dan ook vind je niet in een kerk. kijk eerst bij je zelf, wat houd houd jouw in leven? biologisch gezien zou je uit elkaar kunnen vallen, wat houd je dan in leven?als je ademen, plassen poepen eten en drinken, heb geschrapt, houd je alleen energie en trillingsgetallen over. daar begint het.als je collega een pestbui heeft, voel je negatieve energie, dus ga je het uit de weg, positief trekt aan, en je wordt vrolijk. bij spanningen trek je automatisch het negatieve aan. dus ook al ben je volledig bewust dat je sceptisch bent, ga je zoeken en wil je bevestiging, dat heb je al in je hoofd. wie zoekt of uitlokt krijgt zeker antwoordt.als je bv dat bord hebt gedaan, dan slaap je slecht, zo van ik heb niets ervaren, hoe kan dat nou? ach hij of zij heeft zitten duwen, nou dit opzij gelegd, en je gaat verder leven, en langzaam aan gaat alles verkeerd, nachtmerries, noem het maar op.en dan ga je twijvelen, wordt ik gek? waarom zit alles me tegen? waarom keert de wereld tegen mij? je wilde toch antwoordt? nou daar is ie. wat veel mensen niet weten hoe onbewust hun bewustzijn is, iedereen is open, niemand is gesloten, maar dat wordt ons aangeleerd, en daarom komen dit soort type mensen vaak in de problemen, terwijl de bewuste persoon zich er wijs niet mee bezig houdt.

  dat bord is vergelijkbaar met een telefoon, je ziet niet wie je aan de andere kant van de lijn hebt, tenzij je een medium bent.

  je kan het beter zo zien: goede overleden mensen komen zelf naar je toe, in je dromen, of je voelt ze,maar ze staan niet klaar achter de telefoon centrale, ze hebben betere dingen te doen, daar het tegenovergestelde, zij die zich vervelen staan wel klaar, om bij jou binnen te komen, zodra je gaat bellen of de poort opent kan het spel beginnen………….

    /   Reply  / 
 3. sjaak trekhaak

  dit is toch gewoon belachelijk mag je dan niet eens meer een spelletje spelen op de computer omdat er te veel in wordt geschoten? dit is ook geen lekkere site stel iemand neemt deze site te serieus en gaat ook rare dingen doen maar nee dan ligt het aan die gene zelf, maak er toch niet zo een soap serie van, het is al erg genoeg dat het is gebeurt, en ik denk persoonlijk dat als Tristan gewoon een luisterend oor had gehad in plaats van al die chemische troep die hij moest slikken dat het heel anders was afgelopen..

    /   Reply  / 
  1. Inge van der Meer Auteur

   Beste Sjaak,

   Wij willen hier zeker geen soapserie van maken. Het is vreselijk wat er in Alphen ad Rijn is gebeurd.

   Wij zijn gewoon aan het discussiƫren over de eventuele oorzaak/reden waarom hij het heeft gedaan.

   En wat die computerspelletjes betreft….Ik kan me nog goed herinneren dat jaren geleden twee jongeren een film hebben nagespeeld. Gevolg; vele doden in een winkelcentrum. Als een film je tot moord kan aanzetten waarom dan geen computerspelletje.

     /   Reply  / 
 4. tineke been

  kijk ook hier zeg ik weer,je moet in labiele toestand nooit ergens aan beginnen.maar deze jongen in alphen aan de rijn is waarschijnlijk ergens aan begonnen zonder te weten waaraan.ik wil hem niet veroordelen want wie ben ik?maar ik begrijp hem heel goed hoor.hij had behoefte aan het paranormale.en ik ben het roerend eens met sandra.inderdaad de atheisten blazen inderdaad heel hoog van het dak.alles wat je ziet dat bestaat maar alles wat je niet ziet bestaat niet.dat is pas kort door de bocht gaan vind ik.en dat van die non weet je ik zie het zo.de dokter kijkt naar het lichaam.maar als mens bestaan wij uit drie delen.de geest de ziel en je lichaam.alle drie moeten in balans zijn.helaas hebben wij op dit gebied nog een hele weg te gaan.ik ben blij dat er mensen zijn die toch open zijn ook voor andere mogelijkheden.

    /   Reply  / 
 5. Giovanni

  Het zijn bijna altijd naieve mensen die geloven in geesten en heel boos worden als iemand ze keiharde feiten voorlegt. Meestal zijn het ook vrouwen, die erg emotioneel aangelegt zijn in plaats van rationeel. Er is GEEN ENKEL bewijs dat geesten bestaan. Ons brein is heel sterk en kan van alles met je doen. Zodra je gelooft in geesten, bestaan ze ook. Denk daar maar is over na.

    /   Reply  / 
  1. Inge van der Meer Auteur

   Beste Giovanni,

   Ik zal er eens over nadenken.

   Wat zijn die keiharde feiten dan?

     /   Reply  / 
 6. sandra

  naief, labiel, maar wat dacht je van : een droge nuchtere amsterdammer, en dan wordt je geconfronteerd dat je geesten ziet, oef, je hart zit in je strot, maar als dit meer gaat gebeuren, ik blijf schrikken, ook al zijn het overleden familie leden.(wat als je daar geen kennis van had)

  ps: ik ben niet boos/kwaad of geergerd of zo, maar als ik de zin zie over geestelijke aandoening, dan kan ik beter de vraag stellen, wie heeft geen geestelijke aandoening, iedereen heeft het, het verschil zit in het :ben je het bewust of niet,, wat ik van me zelf weet,ik ben niet makkelijk te overtuigen, daar ben ik te nuchter voor, sceptisch als de kalere , en toch hebben de geesten me duidelijk gemaakt, we zijn niet alleen, is het niet spiritueel dan wel paranormaal, ufo, mensen die denken dat ze alles weten, ga je zelf maar eens opzoeken in het DSM-boek, en dan krijg je ook een etiketje, geen empatie of noem het maar op, je hebt altijd een geestelijke aandoening. waarom raakt een psygoloog zelf geestelijk gestoord? en zij zijn nog moeilijker te behandelen omdat ze al die trukjes al weten. soms heb ik weken geen zin om de krant te lezen, wat mensen in staat kunnen zijn om te flippen,nu het warme weer, let op mijn woorden, kinderen zullen weer verdwijnen, waarom? omdat bij bepaalde personen die zich nog niet bewust is, met de temp die stijgt wordt een stof in de hersenen aangemaakt en kinderen meeneemt.iedereen heeft wat, het is de vraag wie drukt erop jouw knopje.

  ps giovannie: ik mag dan wel een vrouw zijn, maar ik kan beter met mannen met een hoog iq omgaan dan met vrouwen, die zeuren, klagen , piepen, maar dat kan een man ook, en nog veeel harder daar ben ik achter gekomen, dan zijn het net kleine kinderen, en dan denk ik persoonlijk, respect voor de vrouwen want op het moment dat het moet dan moet het ook zonder geklaag gezeur.

    /   Reply  / 
 7. bertina

  Speculatie dit, wie zegt dat hij dit gebruikte? Hoaxen is verboden.

    /   Reply  / 
 8. Martien de Jong

  Zucht, niet alleen is geloven in bezetenheid irrationeel en absurd, het is ook nog eens ontzettend kwetsend voor de persoon in kwestie, of diens naasten als de persoon zelf niet meer leeft. Zelf ben ik, omdat ik niet meer in die onzin geloof, keer op keer uitgemaakt voor bezetene, antichrist etc. en menen mensen me te moeten waarschuwen dat het slecht met me afloopt.
  Erg vervelend allemaal.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>