We zijn er nog!

Amerikaanse predikant Camping had het voorspeld. Gisteren om 18.00uur zou de wereld getroffen worden door de Apocalyps, een enorme aardbeving die in één klap een einde zou maken aan de mensheid.

Dit soort uitspraken wordt toch vaak door veel mensen erg serieus genomen. Of het nou een paragnost is die het voorspelt of een predikant, mensen geloven het al snel en komen gelijk in actie.

Zo ook de 60 jarige Fitzpatrick. Omdat hij zijn spaargeld ter waarde van 140.000 dollar, toch niet mee kon nemen naar het hiernamaals gebruikte hij dit om billboards en flyers te kopen om de mensen te waarschuwen voor het naderende einde.

Samen met duizenden andere volgers van predikant Harold Camping geloofde hij dat 200 miljoen gelovigen door God van deze aarde gehaald zouden worden, voordat de Apocalyps zou uitbreken. Aardbevingen en andere rampen zouden de achterblijvers teisteren totdat het definitieve einde van de wereld op 21 oktober later dit jaar.

Jammer voor hem maar gelukkig voor ons is dat niet gebeurd.

Bron: Het Parool

Lees ook:Wereld vergaat over 5 maanden
Lees ook:De wereld is nog steeds niet vergaan…
Lees ook:Teleurgesteld door foute voorspelling
Lees ook:Het grote geheim van de wereld
Lees ook:Wie zijn toch die apocalyps gelovers?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>