Pesten op school is een serieus probleem

Kinderen die pesten hebben vaak geen idee wat voor impact het op iemand kan hebben. Deze nare ervaring kan het kind zijn hele leven blijven achtervolgen. Een volwassene die dit als kind heeft meegemaakt kan zich hierdoor minderwaardig voelen en onzeker zijn over alles wat hij of zij doet. Het is daarom noodzaak het pesten van jongs af aan de kop in te drukken.

Wanneer je je anders gedraagt of kleedt op school wordt je al snel het pispaaltje van het jaar. Het kan zelfs zover gaan dat je letterlijk van school wordt gepest.

Hier het verhaal van Amy. Amy is een nieuwetijdskind.

,,Ik wist altijd al dat ik “anders” was. Als kind voelde ik mij niet thuis op aarde en in mijn lichaam. Ik was een ontzettende dromer en leefde voornamelijk in mijn eigen fantasiewereld.”

Omdat ze zich anders gedroeg dan de andere kinderen werd ze gepest. Dit ging zelfs zover dat ze naar een andere school is gegaan.

Ondanks deze nare ervaringen heeft ze hier wel lering uit getrokken. ,,Ik heb geleerd dat niet iedereen het goed voor heeft met een ander en heb geleerd om voor mezelf op te komen.

Op de nieuwe school heeft ze het daarom heel anders aangepakt.

Hier kan je lezen hoe ze dat gedaan heeft.

Lees ook:Pesten omdat je net iets ‘anders’ bent…
Lees ook:Paranormale kinderen kunnen psychische schade oplopen
Lees ook:Nieuwetijdskinderen, hoe ga je ermee om?
Lees ook:Boeken speciaal voor nieuwetijdskinderen
Lees ook:Kinderen hebben een bijzondere ziele-opdracht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>