Geloven in paranormaliteit heeft te maken met emotie

Over het algemeen zijn het de vrouwen die interesse in het paranormale tonen. Zij zijn degene die er ook in geloven. Tuurlijk zijn er ook mannen, maar het overgrote deel is vrouw. Dat is denk ik niet voor niets. Vrouwen zijn een stuk emotioneler dan mannen. Zij staan er denk ik ook meer voor open.

Of je gelooft in het paranormale heeft volgens ook te maken in wat voor situatie je op dat moment bevindt. Wanneer je net een dierbare bent verloren en iemand vertelt dat hij/zij contact kan maken met hem of haar in de Geestelijke Wereld dan geloof je dat sneller dan wanneer je zoiets niet meegemaakt hebt.

Daarom geloofde ik ook in Char. Ik wilde haar graag een keer ontmoeten, want misschien kon zij mij wel vertellen hoe het met mijn dierbaren hierboven ging? Ook gaf ze mij troost. Het is een soort houvast want je dan op dat moment hebt.

Nu beweren velen dat zij de boel belazerd heeft. Bestaat er überhaupt wel zoiets als paranormaal begaafdheid of is het allemaal sterk overdreven?

Ik wil best een keer een paragnost bezoeken op een beurs, maar wie zegt mij dat hij of zij niet dezelfde methode gebruikt waarop Char nu wordt neergesabeld. Bewijs mij maar eens dat jij echt bent mijnheer of mevrouw paragnost. Ik denk niet dat hij of zij dat kan, want het heeft allemaal te maken met geloof. De één gelooft in God. De ander in het paranormale.

Lees ook:Char Margolis doet Dr Oz versteld staan
Lees ook:Char heeft paranormaliteit op de kaart gezet
Lees ook:Zembla haalt uit naar Char Margolis, fabel of mythe?
Lees ook:Derek Ogilvie neemt plaats van Char in
Lees ook:Vrouwen geloven in leven na de dood

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geloven in paranormaliteit heeft te maken met emotie

 1. Ko van Dijk

  De belangstelling voor het paranormale is altijd een golfbeweging geweest. In de jaren 60 en 70 was het erg in dankzij de muziek van o.a. The Beatles en Zienswijze (NTS/NOS televisie) Peter Hurkos (de vader van Peter van der Hurk) en Gerard Croiset waren toen de bekendste paragnosten.

  In de jaren 80 hadden we een heel rijtje paragnosten en astrologen die regelmatig het nieuws haalden. Dat was ook de periode met veel aandacht voor kruiden en natuurgeeswijze. Denk maar aan Klazien uit Zalk, Rama Polderman uit Baarn, Jelle Veeman uit Heerenveen en Melie Uyldert. Op de radio hadden mevrouw Bierens de Haan, stemdeskundige. Die verdween toen Jomanda kwam.

  Eind jaren 80 en begin 90 was het Zwarte Gat van radio Veronica populair, kwam ParaVisie met de beurzen en hadden we Tineke de Nooij met de paranormale wereld op RTL. En niet te vergeten Jomanda bij Radio Noordzee. Toen Jomanda een blunder begin met Sylvia was er ruimte voor nieuw talent. Dat werd dus Char. Ik heb haar ontmoet en kan zeggen dat er duizenden mediums bestaan die vele malen beter zijn. De kritiek op Char is volkomen terecht.

  Derek nam het stokje van Char min of meer over en als het contract met Joe Power was doorgegaan was Joe de opvolger van Derek geweest. Maar Joe is nu groot in Amerika.

  Je hebt gelijk met je stelling dat de belangstelling voor het paranormale veel te maken heeft emotie en minder goede tijden.

    /   Reply  / 
 2. Annooijfjuuder

  Alleen vrouwen geloven ib die waanzin omdat het gewoon echt te achterlijk is om in te geloven.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>