Zet GTST kinderen aan tot geesten oproepen?

Het begint vaak met een ‘spelletje’ glaasje draaien gezellig op een avond met vrienden. Wanneer je het gevoel hebt echt contact te hebben gehad met een bekende geest van je dan wil je steeds meer weten en ga je ook steeds verder. Je gaat dan zelf op onderzoek uit en vindt een manier hoe je ook alleen contact met geesten kan krijgen. Het werkt erg verslavend en dat is nou net het gevaar ervan.

In de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden is het karakter Wiet al aardig verslaafd aan het raken. Omdat haar vrienden niet mogen weten dat zij nog steeds hier mee bezig is, heeft ze een manier gevonden om in haar eentje contact met geesten te krijgen. Hiervoor gebruikt ze het Ouijabord.

Op zich een goede zaak dat dit besproken wordt in de soap. Ook zijn er vele mensen die haar hiervoor waarschuwen. Echter komt nog niet echt in de serie naar voren wat voor negatieve gevolgen het kan hebben wanneer je je hiermee bezig houdt.

Dat vind ik het gevaar ervan. Als kinderen nu kijken naar GTST en Wiet met het Ouijabord zien ‘spelen’, kunnen ze denken, als Wiet dat kan, kan ik dat ook. Er kan mij niks gebeuren.

Volgens de site Geesten is dat onjuist, er kan wel zeker iets gebeuren.

Je kan worden ‘bezeten’ door een geest, die je voortdurend lastig valt met stemmen in je hoofd. Deze stemmen kunnen iemand volledig beheersen en kunnen het slachtoffer aanzetten/overtuigen om dingen te gaan doen, zoals het gebruiken van drugs, het plegen van geweld en in sommige gevallen zelfs tot het plegen van zelfmoord !

Dus even een waarschuwing voor alle jongeren die GTST kijken. Blijf ver uit de buurt van dit soort praktijken.

Lees ook:Frits van Houten als geest terug in GTST
Lees ook:Was Tristan vd Vlis bezeten?
Lees ook:Kan paranormaliteit leiden tot moord?
Lees ook:Ouijabord, werk van demonen
Lees ook:Ouijabord, een poort naar de hel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>