Indiase muziek kan helpen bij genezing

Indiase klassieke muziek wordt gezien als spiritueel. Deze muziek brengt je in verbinding met een hogere macht. Of je nou een instrument speelt of  gewoon zingt dat maakt niet uit. Dit kan op zijn beurt weer positieve effecten op lichaam en geest. Studies hebben al bewezen dat het werkt.

Zo zorgt het bespelen van een muziekinstrument ervoor dat de bloeddruk stabiliseert, je hartslag vertraagt en helpt het  je beter te concentreren.

Dat beweert muziektherapeut Harendra Khurana. Hij gebruikt dit om zijn patiënten te genezen. Volgens hem heb je niet altijd een expert nodig voor je problemen. De verschillende instrumenten raken verschillende chakra’s van je lichaam waardoor je zowel geestelijk als lichamelijk sterker wordt.

De Santoor bijvoorbeeld, een snaarinstrument uit de Hindoestaanse muziek, zorgt niet alleen voor een sterkere intuïtie, maar help ook onder andere bij het verlichten van chronische pijn.  ,,Dit komt door de hoge noten van het instrument. Deze hebben een effect op de Ajna chakra in het hoofd,”‘aldus de therapeut.

Dus voordat we weer naar de medicijnkast grijpen, zouden we misschien dit gewoon eens moeten proberen.

Wat de rest van instrumenten voor effect hebben op je lichaam en geest kun je hier lezen.

Lees ook:Fluit spelen helpt bij astma en bronchitus
Lees ook:Healing zorgt voor pijnverlichting bij reuma
Lees ook:Train je lichaam en geest met ‘Ki’…
Lees ook:Relaxed het weekend in met een yoga cd
Lees ook:Ontspannen met ‘Lichaam & geesttherapieën’…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>