Paranormaal is abnormaal

Wanneer je als man verkondigt dat je je verdiept in het spirituele of paranormale dan is er iets met je aan de hand. Dan ben je of homo of er zit er een steekje bij je los.Dat is de redenering van de stoere mannen. Wanneer het onderwerp ter sprake komt, kan er niet serieus over gepraat worden en worden er flauwe grapjes over gemaakt. Dat is toch geen mannenonderwerp, maar wat is nou eigenlijk echt mannelijk?

Dat vrouwen hier voor open staan, is algemeen geaccepteerd. Dat is typisch iets voor een vrouw. Ze zijn ook veel emotioneler wordt er dan gezegd. Echte mannen doen zoiets niet.Gisteravond tijdens de jaarlijkse zaalvoetbal bbq kwam het onderwerp ook weer even ter sprake. Nou ja ter sprake, er werden alleen maar flauwe grappen over gemaakt. Spiritualiteit en Paranormaliteit zijn geen onderwerpen waar echte mannen over willen praten. Dat is totaal niet mannelijk.

Het Ode Magazine schreef er al eens een artikel over;

In onze cultuur heeft zich een mannelijk godsbeeld geworteld, en vervolgens is op grond daarvan gedefinieerd wat mannelijk is. Het is mannelijk om te winnen (eerste worden in sport, zaken, politiek, wetenschap), oorlog te voeren (‘doden of gedood worden’), rationeel en niet emotioneel te zijn (‘jongens huilen niet’) en homofobie te kweken (angst voor mannelijke tederheid). Het is mannelijk om te overheersen of de baas te spelen – of het nu gaat om de natuur, je eigen lichaam, vrouwen of anderen.

Hier is geen tot weinig ruimte voor paranormaliteit. Paranormaal is voor hen abnormaal.

Lees ook:Hongaarse vrouwen met water begoten…
Lees ook:Mannen zijn net zo zweverig als vrouwen
Lees ook:Zijn alle moeders niet gewoon paranormaal begaafd?
Lees ook:Lezing door Bénazir op 1 februari a.s.
Lees ook:Paranormaliteit is één groot circus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>