Sessie met EVP kan leiden tot schizofrene symptomen

Tristan vd V., beter bekend als de schutter van Alphen aan de Rijn, gebruikte vaak zijn Electronic Voice Phenomenon-recorder. Wat hij waarschijnlijk niet wist, is dat het gebruik hiervan niet zonder risico’s is. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om niet het contact met de aardse werkelijkheid te verliezen.

Voor het opnemen van Electronic Voice Phenomenon-berichten moet je erg sterk in je schoenen staan, lees ik op de informatie site van de EVP-recorder. Daar ontbrak het volgens mij al aan bij de schutter van Alphen a/d Rijn. Uit de persconferentie van vanmiddag kwam naar voren dat hij in zijn eigen belevingswereld leefde. Dit zou dus heel goed te maken kunnen hebben met zijn veelvuldig gebruik van de EVP-recorder.

Verder op de site is zelfs te lezen dat het mogelijk is dat je buiten de EVP-sessie om last kan krijgen van schizofrene symptomen zoals hallucinaties en het horen van stemmen.Hoorde van der V ook niet allemaal stemmen? En kwam uit het onderzoek ook niet naar voren dat hij schizofreen was?

Misschien iets te ver gezocht, maar toevallig is het allemaal wel.

Lees ook:Kan paranormaliteit leiden tot moord?
Lees ook:Was Tristan vd Vlis bezeten?
Lees ook:Bijzondere krachten helpen vrouw schietpartij Alphen a/d Rijn overleven
Lees ook:Bandenstemmen; niets om bang voor te zijn
Lees ook:Wie of wat zette Tristan aan tot moord?

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Sessie met EVP kan leiden tot schizofrene symptomen

 1. sandra

  iedereen die aan de EVP is , eerst even de bijsluiter lezen aub.

    /   Reply  / 
 2. Donky

  dit is de grootste kletskoek wat er is. ik doe zelf al jaren e.v.p. en ken nog tientalen mensen die het doen
  dus zal betekenen dat wij straks allemaal een wapen gaan pakken en iedereen neer gaan schieten of degelijke. Tristan vd V stond al jaren bekend al gestoorde in alpen en bekend bij de politie.
  dus hoe komen ze er bij om e.v.p. zo door het slijk te halen.
  kom maar eens een sessie doen als jullie durven en dan pas commentaar te geven.

    /   Reply  / 
 3. Cargyro

  Wat een onzin ! Voor zover mij bekend is er nog nooit iemand die aan EVP deed schizofreen geworden. Jullie verwarren EVP toch niet met LSD hoop ik !? (het rijmt wel…)
  :)

    /   Reply  / 
 4. Alex

  Helemaal goed gereageerd Donkey :)

    /   Reply  / 
  1. Donky

   Dank u

     /   Reply  / 
 5. Sjaak

  Eh, EVP is het horen van stemmen waar ze niet zijn. Strict genomen is dit hallucineren. Het is alleen een hele normale reactie van de hersenen op het waarnemen van vervormde of willekeurige informatie. Ik denk niet dat de vraag is of je schizofreen wordt van EVP maar of EVP niet vooral iets is voor schizofrenen (al daar niet gediagnosticeerd).

    /   Reply  / 
  1. Cargyro

   Niet alleen weet je niet wat EVP is maar van hallucineren heb je blijkbaar ook niet veel verstand.Mooie zinnen met mooie woorden maar zonder enige inhoud.En je bedoelt zeker “al DAN niet gediagnosticeerd”.

     /   Reply  / 
  2. Donky

   @ Sjaak

   heb je het wel ooit eens gedaan denk het niet en voor iets wat je nooit gedaan hebt hoe kan je dan ├╝berhaupt weten dat het hallucineren is. dat betekend dus ook dat iedereen die drugs gebruikt ook stemmen horen want die mensen hallucineren ook van die zooi

     /   Reply  / 
 6. paranormaal_expert Rene

  Terecht maakt de EVP site een vergelijking met het ouijabord. Alleen kunnen zij, evenals al die nadere parafiguren vertellen wat er in de praktijk gebeurt; jammer dat ze geen uitleg kunnen geven over het ontstaan van die symptomen; dit omdat hun kennis hierover tekort schiet.

    /   Reply  / 
  1. Cargyro

   Terecht maakt men de vergelijking tussen een appel en een peer, per slot van rekening vallen die beiden onder de categorie “fruit”.
   De Hierboven genoemde EVP-site bevat alleen globale info. Evenzeer pulp als RTL zelf. Als je er echt iets over wilt weten zijn er serieuze sites genoeg !

     /   Reply  / 
  1. Dias

   ESET NOD32 waarschuwd Toegang tot de bovengenoemde webpagina is geblokkeerd door ESET NOD32 Antivirus. De webpagina staat op de lijst met websites met potentieel gevaarlijke inhoud.

     /   Reply  / 
 7. Petra Landsweers

  wie zoekt op marktplaats.nl met de woordjes EVP DELFT komt een expert tegen die verbluffende resultaten behaalt.
  de programmas van Man Bijt Een Hond hebben dit goed neergezet.
  en veele tv programmas meer
  groeten van
  Petra

    /   Reply  / 
 8. Paul

  Ufo s zat,zie ze geregeld over het vliegveld van Los Angeles scheren.

    /   Reply  / 
  1. Cargyro

   Bezorgen ze ook pizza ?

     /   Reply  / 
   1. Donky

    doe maar met extra salami Cargy

      /   Reply  / 
   2. Paul

    nou zal ik jou eens iets simpels gaan vertellen,is jouw lichaam van jou zelf,zijn jouw Hersenen van jou zelf.Is de denkwijze van jou zelf.Kun jj het bevatten hoe het kan dat jouw Hersenen kunnen dromen.,,,,Wij zich noemende mensen op aarde zien alles als buitenaards.Zij zien ons op aarde als buitenaards.Hun intelligentie gaat de mensheid op deze planeet ver te boven,daarom doet iedereen lacherig.Maar hun intelligentie is heel simpel verklaarbaar.

      /   Reply  / 
    1. Cargyro

     Ik wil niet lullig en zeker niet lacherig doen over UFO’s maar dit topic gaat over EVP, oftewel bandstemmen dus wat UFO’s hiermee te maken hebben snap ik niet helemaal !

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>