Was er sprake van satanisme bij Tristan van der V?

Tijdens de persconferentie over het schietincident in Alphen aan de Rijn kwam naar voren dat van der V zich veel bezig hield met paranormale zaken. Verder was de  jongen psychisch erg in de war en vooral kwaad op God. Deze haat tegen God zou een teken aan de wand kunnen zijn voor satanisme.

Dat beweert althans Dr Paul in het Reformatorisch Dagblad. Volgens de occultisme-kenner stond van der V niet alleen onder invloed van het occulte. ,,Ik zie zelfs aanwijzingen dat hij onder invloed stond van het satanisme. Denk aan de ring met het pentagram (een vijfpuntig symbool, red.) die hij droeg tijdens zijn schietactie. Dat pentagram is een van de symbolen van het satanisme. Neem ook het feit dat Van der V. zegt dat hij God ziet als bron van het boze. Zo wordt het ook verwoord in kringen van het satanisme. Kenmerkend voor deze stroming is de totale omkering van opvattingen over goed en kwaad. Als mensen in contact komen met geesten, draait het in de zwarte magie vaak om vernietiging. Dan telt een leven niet,”aldus Paul.

Zouden de waarschuwingen van kerken voor occulte zaken toch niet helemaal onzin zijn of slaan ze nu een beetje door? Misschien vond van der V de ring wel gewoon mooi, dat kan toch ook. Aan de andere kant geeft het je wel te denken.

Klik hier voor het hele artikel.

Lees ook:Pentagram; meer dan een vijfpuntige ster…
Lees ook:Dr Paul; geen schizofrenie maar satanisme bij Tristan
Lees ook:Het dragen van een zwart magisch sieraad kan leiden tot angst
Lees ook:Mark Spiers en zwarte magie…
Lees ook:Witte magie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Was er sprake van satanisme bij Tristan van der V?

  1. p.peplé

    mensen kunnen krankzinnig worden door onervaren hier aan mee te doen. Met lichtvaardig geesten oproepen. Het gaat hun om sensatiezoekerij en spanning in hun leven, de griezelkanten ervan, en dan leven ze zich uit op zo’n ouija bord. Er worden al genoeg waarschuwingen gegeven, ook op scholen, maar hoe meer ze dat doen hoe meer het hen aan trekt. Vooral de griezelige kant van de zaak. mensen die geen ervaring hebben, kunnen zich beter laten in formeren door het parapsychologisch instituut te utrecht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>