Telepathie binnenkort wetenschappelijk bewezen.

Telepathie wordt vaak als iets paranormaals beschouwd. Volgens de wetenschap kan daar binnenkort een einde aan komen. Zij hopen echte wetenschap te koppelen aan gedachtelezen.

In een ‘paper’ gepubliceerd in het Journal of Neuroscience, zijn universitaire wetenschappers in staat geweest om het menselijk handelen te voorspellen door uitsluitend de hersenactiviteit van een proefpersoon te analyseren.

Volgens Jason Gallivan, een West-PHD student en één van de auteurs van dit artikel, is het onderzoek ‘the cutting edge of neuroscience’.

De proefpersonen werden gevraagd om drie taken uit te voeren terwijl hun hersenen op een fmri-scan in de gaten werden gehouden.  Gallivan en zijn collega’s keken dan of er veranderingen in de activiteit in verschillende delen van de hersenen plaatsvonden.

De taken die in de studie gebruikt werden waren: De top van een object grijpen, de bodem van een object grijpen en het bereiken en raken van een object.

Meer hierover lees je hier.

Lees ook:Forever young; de eerste stappen zijn gezet…
Lees ook:Oude Grieken bezocht door tijdreizigers…
Lees ook:Volkskrant: Karst T. pleegde ‘echt een aanslag’ Koninginnedagdrama
Lees ook:Mysterieus object in vorm ufo gevonden…
Lees ook:Vorige levens bestaan niet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Telepathie binnenkort wetenschappelijk bewezen.

 1. Sjaak

  Oud nieuws. Een ogenblik (tot 4 seconden) voordat je een beslissing neemt heeft deze beslissing al plaats gevonden in je hersenen. Dus telepathie bestaat… als je het telepathie wilt noemen dat je tot maximaal 4 seconden via een hersenscanner kan zien wat iemand gaat doen.
  Is toch wel hele andere telepathie als waar veel new age religieuzen in geloven.

    /   Reply  / 
 2. andries

  Dit onderzoek laat alleen maar zien dat een actie wordt voorbereid en dat je dit enige tijd voor de actie kunt meten in hersenprocessen. Met andere woorden: hersengebieden nemen een ‘aanloop’ voordat er daadwerkelijk een grijpbeweging wordt uitgevoerd of een beslissing wordt genomen. Het heeft helemaal niets met telepathie te maken.

  Dit soort webartikelen zijn tendentieus en leggen overigens prima wetenschappelijk onderzoek verkeerd uit. Je kan iets wel een naam geven, maar dat betekent nog niet dat het zo is. Voor telepathie is geen wetenschappelijk bewijs. Dit betekent overigens niet dat het niet de moeite waard is om te onderzoeken.

    /   Reply  / 
 3. Linn

  Ik kan telepathieen met iemand, geen flauw idee met wie maar niemand hoort het ook behalve ik, dus ik heb altijd gezelligheid om me heen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>