Rampen voorspellen kan grote gevolgen hebben

Het weer valt te laatste tijd niet te voorspellen. Het KNMI zegt dat het gaat regenen, maar dan schijnt de zon of andersom. Dat zijn voorspellingen die nog niet zo spannend zijn. Het wordt een ander verhaal als je voorspellingen gaat doen die mensen de stuipen op het lijf jaagt en uiteindelijk niet uitkomen.

Op het forum is nog steeds een discussie gaande of een tsunami op de Noordzee mogelijk is. Eén persoon was er zelfs heilig van overtuigd dat het in augustus ging gebeuren. Wat ik weet van de meeste paragnosten is dat ze geen tijd kunnen zien. Wat ik mij dan afvraag is hoe Jomanda dat wel heeft kunnen zien. Dat iemand haar voorspellingen vertrouwt en de mensen op dit forum angst in heeft geboezemd. Jomanda is nou niet echt wat je zegt een betrouwbaar medium.

Sowieso hoeven dromen of visioenen niet altijd uit te komen.Anita van de Berg ,helderziend medium, zegt hier op haar site het volgende over. ,,De beelden die een helderziende ziet bij het schouwen in de toekomst hoeven niet werkelijk te gebeuren. Dit is omdat de toekomst nog niet vast staat.”

Het doen van dit soort voorspellingen kan ook grote gevolgen hebben. Mensen nemen deze voorspelling serieus, vertrekken met huis en haard op de vlucht voor wat komen gaat of worden er misschien wel zo angstig en gestrest van dat ze er een hartaanval van krijgen. Voordat iemand een degelijke voorspelling wil gaan doen, moet diegene wel realiseren wat het ter weeg kan brengen en zijn/haar feiten even dubbel checken. Zomaar uitgaan van een voorspelling van Jomanda lijkt me niet echt het een goede basis.

Zoals ik al eerder zei kan een paragnost moeilijk voorspellen wanneer iets precies gebeurt. Hoe dat zit kun je hier  lezen.

Lees ook:Wat zeggen de Maya’s zelf over 2012
Lees ook:Wetenschapper: mens onsterfelijk over 20 jaar
Lees ook:Jomanda hield Sylvia Millecam weg bij reguliere artsen!
Lees ook:Mag een medium iemands dood voorspellen?
Lees ook:Leuke voorspelling over Joran van der Sloot

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Rampen voorspellen kan grote gevolgen hebben

 1. Rene

  Al die figuren die zich met het paranormale bezighouden en zich druk maken over o.a. voorspellen, kunnen zich beter afvragen hoe het paranormale precies funktioneert en het daardoor beter begrijpen i.p.v. stomme spelletjes en oefeningen. Dan begrijp je ook waarom uit het paranormale zoveel ellende, verdriet en ziekte voortvloeit.

    /   Reply  / 
 2. sandra

  ik spreek/schrijf voor mezelf, ik pendel niet, kijk niet in een glazen bol of ik wil graag weten wat er gebeurt.het overkomt me, soms zie ik een filmpje, dit is sinds vier jaar, tijd is relatief om zomaar te zeggen. in het begin vertrouwde ik het ook niet, en hoopte dat ik het mis had. ik krijg alleen een dag, temp door, geen jaartal. twee dagen van te voren spreekt een stem tegen me, die alleen zegt: het is zover, meer niet. wat ik van mezelf ben achter gekomen, met de informatie die ik doorkrijg, is hoe ga je ermee om. daarom doelde ik ook op confrontatie. mijn man zegt ook wel eens, baal je er niet van omdat je weet wat er gaat gebeuren, ik zeg dan : joh, ik heb het al verwerkt, dus ik ben klaar om ernaar te handelen, meer niet, ik ga niet vluchten of iets anders doen. soms is de informatie die je doorkrijgt zwaar, of te belastend, daarom begrijp ik paragnosten wel, dat je geen info kan geven, behalve je dierbaren dan. een tsunamie op de noordzee is mogelijk, maar deze tsunami is niet natuurlijk, laat ik het daarop houden, en nee het is niet een ster/komeet inslag. gelukkig zie ik ook mooie dingen, en daar houdt ik mij aan vast. dus het antwoordt is er leven na een tsunami? ja, maar het gaat niet zonder slag of stoot. even voor de duidelijkheid, ik leg geen kaarten, zou niet weten hoe, en heb ergeen geduld voor, ik droom het niet. ben geen medium, het enige wat ik ben is hypergevoelig, maar laat me erniet door lijden. er zijn ook mensen die zich niet met het spirituele bezig houden en toch informatie krijgen. zo wist ik het ook van jomanda, wie het filmpje goed had gekeken kon wel zien dat het niet klopte, jomanda heeft inpreciepe niets gezegd, dat laat zij aan anderen over, zo slim is ze. eigenlijk wat jomanda doet is manipuleren. er valt haar niets kwalijk te nemen, daarom kan ze het ook goed praten.

    /   Reply  / 
 3. Zippora

  Misschien is deze hele beweging van bezig zijn met rampen in de toekomst uit de VS komen overwaaien. Daar kunnen ze er ook wat van en communiceert men op dit forum dagelijks over gevoelens en emoties die men ervaart. Wat daar wel prettig is, dat men elkaar nog een beetje opvangt en bemoedigt, en ook niet echt kwaad lijkt te worden bij de vele indrukken die niet uit lijken te komen. Men snuffelt rustig verder. Soms gaat men best ver, maar het is wel interessant om te lezen. Uiteindelijk zijn de Amerikanen met name sinds 9/11 ietwat getraumatiseerd met betrekking tot de eigen veiligheid en dubbel zo alert op alles wat hun bestaan nog maar kan dwarsbomen. Misschien hebben wij daar ook wel een beetje last van in deze roerige tijden.

  Lees maar en kijk eens op dit forum:

  http://prophecies.us/yabb/YaBB.pl?num=1315276554

    /   Reply  / 
 4. Johan van Oosterhout

  Beste Sandra,

  Mij valt op dat je heel nuchter kijkt naar het maken van voorspellingen en dat je ook je man erin betrekt wat er in je omgaat als je voorspellingen doet. Dit laatste is erg belangrijk, want als je goede voorspellingen doet en je naaste gezinsleden merken dat ze ook uit komen, kun je vertrouwen krijgen dat je kunt voorspellen , Het tweede belangrijke is, dat je in de beginfase, je in de familiekring houdt met de voorspellingen. Je speelt op safe en je valt niet teveel mensen lastig als de voorspelling niet uitkomt. Het hypergevoelige is aangeboren, het kunnen voorspellen heeft nogal weleens een voorgeschiedenis, zoals een trauma, een overlijden van een naaste bekende, een ouder bijvoorbeeld. Ik lees zo af en toe jouw commentaren op deze site en jouw nuchterheid spreekt mij erg aan. Het onderwerp waar deze site overgaat is vooral wetenschappelijk te benaderen en niet paranormaal, want een tsunami gebeurd na een aardbeving of na een grote vulkaanuitbarsting. Mijn ervaring is dat er weinig goede paragnosten zijn.

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Waarom moet een voorspelling altijd iets wetenschappelijks hebben? Oke, voorafgaand aan een tsunamie gaat, zoals je zegt, een aardbeving, vulkaanuitbarsting, landvershuivingen. Wat is daar nu zo wetenschappelijk aan. Iets dat we toch al weten. En vergeet niet: ook een dambreuk van een waterkrachtcentrale zoals in de USA is voorgekomen heeft tot tsunamies geleid,

     /   Reply  / 
  2. Rene

   Voorspellers en wetenschappers.
   We weten dat voorspellingen niet altijd uitkomen. Dat is helemaal niet erg.
   Maar wie zegt dat de wetenschap het altijd bij het goede eind heeft. Ik neem het de wetenschap veel kwalijker dat we iets moeten aannemen (zeg maar geloven), soms decennia lang,
   dat later door een geniale geesten en nieuwe technieken totaal
   ontkracht wordt. Maar ja, dat heet wetenschap, en in naam der wetenschap mag alles ook al worden we beduveld.

     /   Reply  / 
 5. Zippora

  Vroeger was er vaak een goede samenwerking tussen paragnosten en parapsychologen. Door bezuinigingen is het parapsychologische instituut in Utrecht, dat wereldberoemd was, weggevallen. In de jaren 60,70,80 en zelfs nog 90 werkten paragnosten en parapsychologen samen op allerlei gebied. Doordat die paraplu van de nuchtere wetenschap is weggevallen, is het hele gebied gaan zweven en hoort men eigenlijk alleen maar van paragnosten die als artiest optreden. De oude, beroemde garde is overigens al overleden, en daar zaten hele goede tussen, juist omdat ze veel aandacht en begeleiding kregen. Dat is thans niet meer het geval, met alle gevolgen vandien. Verschijnselen worden niet meer benoemd en uitgelegd, en er wordt niet meer corrigerend opgetreden, zoals vroeger wel gebeurde en het publiek snakt er geen jota meer van. Dat komt dus omdat er dus geen kennisoverdracht meer plaatsvindt op dat gebied. Zo zie je dat ook hier er een verschraling van de cultuur heeft plaatsgevonden.
  Verdiep je je in oude werken van de parapsychologie, zoals bijvoorbeeld dat van Tenhaeff e.d. en ook wel van Van Praag e.d., dan kun je nog wel wat leren begrijpen van hoe paragnosie werkt. De jongste generatie paragnosten schiet hier zelf nog wel eens in tekort, omdat ze dus teveel zijn gaan zweven en op de amusementstoer zijn gegaan, de kennis van de parapsychologie niet meer zo uitdragen omdat ze dat niet meer meegemaakt hebben. Dat is jammer, want zonder bewustzijn van waar men mee bezig is, functioneert het hele gebeuren niet meer zo goed. Dan krijg je excessen, zoals met Jomanda is gebeurd, en is het paranormale meer in een kwaad daglicht komen te staan.

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Leuk dit zo te lezen. Mijn paragnost heeft wijlen prof. Tenhaeff gekend en als student met hem samengewerkt en cum laude afgestudeerd.

     /   Reply  / 
   1. Zippora

    Zowel wetenschapper als paragnost, daar zal Tenhaeff wel blij mee zijn geweest, want komt niet zo vaak voor, en vergemakkelijkt het inzicht en een insteek voor onderzoek.

      /   Reply  / 
    1. Rene

     Daar was prof. Tenhaeff ook blij mee. Mijn paragnost heeft over die tijd wel gesproken, maar daar zal ik verder niets over loslaten. Het is ook een voorrecht hem al zolang te kennen.
     Door hem begrijp ik het paranormale, weet ik hoe het funktioneert en weet ik waartoe het kan leiden en waartoe het in staat is. Daardoor weet ik ook hoeveel onzin er in de wereld en op dit blog wordt verteld over het paranormale.
     Integenstelling tot de paranormale industrie die het paranormale promoot en mensen aanmoedigt zich met het paranormale bezig te gaan houden en contact te zoeken met overlendenen, raadt mijn
     paragnost juist mensen af dit te doen. Je schiet er niets mee op en je haalt je een hele hoop ellende op de hals.
     Het paranormale en alle ellende dat het met zich meebrengt zou volgens sommigen een spirituele groei voor jezelf zijn. Dat is ridicuul.

       /   Reply  / 
    2. Rene

     Beste Inge, kan ik in het vervolg nog een reactie plaatsen, of moet deze telkens vooraf op goedkeuring wachten. Dat is wel een vorm van censuur

       /   Reply  / 
     1. Rene

      Inge, ik zie dat je mijn reactie niet hebt goedgekeurd. Dat vind ik heel erg zwak.

        /  
 6. koen

  Anita van der berg maakt er soms inderdaad een potje van. Ik heb haar wel eens aan de telefoon gehad en dan was ze helemaal in een manische stemming en wilde ze hals over de kop vertrekken naar Spanje. Ze praat inderdaad veel over zichzelf. Ze heeft mij wel een keer goed geholpen toen ik in de put zat, toen was alle positieve informatie welkom. Ze deed mij geloven dat alles goed kwam en gaf allerlei complimentjes, beetje goedkope truc eigenlijk waarvoor ik toen 50 euro betaalde, maar het werkte en het was voor mij op dat moment 50 euro waard.

  later zag ik op haar Facebook ook wat voor gruwelijke artikelen en verhalen ze op Facebook plaatst, ze zit in een hele vreemde nare fase in haar leven, filmpjes van mishandeling en onthoofding, en met welk doel?? het is gewoon heel vreemd gedrag.

  Ze heeft nooit een opleiding afgerond en heeft altijd op minimum bestaan geleefd tot nu, ze heeft een succesvolle praktijk, ik gun haar ook dit succes en alle mensen die erin trappen of denken er wat aan te hebben zoals ik destijds moeten voor zichzelf erachter komen dat anita of andere paragnosten niet de antwoorden hebben. Tot die tijd vind ik het prima als ze veel geld naar paragnosten brengen. Ik heb het ook vaak gedaan, maar terug kijken heeft nog nooit een paragnost iets heel bijzonders verteld of een speciale voorspelling gedaan die uit is gekomen, hoewel ik er altijd wel in geloofde en alles voor mijzelf recht probeerde te praten. Anita heeft nu redelijk wat geld en allemaal door mensen die onzeker en labiel zijn en hulp nodig hebben. Ik begrijp steeds beter waarom paragnosten meestal wat tegen het GGZ hebben, als de mensen daar heen gaan verliezen ze klanten, tevens stellen de paragnosten zich een stuk menselijker en meer begripvol op dan medewerkers van het GGZ.

    /   Reply  / 
 7. koen

  Deze vrouw heeft geen zelfinzicht Guus.
  Voeg haar maar toe op Facebook, je schrikt je kapot hoe raar ze doet.

    /   Reply  / 
 8. Sylvia

  Heb even overwogen bij deze vrouw een consult te boeken, heb haar toegevoegd op facebook en besloten het niet te doen. Deze vrouw wisselt de ene manie moeiteloos af met de volgende. Is momenteel volledig in beslag genomen door new word ordercomplottheorieen die een erg antisemitisch karakter hebben. Zo’n vrouw vertrouw ik mijn zieleroerselen niet toe. En als ik in het verleden terugkijk en haar voorspellingen over de huizenmarkt ( zou nog jaren na 2013 blijven dalen) dan ben ik blij dat mijn eigen intuitie gevplgd heb. Ze lijkt erg teleurgesteld en rancuneus

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink

   Hallo Sylvia, ik ken haar niet persoonlijk, maar in dit soort zaken is het altijd goed om je gevoel te volgen. Vaak is dat de beste graadmeter.

     /   Reply  / 
 9. Ambo

  Anita is gek, new world order, complotten aanhangen, helemaal lijp.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>