De dood is de geboorte van de geest

Wie gelooft dat de dood het einde van de mens is, zal bijvoorbeeld gemakkelijk euthanasie adviseren. Waarom zou een mens meer moeten lijden dan nodig is? Maar wie inziet dat de dood niet alleen het einde is van het fysieke lichaam, maar ook de geboorte van de geest, zal zich afvragen wat er aan geboortebegeleiding bij het sterfbed nodig is. En dan blijkt dat euthanasie soms een voortijdige geboorte van een nog niet volgroeide geest betekent.

Dit is de omschrijving van het boek ”Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd” van theoloog Hans Stolp. De IKONpastor beweert sinds zijn dertigste helderziend te zijn en heeft de bijnaam engelendominee. Dit omdat hij al verschillende ontmoetingen heeft gehad met engelen en overledenen. In die tijd waren woorden als engelen, karma en reincarnatie binnen de interkerkelijke omroep nog taboe dus werd Stolp na zeven jaar dienst de laan uitgestuurd. Stolp heeft zo’n vijftig boeken geschreven, waarvan er naar schatting 300 duizend exemplaren verkocht zijn. Hij schrijft vanuit het esoterisch christendom, dat uitgaat van een verborgen kennis zoals dat uitgedragen wordt via stromingen als het gnosticisme, de theosofie en antroposofie. Voor mensen die beginnen open te staan voor de esoterisch christelijke visie op leven en dood kan dit een interessant boek zijn. Lees hier de recensie.

Lees ook:In de bijbel staan verwijzingen naar karma en reïncarnatie
Lees ook:Euthanasie staat reïncarnatie in de weg
Lees ook:Van pastor tot engelendominee
Lees ook:Hans Stolp komt met nieuw boek over dementie…
Lees ook:Bewust worden van wat eigen is…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>