Een paragnost inzetten bij een moordzaak is niet zonder gevaar

Mogen paragnosten nu wel of niet ingezet worden bij een moordzaak? Wetenschappelijk gezien biedt het geen zekerheid over de betrouwbaarheid van de resultaten, maar verboden is het niet. Sterker nog het lijkt wel of er steeds meer gebruik gemaakt wordt van een paragnost.

Dat beweert in ieder geval Jasper van der Kemp, assistent-professor strafrecht en criminologie aan de Vrije Universiteit. Hij begeleidde een onderzoek naar het contact tussen politie en paragnosten en stuitte op de instructie onorthodoxe opsporingsmethoden. Hierin staat dat in een onderzoek naar een strafbaar feit waar minstens zes jaar voor staat de paragnosten mogen worden ingezet,mits hiervoor toestemming is verleent door het college procureurs-generaal, de top van het Openbaar Ministerie. Dat dan weer wel. Het inzetten van een paragnost op de zaak is echter niet zonder risico. Als paragnosten met concrete aanwijzingen komen, wordt het problematisch. Wat precies de gevaren ervan zijn kun je hier verder lezen.

Bron: Trouw

Lees ook:Openbaar Ministerie geeft toestemming voor inzet paragnosten op moordzaken
Lees ook:SBS 6 Shownieuws: Isabel Blanco versus maker Het Zesde Zintuig
Lees ook:Paragnost voorspelt Elfstedentocht
Lees ook:Paragnosten verspreiden onjuiste info over zaak Cassandra (Sapaho)
Lees ook:VRIJSPRAAK JOMANDA: DE BIJZONDERE ZORGPLICHT VAN ……. DEEL 3

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een paragnost inzetten bij een moordzaak is niet zonder gevaar

  1. elizabeth

    Paragnosten werken met hun eigen verbeelding,ze zijn nooit accuraat.veel mensen zijn al de dupe geworden van deze zg denkers, 15.000 armer bij de meesten, valse beschuldigingen, ik zie dit en zie dat, ze zien helemaal niets, maar Denken dit of dat Meer niet, in de droom of uittreding kan het wel aan het Licht komen, alleen met toestemming van de Here God, Maar dan klopt alles wel, de droom kan de geest laten zien, wat hij denkt of nog gaat doen, maar dan moet je Paranormaal geboren zijn, de meesten zijn zakkenvullers duistere mensen, ze zuchten en kreunen, en geloof mij Er is niets aan de Hand, Toneelspel,of ze lezen wat al lang bekend is van het internet.ze lossen niets op, ze Gokken met hun woorden 500 per consult. oplichterijen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>