Volgens 1 op de 7 mensen is het einde van de wereld nabij

Hoe het gaat gebeuren daar verschillen de meningen over, maar één ding is zeker; Doomsday is coming soon. Tenminste als we de doemdenkers moeten geloven. Uit een nieuwe poll van Reuters gehouden onder 16262 mensen uit 20 verschillende landen gelooft een groot deel hiervan hier echt in.

Zo schijnt 15 procent van de mensen wereldwijd te geloven dat het einde nabij is en tien procent denkt dat de kalender van de Maya’s wel degelijk het einde van de wereld kan aanduiden. De wereld zou volgens deze groep op verschillende manieren kunnen eindigen. Zo zou God er iets mee te maken kunnen hebben of een natuurramp zou een oorzaak kunnen zijn, maar een politieke gebeurtenis sluiten ze ook niet uit. Genoeg mogelijkheden dus. Nu kunnen we al één ding op hun lijstje wegstrepen. De paus heeft tenslotte onlangs gezegd dat de wereld niet vergaat, dus denk ik dat God  zijn handen ervan af trekt. Blijven er nog twee mogelijkheden over. Natuurramp zou kunnen, we hebben er tenslotte al heel wat over de wereld gehad. Daarnaast is het weer compleet van slag, dus zo gek is dat niet. Ook een politieke gebeurtenis sluit ik niet uit aangezien er veel onrust heerst in verschillende landen. Ik noem een Egypte, Syrië en wat dacht je van Israël en Pakistan. Beide mogelijkheden zouden dus kunnen. Toch geloof ik dat het niet zover zal komen en dat we gewoon rustig kunnen doorademen en dat de wereld na 21 december 2012 nog steeds bestaat. Want zeg nou zelf als de paus het ontkent en de Maya’s het tegenspreken wie ben ik dan om paniek te zaaien.

Bron: Reuters

Lees ook:Aankondiging van het einde van een jaartelling of einde van de wereld?
Lees ook:De dag des oordeels is een hoax
Lees ook:Het grote geheim van de wereld
Lees ook:De mens kan de ondergang van de aarde voorkomen
Lees ook:Maya’s hebben nooit het einde van de wereld voorspeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>