De dag des oordeels is een hoax

Het einde van de wereld voorspellen is gevaarlijke onzin. Dat beweert tenminste Philippe Mollet, woordvoerder van MIRA – de volkssterrenwacht in Grimbergen.Hij wil daarom graag het één en ander hierover recht zetten.

,,Het einde van de wereld wordt vaak verbonden aan de Maya-kalender. Die zou aflopen op 21 december, en er is geen enkel document dat gewag maakt van een latere datum. Die theorie is volgens MIRA ontsproten aan ‘het oververhitte brein van een paar westerlingen’.”

,,Wetenschappers weten nog steeds niet goed hoe die kalender nu precies in elkaar zit. De berekeningen zijn gebaseerd op Venus, maar niemand is 100 procent zeker van de startdatum van de kalender. En dat geen enkel document het heeft over een latere datum, vindt MIRA ook maar wiedes. ‘Er zijn sowieso niet veel Maya-documenten bewaard, en het waren nu ook niet bepaald verwoede sciencefictionschrijvers.”

,,Volgens MIRA moet je de kalender zien als de kilometerteller van een auto; op een bepaald moment is de stand 99.999 en kan je niet meer verder. Als de eenheden op hun einde lopen, zijn er twee mogelijkheden: ofwel wordt er een grotere eenheid toegevoegd, ofwel start men opnieuw vanaf nul. Waarschijnlijk is er met de Maya-kalender net hetzelfde gebeurd.” (De Standaard)

Ok deze theorie is dus uitgesloten, maar nu komen er weer doemdenkers met een andere theorie; de planeten zouden ook voor het einde van de wereld kunnen zorgen. Lees hier verder.

Lees ook:Maya’s voelen zich misbruikt door het bedrijfsleven
Lees ook:Opnieuw bewijs dat de wereld in 2012 vergaat
Lees ook:De wereld vergaat niet…
Lees ook:De wereld is nog steeds niet vergaan…
Lees ook:Volgens 1 op de 7 mensen is het einde van de wereld nabij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>