Positief denken is de weg naar liefde

Eén van de kenmerken van het ontwikkelen van je zesde zintuig is, zorgen voor positieve en zuivere gedachten. Nu kan je yoga/meditatielessen gaan volgen om dit te leren, maar je kan het ook op een andere manier doen. Jelle Hermus, expert op het gebied van geluk en gezondheid weet daar meer van.

Gedachten overkomen je niet, je creëert ze. Negatieve gedachten ontstaan in je hoofd omdat je ze toelaat. Geef een negatieve gedachte de ruimte, en voor je het weet vormt het zich tot een enorm ‘doemscenario’. Althans dat beweert Jelle Hermus, ondernemer designer en expert op het gebied van geluk en gezondheid;

Geef jezelf wat meer tijd met een negatieve gedachte, en je raakt overtuigd van zijn waarheid. Je gaat geloven in je eigen gedachtekronkel, en ernaar handelen. Je gaat handelen vanuit angst waardoor je in een negatieve spiraal terecht komt.

Je merkt hoe je negativiteit anderen beïnvloedt, je merkt hoe je constant op zoek bent naar bevestiging van je negatieve gedachten. Je voelt je niet geïnspireerd maar verslagen, het leven verliest haar glans en wordt gevoed door angst voor allerlei ‘slechte’ dingen. Je voelt je gespannen en na verloop van tijd zelfs minder gezond.

Besef dat deze negatieve gedachtenspiraal niet meer ‘echt’ zijn dan een positieve gedachtenspiraal. Negatief denken voelt vaak veilig en comfortabel. Het voelt dichter bij de realiteit omdat veel zaken in de maatschappij op basis van negatieve gedachten worden geregeld. Het geeft je een gevoel van macht en controle.

Toch kun je zelf kiezen hoe jij reageert op de dingen die je meemaakt. Jij kunt zelf bepalen of je er positief of negatief mee omgaat. Je bepaalt zelf in hoeverre je negatieve gedachten toelaat, en hoe lang je ze laat ronddwalen in je gedachten.

Positief denken is de weg naar liefde en eenheid. Wat me opvalt in alles wat ik ook maar lees over het zesde zintuig. Het draait allemaal om de liefde. Dat woord komt steeds weer terug. Daar ga ik me maar eens wat meer in verdiepen.

Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Positief denken helpt je zesde zintuig te ontwikkelen
Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Positief denken door affirmaties…
Lees ook:Pas op voor negatieve mensen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>