Invloeden van totale maansverduistering

Dinsdag 15 april  is er sprake van een totale maansverduistering: zon, aarde en maan staan dan op één lijn waardoor de maan in de schaduw van de aarde komt te staan en tijdelijk geen zonlicht ontvangt. Een minpuntje is dat de maansverduistering in de ochtend plaatsvindt en voor ons niet zichtbaar is.

Met volle maan gebeuren er soms de vreemdste dingen. Wie kent de verhalen niet over weerwolven of mensen die last hebben van de maanziekte. Een volle maan is krachtig en staat voor verandering. Zelf merk ik dat ik met volle maan emotioneler ben. Ik heb een korter lontje en ben onvriendelijker tegen mijn kind. Ook mensen in mijn omgeving hebben er last van. Hun onrust komt bij mij versterkt binnen wat een nog een grotere onrust te weeg brengt. Tegenwoordig hou ik bij wanneer het volle maan, nieuwe maan of er een maansverduistering is. Al was het alleen maar om te achterhalen of de maan inderdaad invloed heeft op mijn emoties en wat de mogelijke effecten zijn. Bij een maansverduistering komt er  maanenergie vrij die vaak nog meer kracht en lading heeft. Dus ook al zien we maan niet, dat wil niet zeggen dat we deze nacht niets voelen.

Volgens internet gaat het om de periode tussen kwart voor acht en kwart voor tien. Interessant om rond deze tijd even stil te staan om te zien of je het iets bij je oproept. Ik heb ook wel gehad dat ik met volle maan gewoon doorsliep en nergens last van had. Dus sta er open voor en laat het over je heenkomen. Wat goed voelt neem je mee en wat niet lekker voelt, stoot je af. Het kunnen dus positieve, maar ook negatieve effecten. Verzet  je er niet tegen. Een totale maansverduistering is een mooi moment om stil te staan bij het verleden, heden en de toekomst.

Lees ook:Maansverduistering en volle maan…
Lees ook:Volle maan goed voelbaar voor veel mensen…
Lees ook:Doe geen rare dingen de dagen voor volle maan…
Lees ook:Superbloedmaan wil je iets duidelijk maken…
Lees ook:Supermaan en maansverduistering…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>