Een amulet tegen het kwaad

Ik ben gek op amuletten. De gedachte dat een amulet mij beschermt tegen kwaad, verdriet of onheil, spreekt mij wel aan. Mensen die in mijn huis rondlopen, komen overal amuletten of geluksbrengers tegen. Je kunt natuurlijk afvagen of het werkt, maar iedereen heeft zo zijn of haar gewoontes. Misschien draag jij wel een bepaald kledingstuk als je  gaat solliciteren.

Een amulet beschermt tegen ‘onheil’  en is in allerlei vormen en maten  verkrijgbaar. Wil je meer geluk naar je toetrekken, dan kun je ook zelf een (geluks)amulet maken. Google maar eens voor de grap op internet en je komt vanzelf op talloze sites uit. Al eeuwenlang gebruiken mensen amuletten die over magische eigenschappen zouden beschikken. Vaak is een amulet een soort ‘teken’ dat iemand om zijn nek draagt. Elk cultuur heeft zo zijn eigen symbool. Soms is het een zoektocht naar wat jou aanspreekt. Een amulet is daarom heel persoonlijk.

Vaak worden de termen amulet en talisman door elkaar gehaald. Graag wil ik een andere keer dieper ingaan op de betekenis van de talisman. Het grootste verschil tussen deze twee is dat een amulet je beschermt tegen kwaad en ongeluk en een talisman geluk brengt. Over het algemeen geldt dat een amulet meestal gemaakt is van natuurlijke producten. Dat is niet zo bijzonder als je weet dat deze producten vol met (vaak positieve) energieën  zitten. Mensen kunnen zich erg hechten aan een voorwerp. Eigenlijk kan ieder voorwerp een geluksbrenger zijn. Zo droeg ik jaren een ‘saxofoon’ aan een kettinkje. Voor mij voelde het enorm goed aan terwijl ik niets met dit instrument had. Toen ik mijn ketting kwijtraakte, was ik een tijdje in paniek omdat het voelde alsof daarmee mijn geluk voorgoed was verdwenen. Wonderbaarlijk vond ik mijn hanger na een tijd terug, maar heb sinds die tijd niet meer gedragen.

Lees ook:Zorgeloos slapen door zorgenpoppetjes…
Lees ook:Het blauwe oog en knoflookstrengen
Lees ook:Het goede overwint, hoe hard het kwaad ook toeslaat
Lees ook:Maak je eigen talisman
Lees ook:Pei-schijf beschermt je in moeilijke tijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>