Channelen; het doorkrijgen van informatie uit de geesteswereld

Bij ‘channelen’ krijg je boodschappen door met behulp van bijvoorbeeld een gids, engelen of een overleden persoon. Dat kan bijvoorbeeld via een medium (channeler) of een seances, maar ook via glaasje draaien of een oui-ja bord. Op deze laatste twee mogelijkheden kom ik graag een andere keer terug.

Het doorkrijgen van berichten wordt ook wel ‘channelen’ genoemd. Hierbij ontstaat  er een soort kanaal tussen twee werelden; deze wereld en de geesteswereld. Een channeler is tijdens het channelen zich bewust van wat er rondom hem of haar heen gebeurd en heeft de situatie volledig onder controle. Je leest wel eens dat mensen tijdelijk uit hun lichaam treden waarbij een ‘geest’ naar binnen gaat en het lichaam tijdelijk overneemt. Daar wil ik het in dit artikel niet over hebben. Sinds de komst van diverse tv-programma’s is het doorkrijgen van boodschappen meer bespreekbaar geworden. Veel mensen lopen rond met vragen en zijn op zoek naar antwoorden en hopen op deze manier daar achter te komen.

Soms is het niet eenvoudig om contact te leggen en een andere krijgt een channeler  zo boodschappen door. Natuurlijk gebeurt het ook dat een channeler verkeerde informatie doorkrijgt. Voor mensen die er niet in geloven de aanleiding om te zeggen ‘zie je wel’. Zelf geloof ik, al hoewel ik er geen ervaring mee heb, dat channelers oprecht zijn in wat ze doen. Ik vertrouw er op dat ze eerlijk zijn in het doorgeven van informatie. Wel geloof ik dat je het kaf van het koren moet scheiden en niet iedereen in staat is om te channelen. Het is een vorm van communiceren tussen mensen en ‘geesten’ uit een andere dimensie. Waarbij beide werelden voor moeten openstaan. Zelf heb ik (nog) geen behoefte aan dit soort boodschappen, maar ik kan mij goed voorstellen dat het belangrijke informatie kan zijn om  (eventueel) verder te kunnen in de toekomst.

Lees ook:Antwoorden op vragen door Automatisch schrijven…
Lees ook:Ieder mens is spiritueel
Lees ook:Engelen kaarten
Lees ook:Warcraft The Beginning; nu in de bioscoop…
Lees ook:Opleiding als medium…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>