Pas op met het gebruik van een Ouija bord

Bijna net zo gevaarlijk als ‘glaasje draaien’ is het gebruik van een Ouija bord. Je kunt je afvragen of het daadwerkelijk mogelijk is om via deze manier in contact te komen met overledenen. Zelf zag ik een heel fraai exemplaar  op een markt staan en kwam even in de verleiding om dit bord te kopen. Niet eens zozeer om hem te gebruiken.

Na mijn ervaringen met ‘glaasje draaien’ heb ik  besloten om mij verre van dit te houden. Het idee dat het Ouija bord is uitgevonden om te communiceren met mensen die overleden zijn, mag dan een gegeven zijn, maar is niet aan mij besteed. Sommige dingen kun je beter laten rusten. In principe werkt het zo’n beetje hetzelfde als met ‘glaasje draaien’. Het bord is meestal van hout gemaakt met letters van het alfabet er op en de woorden ‘hello’ (hallo), ‘goodbye’ (tot ziens), ‘yes’ (ja) en ‘no’(nee). Op het bord plaats je een stuk glas of een stuk hout met een ‘oog’ in het midden waardoor je een letter kunt zien. Soms is het slechts een stuk hout met een punt  dat een letter aanwijst. Deelnemers leggen allemaal een vinger op het hout en stellen een vraag waarna het hout  naar de letters, cijfers of ja en nee gaat waardoor je antwoord krijgt op je vraag.

Het nadeel is dat de meeste mensen totaal niet weten hoe om te gaan met een Ouija bord. Hou altijd in het achterhoofd dat er andere manieren zijn om in contact te komen met overledenen. Net als bij  ‘Glaasje draaien’ weet je niet wie of wat je aantreft. Wil je toch een keer een Ouija bord gebruiken, bereid je dan goed voor door je zorgvuldig in te lezen en je af te vragen of dit voor jou de manier is om in contact te treden met de geesteswereld.

Lees ook:Ouijabord te koop voor kinderen…
Lees ook:‘Ouija: Origin of Evil’ ; nu op dvd…
Lees ook:Ouija 2: Origin of Evil half oktober in bioscoop…
Lees ook:Glaasje draaien; een spelletje met veel duistere kanten
Lees ook:Charlie Charlie Challenge; het nieuwe glaasje draaien…

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Pas op met het gebruik van een Ouija bord

 1. Jascha

  wat een slap gelul

    /   Reply  / 
 2. Ronald de Poorter

  Ik wil absoluut in contact treden met mijn overleden ouders. Ik heb een boek gekocht over hoe en wat te doen met een Ouijabord. ben er ook van plan om er een te kopen. Maar als ik dit lees…. Kunt u mij zeggen of ik dat wel zou doen allemaal. Ik heb nog zoveel vragen aan mijn ouders en heb geen ‘afscheid’ kunnen nemen…

    /   Reply  / 
  1. van der hauwaert

   ik heb ook een ouijabord geprobeerd etc … geen reactie, dus …… Wel heb ik , de enige keer in mijn leven, iets hel eigenaardigs meegemaakt. Mijn vader had longkanker en wij hebben hem hier verzorgd. Hij had een bel aan zijn bed (aan de muur vast), en toen hij gestorven was heeft mijn man deze verwijderd, batterijen uitgenomen en in de keuken gelegd. Dezelfde avond begon plots de ding dong, wij konden ons oren niet geloven, een leeg omhulsel! na een keer of drie is mijn man, tegen mijn zin het bakje gaan wegdoen buiten. Wat dat was heb ik nooit begrepen.

     /   Reply  / 
  2. Arthur

   Gebruik NOOIT! Een Ouija bord.
   Je zou EVP (electronic voice phenomena) kunnen proberen.Let op dat ook deze werkwijze gevaarlijk kan zijn.Ga er ook NOOIT 100% vanuit dat je daadwerkelijk contact hebt met een overleden dierbare.
   Groet Arthur,
   20 jaar ervaring in paranormale fenomenen.oa EVP,ITC,psychomanteum.

     /   Reply  / 
 3. Suzanne Grijpink Auteur

  Googlen eens op Paul PJ Hoek…hij heeft (onder meer) een Facebookpagina aan is erg in thuis…Hij heeft veel ervaring met een Ouijabord en gaat er ook vakkundig mee om. Ik weet zeker dat hij je op een heel goede manier verder kan helpen. Succes.

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Vakkundig ?? Echt lachwekkend. Dit slaat helemaal nergens op. Nu is deze Paul PJ Hoek geen paragnost, anders zou hij wel beter weten, maar gewoon een domme ghost hunter, zoals vele ghost hunters, die denkt dat ie weet wat hij doet. Als hij iets met geesten doet, zal het mij niet verwonderen dat hij er een in huis heeft. Ghost hunters zijn sowieso domme mensen, omdat zij zich blootstellen aan gevaar welke zij niet kennen en begrijpen.

     /   Reply  / 
 4. Henk

  Mensen die hierin niet geloven moeten niet verwezen worden naar een ‘deskundige”. Die bestaan in dit geval niet. Je gelooft er in of niet. Het zijn onbewezen ervaringen die men hier en elders verteld.
  Als men beweert dit in wekelijkheid te hebben meegemaakt is dat veelal om de aandacht op zichzelf te vestigen. Men noemt zichzelf spiritueel of paranormaal……..voor de tv barst het van de paranormaal begaafden. Wat zij daar doen kan ik ook met een beetje mensenkennis. Wat wilt u weten weten over liefde? Als een dergelijke vraag wordt gesteld weet je al dat het met liefde niet goed zit. Zo gaat het ook met geld, gezondheid, wonen, toekomst….
  Over gezondheid mogen tv-”waarzeggers” niets zeggen. Ze vragen wel naar de leeftijd….! Uiteraard want in het verleden hebben ze wel eens voorspeld dat een 84-jarige vrouw nog een kind zou krijgen. Zo’n blunder willen ze een tweede maal niet maken :-)

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Of je nu paranormaal begaafd bent of niet: Als je het paranormale begrijpt en weet hoe het funktioneert, dan weet je waartoe het kan leiden en waartoe het in staat is.

     /   Reply  / 
 5. andy roofthooft

  ik zou het gerust willen proberen als ik er mee in contact kan komen met mijn overleden vader het mag me gerust mijn leven kosten als het maar lukt. Ben al heel mijn leven doodongelukkig en met een mogelijk contact kan ik da ongeluk mss doorbreken.

    /   Reply  / 
  1. Arthur

   Ik lees in uw verhaal dat u er alles voor over heeft on in contact te komen met uw vader..Dit maakt het gebruik van de Ouija extreem gevaarlijk voor u! Doet u dit aub niet! Het grote gevaar schuilt in het feit dat u te maken zult krijgen met entiteiten die zich voor doen als uw vader on aandacht te krijgen!Het lijkt mij verstandig dat u samen met een psycholoog uw verdriet overwint en de dood van uw vader accepteerd.Het bezig houden met paranormale fenomenen terwijl u zeer emotioneel onstabiel bent is sterk af te raden.GEBRUIK NOOIT EEN OUIJA BORD!
   Mvg,
   arthur *20 jaar ervaring in het paranormale.

     /   Reply  / 
 6. Suzanne Grijpink Auteur

  Misschien kun je iemand vinden die je daarbij kan helpen Andy. Ik weet zeker dat er mensen zijn die jou kunnen helpen om contact te leggen met je overleden vader. Zoek eens op Facebook. Er zijn heel veel ‘groepen’ waar je mogelijk je antwoord vind. Ik gun je dat want niemand is hier op deze aardbol om doodongelukkig te zijn.

    /   Reply  / 
 7. Roshni

  Ik wil graag een keer contact houden
  Van mij vriendin Diana van Vtv vroeger elhoornrade die mee te maken heeft
  Ik heb een vriendin een waarheid gezegd
  En zij is ooit wel verkracht heeft ze ook gezegd tegen mij
  Ik werd ook verlracht door a
  Dus daarom wil ik ook ouija borard kopen
  En glaasje draaien

  Nog bedankt voor vragen
  Groet roshni

    /   Reply  / 
 8. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Roshni…ik werk zelf niet met het bord…maar zijn er vast mensen die je verder op weg kunnen helpen…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>