Feng Shui; haal een geldboom in huis

Is de crisis voorbij? Zelf merk ik er nog weinig van en kabbelen we gewoon verder. Voor de zekerheid besteed ik wel al een paar jaar wekelijks aandacht aan onze Crassula Ovata, ook wel bekend als geldboom, geluks- of Jade plant. Deze plant staat volgens Feng Shui symbool voor vernieuwing en een nieuw begin, maar ook voor overvloed en voorspoed.

Een vriendin van mij had vroeger een Feng Shui shop. Regelmatig gaf ze mij advies hoe ik er voor kon zorgen dat de energie in mijn huis goed verdeeld was. Feng Shui is gebaseerd op een oude Chinese leer en veel dingen die ze zei, vond ik dan ook zeer zinvol. De aanschaf van een geluksplant is dan ook zeker een goede zet. Volgens Wikipedia gaat het om een plant uit de vetplantenfamilie en heeft het een dikke stam, glimmende, vette, kleine stompebladeren, die soms een rood randje hebben. De bloemen zij wit en onopvallend. Zelf heb ik een klein exemplaar die pal tegenover mijn deur in de woonkamer staat. Nog beter zou, volgens Feng Shui, zijn als ik de plant vlak bij de voordeur zou zetten. Waarom?  Zodat mensen die bij mij over de drempel stappen een goed gevoel krijgen.

Veel Chinese restaurants hebben, naast een aquarium,  bij de ingang een geldboom staan. Het plantje zelf is niet duur. Voor een paar euro heb je al een klein exemplaar. Het voordeel is dat je deze plant zowel buiten als binnen kunt houden. Pas er wel voor op, dat was bij mij het geval, dat je de plant niet te veel water geeft want dan kan de plant gaan rotten. Of ik ooit rijk ga worden? Dat denk ik niet, maar zolang we het redden met wat we hebben , ben ik al tevreden.

Lees ook:Richt je huis in met Feng Shui
Lees ook:Cactussen. Laten staan of weg ermee…
Lees ook:Plant eens een sinaasappelboom in je tuin
Lees ook:Opleiding Feng Shui Academie…
Lees ook:Pas Feng Shui toe in je woning…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>