Een zwarte kat is niet voor de poes

Zwarte katten zijn niet zo geliefd. Dat geldt niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld zijn zwarte katten minder in trek. De reden er van is simpel: zwarte katten brengen ongeluk. Zelf heb ik daar overigens nooit iets van gemerkt.

Volgens Dier en Natuur denken mensen in grote delen van Noord-Amerika en Europa dat zwarte katten ongeluk brengen. In delen van China staan zwarte katten  bekend als brengers van de hongersnood. Maar zwarte katten brengen  ook geluk. In Japan is het een goed teken als een zwarte kat de weg oversteekt. Kom je in Schotland een zwarte kat tegen die voor een deur zit, dan hangt er geluk in de lucht. In Duitsland ligt het iets gecompliceerder. Steekt een zwarte kat over van links naar rechts, dan is dit een goed teken. Steekt de kat echter over van recht naar links, dat is een teken van ongeluk, aldus de website Dier en Natuur.

Jammer dat deze mooie dieren vaak de zwarte piet krijgen toebedeeld.  Zwart wordt nog steeds gezien als  symbool van het  kwaad of van de dood. Katten krijgen overigens al eeuwen de schuld van alles. Het gevolg hiervan was dat deze katten vaak  op gruwelijke manieren gemarteld en gedood werden. Ze werden niet alleen doodgeknuppeld, maar soms ook levend begraven of verbrand en geofferd aan boze geesten. Ook zou je in de ogen van een zwarte kat de duivel kunnen zien. Het feit dat zwarte katten  nachtdieren zijn en je ze niet hoort of ziet aankomen, maakt het dat deze dieren extra angstaanjagend overkomen. Ook werd beweerd dat een heks zich moeiteloos in een zwarte kat kon veranderen. Er zitten ook geluksbrengers onder katten zoals de schildpadkat. Een een kat met drie kleuren beschermt je huis tegen brand.  Dus Zint eer je begint  bij de aanschaf van een kat.

Lees ook:Dromen over zwarte katten is juist positief!
Lees ook:Ben ik blij dat ik katten heb. Of niet…?
Lees ook:Mijn kat ziet geesten…
Lees ook:Lucifer; een kat uit duizenden…
Lees ook:Van zwarte kat tot klavertje vier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>