We vergeten hoe we boosheid kunnen uiten

Als we opgroeien, krijgen we mee dat je eigenlijk niet ‘boos’ mag worden.  Vreemd want boos-zijn is wel degelijk een emotie net zoals blijheid en verdriet.  Vaak herkennen we deze signalen niet meer en zijn we vergeten hoe we onze boosheid kunnen uiten.

Natuurlijk zit het er wel. Vaak zoekt de emotie een andere weg om zich te uiten. Het is heel goed mogelijk dat je ongelukkig rondloopt of je onvrede weg eet of drinkt. Misschien heb je wel last van onverwachte (woede)uitbarstingen of maak je overal grapjes over. Boosheid is een vorm van ‘energie’ en als die wordt weggestopt, kan dat een verstorende invloed  hebben op zowel lichamelijk als emotioneel vlak. Daarbij kun je denken aan depressie tot aan werkverslaving of (relatie)problemen. Veel mensen zoeken hun heil in therapie. Daar is niets mis mee zeker als je bepaalde zaken uit het verleden wilt accepteren. Vaak laten mensen het er vervolgens bij zitten. Een probleem is echter dat je bepaalde dingen misschien wel mentaal hebt verwerkt, maar het ook nog  in je onderbewuste zit.  Als er dan iets gebeurt, wat te vergelijken is met een situatie uit het verleden, merk je dat je boosheid niet weg is.

Het is dus die boosheid waar je mee moet leren omgaan. Pas als je die weet te ‘tackelen’, kun je echt verder gaan. Een oplossing kan ‘visualisatie’ zijn. Haal je boosheid voor je en maak er bijvoorbeeld een  grote ‘brok’ van. Stuur deze naar je benen waar je ‘het’ eruit stampt….zo de aarde in.  Met een goede visualisatie los je de boosheid op. Pas dan raak je echt je boosheid kwijt. Soms is het beter om hulp in te schakelen en kun je een paar goede oefeningen voor thuis meekrijgen.Vaak is het probleem binnen no-time opgelost.

Lees ook:Blijf niet met je boosheid zitten…
Lees ook:Raadpleeg eens een dierenmedium
Lees ook:Helder ruikend; ik ruik geuren
Lees ook:Emoties leiden tot visioenen
Lees ook:Terugkerende droom over stad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “We vergeten hoe we boosheid kunnen uiten

 1. heidi

  ik Ben heidi van der rijt en ik geB geel veel last van mij Boose woede in mij vole hoofd vanBinden
  en dat wil ik geel erg graag bij iemant uiten omdat los te laaten in mij hoofd
  zauw jullie mij wilen gelpen aseBLieft en BeDankt en groetjes van heidi

    /   Reply  / 
 2. aardappel

  ik wil graag een piemel zijn maar ik ben een aardappel.
  wat moet ik doen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>