Voorspellingen aan de hand van dieren

Wedden op sport is geen nieuw fenomeen en wordt dagelijks door tienduizenden verschillende mensen (onder meer) via internet gedaan. Het fenomeen bestaat dan ook al weer heel wat jaren. In de meeste landen is het de normaalste zaak van de wereld en wordt het gedaan door een groot deel van de bevolking.

Er zijn maar weinig mensen die  geen favoriete voetbalclub of  een bepaalde associatie met een sporter heeft. Door te geloven in deze sport of sporter, en het afsluiten van een weddenschap op de resultaten, maakt het kijken naar een bepaalde wedstrijd een stuk spannender. Het voorspellen van een mogelijke uitslag is een kunst apart. Er wordt niet alleen gekeken naar de spelers (en of team)  zelf, maar tegenwoordig wordt er ook een beroep op dieren gedaan. Het begon allemaal met octopus Paul bij het EK in 2008. Inmiddels hebben verschillende dieren  de rol als helderziende op zich genomen. Ook tijdens het WK in Brazilië zijn er weer diverse dieren in de race die de voetbaluitslagen gaan voorspellen.

Zo schoof gastland Brazilië een schildpad naar voren als opvolger van octopus Paul. ‘Cabecao’, is zijn naam wat ‘groot hoofd’ betekent. Cabecao voorspelde al dat Brazilië de eerste wedstrijd van het WK tegen Kroatië zal winnen. En hij zat goed met zijn voorspelling. De mannetjes schildpad, die zo’n 25 jaar oud is, krijgt steeds de keuze tussen twee maaltijden waarin een vlag is gehesen van de twee spelende ploegen. Zo koos hij dus voor de vis die aan de Braziliaanse vlag hing. Maar ook Duitsland heeft zijn eigen voorspeller gevonden in olifant Nelly. Zo voorspelt Nelly dat Duitsland en Portugal als beste uit de poule komen. Hoe Nederland het gaat doen, is (nog) niet bekend, maar de eerste resultaten hebben we gisteren al gezien.

 

Lees ook:Paul de ziener, Duitsland verliest van Spanje Finale Spanje Nederland
Lees ook:For sale, Sonderangebot Paul octopus/tintenfisch from Oberhausen, ziener te koop
Lees ook:Spanje op zoek naar opvolger Paul
Lees ook:Kunnen dieren de toekomst voorspellen…
Lees ook:Was octopus Paul paranormaal?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>