Iedereen kan leren mediteren

In de media wordt steeds vaker over mediteren geschreven. Het zou je gezondheid op lichamelijk, mentaal gebied en spiritueel niveau bevorderen. Kortom mediteren zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, een leven kan leiden met meer voldoening en meer verdieping. Kortom je voelt je door meditatie een gelukkiger en rijker mens.

Uit eigen ervaring weet ik inmiddels al een beetje dat mediatie niet iets is, dat je zomaar even doet. Er komt nog heel wat bij kijken. Zoals we ooit hebben leren lopen, praten en zwemmen, kun je het alleen leren door te oefenen, oefenen en oefenen. Misschien vind je het prettig  om een boek of cd te hand te nemen of zoek je je weg liever via internet. Zelf denk ik dat een cursus op dit gebied uitkomst kan bieden. Op deze manier maak je kennis met verschillende meditaties en krijg je tips mee hoe je het  in je dagelijks leven kunt toepassen. Heb je nog geen ervaring met mediteren, dan helpt een cursus je aardig op weg. Heb je wel ervaring er mee, dan kan een cursus je juist verdieping geven.

Meditatie leert je ontspannen. Veel mensen beginnen met mediteren om spanning en onrust te boven te komen. Mediteren leren is niet moeilijk, maar vraagt wel wat je. Als je het eenmaal onder de knie hebt, pluk je hier dagelijks de vruchten van!  Wel kan het , als je er thuis voor gaat zitten, het best moeilijk zijn om je te concentreren. Toch moet dat geen reden zijn om het niet te doen. Bent u  één van die mensen die wel eens verzucht dat het wel wat rustiger mag en heeft u behoefte aan een manier om effectief te kunnen ontspannen? Denk dan een keer aan meditatie.

Lees ook:De Hoop van Pandorra: Linda Bolman cursus meditatie
Lees ook:Leren genieten van het leven zoals het is…
Lees ook:Mediteren aan de hand van cd’s
Lees ook:Meditatie; de training voor de geest…
Lees ook:Wie heeft ervaringen met de Violette Vlam…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Iedereen kan leren mediteren

  1. Mariska van Gennep

    Mediteren is niet iets wat je zomaar even doet, lees ik hierboven. Graag zou ik daar aan toevoegen dat veel meer mensen onbewust al mediteren. Bijvoorbeeld even lekker je hoofd leegdansen op je favoriete muziek. Zo simpel kan het zijn! Ik geef cursussen voor beginners: http://www.rustmomenten.nl. Lieve groet Mariska

      /   Reply  / 
  2. Suzanne Grijpink Auteur

    Dank voor je reactie Mariska..Ik ga zeker een keer op je site kijken……..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>