Mijn kat ziet dingen die ik niet zie

Ik hoor regelmatig: mijn katten zien dingen die ik niet zie. Ze kijken dan opeens naar iets in de kamer. Alsof er een geluid was en ze op die plek iets hebben ontdekt. Wat het is, weten de baasjes niet wel dat hun katten geesten kunnen zien.

Dat mijn poes dingen ziet en hoort, wist ik al. Soms zit ze tijdenlang te staren naar iets. Altijd op dezelfde plaats. Ze hoort en ziet duidelijk dingen die voor het blote oog niet waarneembaar zijn. Ook mijn hond gaat mee in het gedrag van mijn poes. Niet alleen kunnen ze het goed samen vinden kennelijk zitten ze ook nog eens op dezelfde golflengte. Ook onze hond lijkt iets op te merken wat mij kennelijk toch ontgaat. Bang? Nee. Wel vind ik het jammer dat zij kennelijk meer zien en ik daar niets van mee krijg.

Een hond of een kat kan dus ineens raar gedrag vertonen. Honden gaan blaffen tegen iets wat niet te zien is, of weigeren een bepaalde kamer binnen te gaan. Katten kijken vaak naar iets wat zich door de kamer heen beweegt. Dieren hebben dan ook scherpere zintuigen dan mensen en veel onderzoekers denken dat hun paranormale vermogen hoger ligt dan bij mensen.  Ik ben er van overtuigd dat dieren andere dingen kunnen waarnemen, of wellicht dingen op een andere manier zien.  Mijn katten en hond doen soms opeens, zonder aanleiding, anders. Katten zijn sowieso een bron van inspiratie. Zo geloof ik dat ze mogelijk aura’s kunnen zien en daardoor weten of iemand positieve of negatieve energie uitstraalt. Elke kat reageert weer anders op een vreemde.  Katten horen en zien gewoon een stuk beter. Dat is een ding dat zeker is. Natuurlijk kun je je afvragen of dit iets met geesten te maken heeft. Hoe het ook zij, katten en honden blijven mysterieus gedrag vertonen.

Lees ook:Mijn huisdier is mijn soulmate
Lees ook:Mijn kat ziet geesten…
Lees ook:Speciale muziekcd’s voor je hond of kat
Lees ook:Een zwarte kat is niet voor de poes
Lees ook:Wat kun je leren van je huisdier…

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Mijn kat ziet dingen die ik niet zie

 1. kattengedragsdeskundige

  Dat wij als mensen niets zien of horen betekent niet dat er niets is. Het gehoor en de neus is bij katten veel beter ontwikkeld dan bij mensen. Knaagdieren bijvoorbeeld maken een groot deel van hun geluiden op een frequentie die wij niet kunnen horen, maar de kat wel. Mensen en dieren scheiden geuren af bij angst en opwinding, die wij niet waarnemen, maar katten en honden wel. Er is dus waarschijnlijk een heel logische verklaring voor dit gedrag van katten en honden.

    /   Reply  / 
 2. Lenny

  Dat katten positieve of negatieve energie kunnen voelen is absoluut waar! Ik had vroeger een collega die altijd overal negatief over was en overal over zeurde en dat straalde ze ook uit! Als ze bij mij in het portiek voor de deur stond begon mijn rode kater een verdieping hoger te grommen, te blazen en tegen de glazen tussendeur aan te springen; dan was ze dus nog niet eens binnen en had hij haar stem ook nog niet gehoord! Als ze binnenkwam maakte hij als een speer dat hij weg kwam en pas lang nadat ze weer weg was kwam hij weer tevoorschijn! Dat gedrag vertoonde hij alleen bij haar, nooit bij anderen!

    /   Reply  / 
 3. Michael

  Ik begin vermoedens te krijgen dat mijn kat ook dinge n ziet of. Voelt die ik niet kan zien of voelen
  Ik ben onlangs verhuist zoon 4 weken geleden en vorige weeks deed ze wat raar ze ging misschien wel 15 keer per uur naar de kattenbak dus ben ik vorige week naar de dierenarts gegaan en die dacht aan een blaas ontsteking
  Wat mij ook logisch leek ze kreeg medicijnen mee maar die lijken geen effect te hebben
  Toen ben ik nog meer op haar gedrag gaan letten de afgelopen dagen en ze houd me nu al bijna 3 nachten achtee elkaar wakker ze rent dan als een dolle heen en weer. Speelt heel wild miauwt soms wat klagerig maar soms ook op een toon van baasje ik wil aandacht terwijl zie die genoeg krijgt of mn andere gedachten is dat ze me ergens op wil wijzen dat er meer is of me wil waarschuwen. Voor iets dat hier misschien rond hangt/dwaalt in mn nieuwe appartement overdag slaapt ze wat ze voorheen ook wel deed maar niet zoveel als de afgelopen dagen
  En dan tegen 11 uur savonds begint het weer en niks krijgt haar stil of rustig
  En 4 weken geleden in het oude huis was er nog niks aan de hand
  Dan speelde ze gewoon normaal en niet als een bezetenen ging rustig op de kattebak ipv net zoals nu dat ze er een bende van maakt
  En snachts was ze rustig zodra ik naar bed ging

  Wat moet ik nu doen want dat ze dingen ziet die er niet zijn is niet zo erg
  Maar wel dat ze me snachts wakker houd

  Groetjes Michael

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   Blaasontstekingen/blaasgruis komt van stress. Ze gaan dan inderdaad wel 15 keer of meer per uur naar de kattenbak. Echt, laat het verder onderzoeken!!! Verhuizingen brengen heel veel stress met zich mee voor katten. Laat urine onderzoeken/laat een foto van de blaas maken. Ik geloof absoluut dat er meer is tussen hemel en aarde, maar dit heeft daar echt niks mee te maken! Of wel, maar dan zou het een reden kunnen zijn waarom ze gestresst raakt. Maar blaasproblemen komen in de meeste gevallen weg bij stress!

     /   Reply  / 
 4. Suzanne Grijpink Auteur

  Ik zelf reinig mijn huis regelmatig met witte salie en vraag vriendelijk of ze mij ‘s nachts willen laten slapen. Tot nu toe heeft dat bij mij gewerkt. Als je het gevoel hebt dat je te maken hebt met wel heel negatieve of ‘hardnekkige’ entiteiten dan kan het slim zijn om hulp in te schakelen van derden. Je zou bijvoorbeeld kunnen ‘googlen’ op internet. Kijk eens op Haunting-Ghost Nederland. Daar krijg je een beetje een idee wat deze mensen zoal doen. Je kunt er ook terecht met vragen. Succes.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>