Lekker griezelen met Bobby en de Geestenjagers

Heb je kinderen die van ‘griezelen’ houden en die geen genoeg krijgen van verhalen over geesten? Is het buiten slecht weer of vervelen ze zich. Zet dan een keer de dvd van ‘Bobby en de Geestenjagers’ op.

De 13-jarige Sanne (Hanna Obbeek) is gek op verhalen over geesten en andere mysteries. Haar vader Lucas, een beroemde geestenjager, vertelt zijn dochter graag over zijn werk. Sanne’s stiefmoeder Els maakt zich daar soms zorgen over, ze vindt geesten maar niets. Tijdens de schoolvakantie wordt Lucas gevraagd voor een belangrijke opdracht: de geesten verjagen van het stoomschip de Rotterdam. Sanne is dolblij als ze hoort dat zij en haar broertje Thomas mee mogen. Op het schip ontmoet Sanne de geest Bobby (Nils Verkooijen), een jongen van haar leeftijd die al sinds de jaren ’60 op het schip ronddoolt. Hij en de andere geesten halen vaak kattenkwaad uit en vinden het leuk om de gasten op het schip een beetje te plagen. Wanneer Bobby aan Sanne vertelt dat hij zijn moeder graag nog één keer wil zien, besluit ze om Bobby en de andere geesten te helpen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Mijn dochter (nu 9) vond hem vorig jaar erg leuk om naar te kijken. Misschien  is de titel van deze dvd niet zo spectaculair, maar de film is zeker leuk om te zien. Er zit een goede spanning in en er komen allerlei onderwerpen aan bod over ‘geesten’. Dit alles verwerkt in een leuk verhaal. Zijn je kinderen meer lezers. Dan is er ook een versie in boekvorm verkrijgbaar en waarschijnlijk net zo spannend als de film. Het boek is geschreven door Loes Hazelaar.

Lees ook:Help mijn huis zit vol dolende zielen!
Lees ook:Geest leeft voort in dode marinier
Lees ook:Ziet mijn kind echt geesten of is het fantasie?
Lees ook:Geesten dragen geen witte lakens
Lees ook:Peter en draak Elliot op avontuur…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>