Visioenen en voorspellende dromen

Paranormale verschijnselen kun je heel breed zien. Zo heb je onder meer telekinese waarbij je bijvoorbeeld een voorwerp laat bewegen met je gedachtenkracht, telepathie waarbij je andermans gedachten en gevoelens opvangt tot aan voorspellende dromen, nachtelijke uittredingen en visioenen.

Bij visioenen ervaar je dingen terwijl je (meestal) gewoon wakker bent. Een uitzondering daargelaten. Het grote verschil tussen een droom en een visioen is dat een droom vaak iets vertelt over dingen die je overdag hebt meegemaakt en dat een visioen over van alles (heden, nu en toekomst) kan gaan. Als je tijdens het slapen een visioen ontvangt, weet je dat vaak meteen. Ze zijn net iets anders dan een  droom. Vaak word je meteen na het krijgen van een visioen wakker. Er zijn ook mensen die visioenen krijgen als ze mediteren. Je kunt een visioen ook wel vertalen naar ‘aanwijzing’. Het komt vaak onverwacht waarbij je even in een andere werkelijkheid verkeerd. Hoe lang een visioen duurt, is niet te voorspellen. Het kan kort, maar ook langer duren.

Daarnaast heb je natuurlijk nog voorspellende dromen. Ik ben (meestal) gek op mijn dromen. En, ondanks dat ik ze vaak vergeet, kan ik soms niet wachten om mijn bed in te stappen. In mijn ogen zijn dromen dan ook geen bedrog. Het is een weerspiegeling van jezelf en wat er zich in je leven afspeelt. Meestal vergeten we wat we hebben gedroomd. Want  hoe vaak komt het niet voor dat je het niet meer weet, laat staan wat het allemaal betekend? Misschien ben je wel op zoek naar antwoorden in je leven, wil je weten wat je dromen en visioenen je te vertellen hebben? De eerste stap is om alles op te schrijven ofwel in kaart te brengen. Hoe vaker je dromen en visioenen bij houdt, hoe beter je wordt in het onthouden en begrijpen ervan.

Lees ook:Ik hou enorm veel van dromen
Lees ook:Wat betekent mijn droom?
Lees ook:Dromen over de dood betekent niet het einde
Lees ook:Met je dromen naar de dromenuitlegger…
Lees ook:‘Lucide nachten’; een praktische boek om helder te leren dromen…

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Visioenen en voorspellende dromen

 1. christine

  als kind zijnde woonde ik in een oud huis daar woonde ook een geest hij zag eruit als een soldaat zo uit de tweede wereldoorlog,ik had het gevoel dat hij tijdens de tweede wereldoorlog daar in het huis is gestorven en hij zijn stoffelijke dood niet kon accepteren.ik weet niet of de rest van ons gezin hem ook zag want ik durfde er niet over te praten maar het was vaak als ik alleen thuis was of in bed lag te slapen dat ik hem zag hij deed dan de lichten aan en de kraan stond ineens open de deur naar de tuin stond open het licht in de schuur brandde terwijl mijn ouders alles uit hadden gedaan en hadden afgesloten,ik had een kralengordijn in de deuropening hangen hij liep daar dan doorheen savonds als ik in bed lag dit zijn maar enkele dingen die ik daar meemaakte,ik was er erg overstuur van want ik kon het als kind zijnde niet verklaren durfde er met niemand over te praten,ik was daarom ook blij dat we gingen verhuizen.ik heb later in mijn leven nog wel meer paranormale ervaringen gehad maar toen wist ik er meer over maar dit voorval heeft de meeste indruk gemaakt op mij.

    /   Reply  / 
 2. jan

  ik begrijp jou situatie wel want ik geloof daar wel in ik heb daar zelf wel wat ervaring mee die geest die je gezien hebt die heeft daar vroeger gewoont maar die dwarrelt steeds rond en hij wil jullie eigenlijks wegjagen uit dat huis daarom doet hij die dingen ook allemaal maar er was wel een oplossing geweest maar dat is niet zo makkelijk en dat moet je wel durven je had hem een hand geven moeten nou weet ik wel dat het een geest is en je had hem begeleiden moeten naar het licht dan had het klaar geweest maar ik zelf zou dat ook niet durven want je mag ook nooit communiceren met een geest want anders krijgt hij de macht over jou je mag ook heel erg blij wezen dat je daar niet meer woont want wat hij aan het doen was daar bleef het niet bij het werd steeds erger ik heb zelf ook in een huis gewoont samen met mijn moeder maar mijn moeder hoorde mij beneden roepen terwijl ik lag te slapen en ik hoorde s’avonds steeds geklop dat gebeurde 5 dagen in de week en altijd om dezelfde tijd maar nu woon ik ergens anders gelukkig

    /   Reply  / 
 3. Benny

  Ik weet niet wat ge er aan cool vind aan die dromen die uitkomen mijn zijn altijd uitgekomen en heb veel vrienden en familie leden zien lijden er door mij zelf er bij geteld en zelf naar zoveel jaar heb ik ze nog of heb ik af en toe flash backs van wat gebeurd is this zo erg dat soms niet durf slapen meer schrik om steeds die terugblikken te zien van die ongelukken of mensen die mij iets betekend of die gestorven zijn ik heb mij bijna helemaal terug getrokken kom maar met weinig mensen nog in contact achtervolgd van verleden door mensen die ik niet kost helpen omdat ik wel voor gedroomd had maar de dag zelf niet om tijd zag komen of het moment zelf en dan vinden ze dat cool zo een gave te hebben ik vind meer dat een vloek is dan een gave

    /   Reply  / 
 4. stef

  Ik krijg er ook, mijn oma haar hond is gedtorven en da nacht ervoor wist ik het.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>