Geesten dragen geen witte lakens

Als ik het met de vriendinnetjes van mijn kind  over ‘spoken’ heb dan zeggen ze allemaal volmondig dat spoken niet bestaan.  Vraag ik door of ze in geesten geloven,  dan twijfelen ze veel meer.

Natuurlijk is het leuk om er achter te komen wat volgens hen het verschil tussen geesten en spoken is. Daar zijn ze het snel over eens. Spoken zijn niet echt en dragen witte lakens. Het zijn mensen die het leuk vinden om anderen bang te maken. Ze willen anderen doen geloven dat het hier om dolende wezens gaat. In films worden spoken meestal afgebeeld als wezens die doorzichtig of wit zijn. Een spook roept dus bij de kinderen die ik ken een specifiek beeld op van een mens met een wit laken met uitgeknipte gaten. Geesten daarentegen dragen geen lakens. De meeste kinderen kennen wel een verhaal over een geestverschijning. Meestal vertelt door een familielid of een vriend van de familie.  Aan het bestaan er van wordt ook  getwijfeld. Omdat de meesten het toch wel heel dichtbij vinden komen als ik doorvraag, zeggen ze er liever niet over te willen nadenken.

Dat ze er minder in geloven (geesten), heeft ook te maken met hun leeftijd. De meeste kinderen in de leeftijd tussen 2 en5 praten over geesten. Vaak nemen ze alleen deze verschijnselen ’s avonds of ’s nachts waar. Vaak gaat het om onbekenden,  maar soms ook van overleden mensen die ze wel hebben gekend. Voor mijn dochter is het nog steeds heel gewoon. Hoewel ze het er liever niet met haar maatjes over heeft. Over het algemeen is ze niet bang omdat ze weet dat deze geesten niets kwaads in de zin hebben. En spoken met een wit laken? Die zijn hooguit leuk voor Halloween.

Lees ook:Ziet mijn kind echt geesten of is het fantasie?
Lees ook:Mijn kind ziet geesten!
Lees ook:Benazir komt met nieuw boek uit over paranormale kinderen
Lees ook:Het begint met het geloven in jezelf…
Lees ook:Filmpje met een bericht uit het hiernamaals…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>