Hou je vakantiegevoel nog even vast

Hier beginnen mandag de scholen weer. Ik ben weliswaar al weer een tijdje aan het werken, maar het was toch nog altijd een beetje vakantie. Ik merk dat het vakantiegevoel van de eerste weken, langzaam naar de achtergrond aan het raken is. En dat is jammer.

Hou je vakantiegevoel nog even vast. Er is veel onderzoek naar dit onderwerp gedaan. Deskundigen adviseren om niet maandag, maar op bijvoorbeeld donderdag of vrijdag te beginnen. Dat moet natuurlijk wel kunnen. Binnen een week is het vakantiegevoel weg. Dus als de eerste week lekker kort is helpt het je om weer in het gareel te lopen. Een ander goed advies is om rustig aan te beginnen. Niet alleen levert dat overzicht op, maar je kunt daarmee ook schiften wat echt belangrijk is. Dus wat prioriteit of niet heeft.

Hou herinneringen vast. Bekijk nog en keer de vakantiefoto’s of deel je herinneringen met vrienden. Kook je favoriete vakantiemaal want geuren hebben nog meer impact op je brein en halen sneller mooie momenten naar boven. Doe dingen die misschien tijdens je vakantie ook deed. Maak een wandeling in de buitenlucht of pers een keer een glas verse jus de orange voor jezelf uit. Neem er de tijd voor. Vakantie haalt je uit je routine. Gebruik de onwennigheid die dat bij terugkeer oplevert eens om ingesleten gewoontes na te lopen. Waarom wil je een koekje bij de thee? Moet je elke dag stofzuigen? En kan je kind zelf niet zijn of haar kleren uitkiezen. Doe één ding tegelijk. Op de lange termijn levert het je meer op. Ik functioneer het beste als ik één ding tegelijk doe. Hoe meer je dingen je tegelijk wilt doen, hoe meer energie het je kost. Ook dat gaat ten koste van je vakantiegevoel .

Lees ook:Zonder stress het nieuwe jaar in…
Lees ook:CRISIS OF NIET, WE GAAN OP VAKANTIE
Lees ook:Doe eens één ding tegelijk
Lees ook:Hou je accu op peil…
Lees ook:Het geluk ligt voor het grijpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>