Ik voel steeds vaker mijn innerlijke kracht

Sta je er wel eens bij stil hoeveel verschillende relaties je met mensen hebt? Mijn dochter, mijn vrienden, kennissen en familie maken mij tot wie ik ben. Misschien is de belangrijkste relatie die ik heb die met mezelf. Daarbij gaat het om wie ik van binnen ben.

Pas als die verbinding goed is, kun je jezelf ontwikkelen. Dit heeft niets met een bepaalde stroming te maken, maar meer hoe je jezelf ziet. Daarbij kun je ervan uitgaan dat er in elk mens liefde en positiviteit zit. Misschien kun je er niet altijd bij. Jammer want deze innerlijke kracht kan groeien als je er een beroep op doet. Het is ook een kracht waarin je in moeilijke tijden een beroep op kunt doen. Deze kracht is dus altijd aanwezig, maar verschijnt niet vanzelf. Pas als je naar binnen kunt keren en je er voor openstaat, laat het zich zien. Nogmaals: dit heeft niets te maken met iets spiritueels of met het geloven in een bijvoorbeeld een god.

Er bestaat niet voor niets een gezegde: Je kunt alleen van anderen houden als je van jezelf houdt. Dus ja, het is belangrijk om aandacht te hebben voor de mensen om je heen. Maar het allerbelangrijkste is de relatie met jezelf. Stel jezelf als nummer één. Want pas dan kun je veel makkelijker liefde  geven en van  jezelf houden. Ik probeer het zelf te bereiken door af en toe dingen voor mezelf te doen. Dat voelt nog best onwennig. Ik ben vrij ‘gedienstig’ opgevoed en wil het liefst de ander ‘pleasen’. Het gaat dus met horten en stoten. Ik kom er wel. Als het vandaag niet is, dan morgen. Tenslotte is het een proces en is de weg er heen ook al heel bevredigend.

 

Lees ook:Jezelf ontwikkelen op spiritueel gebied…..
Lees ook:Maak je eigen volle maanwater…
Lees ook:Boekscout.nl presenteert met trots: Farisa Jolink “Ik ben aangeraakt”
Lees ook:‘De vier inzichten’…een prachtige kaartenset van Don Ruiz…
Lees ook:Bezinning; even een pas op de plaats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>