Wie koopt het kasteel van graaf Dracula?

Volgens Wikipedia is ‘Dracula’ een gothic horrorstory uit 1897 in de vorm van een briefroman geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. De hoofdpersoon van het verhaal , Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transylvanie. Dankzij het succes van het boek en de verfilmingen die er in de loop der jaren op werden gebaseerd, groeide de figuur van Dracula uit tot ‘s werelds bekendste vampier.

Graaf Dracula woonde in het middeleeuwse kasteel Bran in de regio Transsylvanië. Lange tijd was zijn voormalig onderkomen en museum. Tegenwoordig staat zijn kasteel  in Roemenië te koop. Wat zijn woning moet gaan opleveren is miet bekend, maar waarschijnlijk  enkele  tientallen miljoenen euro’s. Het kasteel ligt midden in Transsylvanië en ziet angstwekkend uit.  Vlad de Spietser, de middeleeuwse heerser die inspiratie leverde voor de Dracula-legende, zat er een tijdlang gevangen. De Ierse schrijver Bram Stoker zou zich dan ook laten inspireren hebben door kasteel Bran bij het schrijven van zijn beroemde Dracula-boek.

Het kasteel is nu eigendom van enkele afstammelingen van de Roemeense koninklijke familie. Die woonde er tot 1948, wanneer de monarchie afgeschaft werd door de communisten. Wie het kasteel wil kopen, mag er niet zomaar mee doen wat hij of zij wil. De bedoeling is om investeerders te vinden die de locatie voort willen uitbouwen tot een toeristische trekpleister. Dat is het nu al, want er komen jaarlijks zo’n 560.000 toeristen naar het kasteel. Ik zou heel graag dit kasteel een keer willen bezoeken. Zelf ben ik groot fan van zowel de oude als nieuwe Dracula films. Het lijkt mij heerlijk om op deze onheilsplek een keer rond te dolen en mij te voeden met fantasie. Want dat het kasteel een ‘juweeltje’ is mag duidelijk zijn.

Lees ook:Legendarisch kasteel Dracula te koop…
Lees ook:Trouwen in het kasteel van Dracula
Lees ook:Hotel Transylvania 2 binnenkort in de bioscoop…
Lees ook:Heerlijk griezelen met Nosferatu…
Lees ook:Man zonder spiegelbeeld vastgelegd…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>