Ik hoop ooit een kabouter tegen te komen

Dat wij kabouters niet (kunnen) zien, wil nog niet zeggen dat ze niet bestaan! Voor mij was het lezen van  het boek van Rien Pootvliet over kabouters een eyeopener. Ik was negen en wijdde er zelf een spreekbeurt aan waarmee ik een dikke negen scoorde.  Veel mensen zijn in de ban van deze ‘wezens’. Overal ter wereld worden namelijk verhalen verteld over kabouters. Vaak zijn het kleine wezentjes met rode puntmutsjes.

Kabouters zijn zeldzaam geworden. Je ziet ze eigenlijk alleen nog maar als je er ook echt in gelooft. Iedereen die wel eens door het bos heeft gelopen en goed heeft gekeken naar de signalen weet dat kabouters bestaan. Als ik kenners moet geloven heb je grote en kleine kabouters. Zo zijn er met een lengte van circa 45 cm, maar ook die een stuk langer zijn namelijk tussen de één meter en één meter twintig. Een kabouter die in de stad leeft, is anders dan een kabouter van het platteland. Kabouters staan dicht bij de mens. Als een kabouter verdrietig is, wordt jij dat ook. Het geldt ook voor blijdschap. Kabouters van nature behulpzaam en gedienstig.  Het is dan ook niet zo vreemd dat ik graag eens een kabouter zou willen tegenkomen.

Kabouters zijn bedachtzame wezens die ervan houden om nieuwe dingen te ontdekken, te onderzoeken en te ontwikkelen. Ze bekijken graag dingen van alle kanten. Kabouters hebben veelal de gave om met dieren te communiceren. Ze zijn daardoor erg op de natuur gericht en leven samen met haar. Ze eten ook bijna tot geen vlees en sommigen gaan zelfs zo ver dat ze hun leven stellen in het teken dienstbaarheid aan dieren. Ik blijf hopen en geloven. Tot de dag en ik met volle overtuig kan zeggen: kabouters bestaan.

 

Lees ook:Herfstweer; op zoek naar kabouters…
Lees ook:Mysterieus zeewezen vastgelegd…
Lees ook:Geesten dragen geen witte lakens
Lees ook:Bestaat er buitenaards leven…
Lees ook:Zangeres Bonnie St Claire gelooft in buitenaards leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>