Geniet van de Oogst Maan vannacht…

Ik moet zeggen dat ik er lang niet altijd last van heb, maar afgelopen nacht was ik rusteloos en werd wel honderd keer wakker. Er was geen specifieke aanleiding en ik werd dan ook moe wakker. Totdat ik mij besefte dat het vanavond weer volle maan is.  Als je deze maan op zijn top wilt zien, moet je om 3.38 uur vannacht naar buiten kijken. Op dat moment bereikt de maan zijn hoogste punt.

Het is een zeer krachtige maan en is de laatste ‘supermaan’ van dit jaar. Deze maan wordt ‘Harvest Moon’ genoemd ofwel  de ‘Oogst Maan’. Boeren kunnen tijdens deze volle maan tot laat in de nacht oogsten omdat het licht van de maan er voor zorgt dat ze  kunnen blijven doorwerken. De oogstmaan duidt op de eerste volle maan in de herfst. Wanneer de oogst binnen was, werd het feest van de oogstmaan gevierd. Het is een feest van dankbaarheid voor de oogst. Niet voor niets is de oogst de schakel in de cyclus van het leven. Wat je nu oogst, is gelijk het zaad voor het volgende seizoen.

Tijdens deze maan kun je je heel gevoelig en emotioneel voelen. Het is ook een periode waarin je bewust bent dat alle beslissingen die je de afgelopen tijd hebt genomen van invloed kunnen zijn voor de toekomst. In feite zijn ze het zaad voor iets nieuws. Het is ook een periode om stil te staan en terug te kijken op de afgelopen tijd. Probeer voor jezelf eens na te gaan hoe deze periode voor jou is geweest? Welke beslissingen heb je genomen en wat deed het met je? Zo kom je niet alleen dichter bij je eigen kern, maar realiseer je ook dat het ‘zaadjes’ kunnen zijn voor al het moois dat nog gaat komen.

Lees ook:Volle maan en maansverduistering
Lees ook:Volle maan; terugblik op afgelopen jaar…
Lees ook:Doe geen rare dingen de dagen voor volle maan…
Lees ook:Volle maan november; de maan van overleven…
Lees ook:Volle maan; de Maan van het Ontwaken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>