Kan je beschermengel je wel bereiken?

Ik zie op Facebook veel ‘reclames’ voorbij komen voor vaak heel mooie sieraden met een diepere betekenis. Zo heb je de ‘Engelenroeper’. Met de ‘Engelenroeper’ heb je (volgens de diverse sites) altijd beschermengelen om je heen. Het zijn mooie kettingen met hanger en daarin een klankbol. Het verhaal erachter is dat wanneer je een Engelenroeper draagt, je beschermengelen om je heen zijn. Zij geven die extra steun en warmte, zij luisteren naar onze wensen en maken deze waar…

Ondanks dat ik het een zeer fraai sieraad vind en de symboliek er achter mij aanspreekt, weet ik dat mijn beschermengelen altijd om mij heen zijn. Hoe vaak heb ik niet voor onmogelijke situaties gestaan, die zo slecht hadden kunnen aflopen, waar op wonderbaarlijke wijze alles goed is gekomen. Uit ervaring weet ik dat het soms wel mogelijk is dat een beschermengel moeilijk naar je toe kan komen. Bijvoorbeeld als je geblokkeerd bent ofwel als je (te veel) negatieve energie uitstraalt. Het is dus de kunst om van deze energieën los te komen zodat je beschermengel je kan bereiken. Ik ben mij regelmatig ervan bewust dat ik bescherming van boven krijg en ben daar ook dankbaar voor. Het is ook goed om daar zo nu en dan bij stil te staan.

Er wordt ook over beschermengelen gezegd dat ze bijdrage aan het vertrouwen op betere tijden in de wereld. Ofwel dat zij laten in zien dat er altijd nog wel ergens een lichtpuntje is. Dat wanneer het leven vol zit met (kleine of grote) tegenslagen zij er zijn om je de reikende hand te bieden om door te gaan. Hun aanwezigheid voel ik niet altijd, maar het idee dat ze er zijn is voor mij vaak al voldoende.

Lees ook:Waarom de naam beschermengel?
Lees ook:Worden engelen uitgebuit?
Lees ook:Leef vandaag en wees gelukkig…
Lees ook:Maak kennis met je beschermengel…
Lees ook:Beschermengelen laten van zich horen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kan je beschermengel je wel bereiken?

 1. Fran

  Hallo,

  Ik ben ooit eens bij tarotlezeres geweest en die zei direct na het eerste paar kaarten leggen dat ik 7 beschermengelen om me heen heb.
  Zoveel had ze nog nooit gezien bij 1 persoon, zei ze.
  Nu snap ik waarom ik al niet 15 keer dood was in mijn leven.
  Nu heb ik de Engelsrufer ook gekocht om mijzelf er aan te herinneren dat ze om me heen zijn en ik daar dankbaar voor ben.:-)

    /   Reply  / 
 2. Pieter

  Dit gelooft toch niemand?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>