Het goede overwint, hoe hard het kwaad ook toeslaat

Soms zijn symbolen/afbeeldingen opeens erg ‘hip’. Zo zie je in het straatbeeld alweer een tijdje de ‘Hand van Fatima’ als symbool terugkomen. In Marokko wordt het ‘Khmisa’ genoemd en bij de Joden staat het bekend als ‘Hamsa’. De naam verwijst  naar het getal 5, ofwel de 5 vingers aan de hand.

Soms zie je op de hand een afbeelding van een oog staan. Het amulet biedt bescherming tegen het boze oog. Eén keer in de zoveel tijd geven mijn dochter en ik elkaar een klein presentje. Het is meer een ‘grapje’, maar wel bewust uitgekozen. Vaak heeft het een net iets diepere betekenis zoals een edelsteentje, een nieuw pakje wierook of in dit geval het Handje van Fatima want een beetje bescherming kan ik wel gebruiken. Ik heb de ketting dan ook meteen omgedaan. Met het boze oog wordt bedoeld dat er mensen zijn die met een slechte intentie naar je kijken, bijvoorbeeld mensen die ‘kwade’ bedoelingen hebben. Jammer genoeg ken ik er dan ook een paar. Hun negatieve energie kan mij raken, waardoor er zomaar iets ergs zou kunnen gebeuren. Ik had al ooit een Fatima handje van een reis uit Marokko meegenomen, maar nu heb ik er twee. Het is de bedoeling (van mijn dochter) dat ik het Handje veelvuldig ga dragen om zo beschermt te zijn.

Over het algemeen wordt het dragen van een amulet zeer serieus genomen, maar eigenlijk bepaalt de drager zelf hoeveel kracht hij of zij aan een amulet wil toeschrijven. Soms willen mensen nog wel eens kijken of een amulet oud is en door veel mensen is gedragen. Zelf ga ik af op mijn eigen gevoel. Iets als een Fatima-handje, dat met zoveel liefde is gegeven, kan alleen maar goeds teweeg brengen. Want het goede overwint, hoe hard het kwaad ook toeslaat.

Lees ook:Het blauwe oog en knoflookstrengen
Lees ook:Maak je eigen talisman
Lees ook:Een amulet tegen het kwaad
Lees ook:Zorgeloos slapen door zorgenpoppetjes…
Lees ook:Blauwe Oog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>