Neem het vinden van een veer niet zomaar voor lief

Ik vind regelmatig een veer. Volgens totemdieren.nl  wordt in verschillende culturen gedacht dat veren symbolen zijn van hogere gedachten en spirituele progressie. Als je veren vindt op je pad, dan zou je kunnen zeggen dat je op een hoger spiritueel pad bent beland. Het kan een teken van aanmoediging zijn.

Het vinden van veren op je pad is een teken dat je een lichtere kijk op het leven hebt. Als we veren in onze omgeving vinden, kan het worden beschouwd als een boodschap dat we moeten ‘verlichten’, de dingen niet zo serieus moeten nemen en dat we moeten proberen om  vreugde in onze situatie  te vinden. Veren hebben verschillende betekenissen waaronder: verhoogd bewustzijn, luchthartigheid, verlichting, gebed, goddelijkheid en vooruitgang

Er gaat ook een verhaal de ronde dat als je elke dag, zeven dag lang, een witte veer vindt er een engel klaar staat om je te helpen. Je hoeft de veren niet op dezelfde plek tegen te komen, maar het moet wel per toeval gaan. Dus niet naar gaan zoeken. De engel wil je helpen op dat vlak waar jij het nodig hebt. Dat kan van alles zijn. Of het nu gaat om het maken van een moeilijke beslissing of omdat je simpelweg een steuntje in de rug nodig hebt. Je merkt vanzelf wanneer de engel er is. Daar hoef je niets voor te doen.  Neem het vinden van een veer dan ook nooit zomaar voor lief, maar bedenk  eens waarom je op dit moment deze veer vindt. Wat kan de mogelijke boodschap achter deze veer zijn? Op www.totemdieren.nl vind je meerdere betekenissen van veren. Zo staat mijn veer (duif) voor: vrede en liefde, vruchtbaarheid en begrip van zachtheid.

Lees ook:Witte veren en engelen…
Lees ook:Maak kennis met je beschermengel…
Lees ook:Ohm; eeuwigheid, oneindigheid en het universum…
Lees ook:Meisje denkt een geïncarneerde engel te zijn
Lees ook:Salie, schelp, veren en spreuk

59 Reacties // Reageer

59 thoughts on “Neem het vinden van een veer niet zomaar voor lief

 1. Karina

  Ik kom nu dagelijks grijs/zwarte veertjes tegen echt heel veel. Ik dacht dat ik uit een bestaande situatie moest stappen. Dat heb ik gedaan maar houdt me nog steeds bezig op negatieve manier. Wat kunnen deze veertjes mij vertellen? soms is het een heel bosje maar iedere dag kom ik ze tegen. Begon met 1 wit veertje en nu dus constant grijs/zwarte veertjes

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Karina,

  Ook ik vind heel veel grijs/zwarte veertjes tegen. Soms met wat wit er in…… Vaak betekent het dat er veranderingen op komst is. Helaas gaat dat vaak…dat is mijn gevoel, niet snel genoeg…het klinkt lekker afgezaagd..maar dingen hebben tijd nodig… Jammer dat je nog te veel op een ‘negatieve’ manier tegen dingen aankijkt. Je mag mij altijd een keer mailen….dan wil ik je best ‘raad’ geven… Kosteloos natuurlijk…fijne dag.

    /   Reply  / 
 3. joke

  ik kom regelmatig witte veren tegen en van de week een wit met bruine vlekken erin en nu net een zwart grijze wat i de betekenis hiervan?

    /   Reply  / 
 4. Suzanne Grijpink Auteur

  Er zijn meerdere betekenissen. Kijk er naar om te ontdekken van welke vogel de veer afkomt. Bestudeer vervolgens deze vogel. Zijn levenswijze en karakteristieken vertellen je zijn boodschap. Misschien ook leuk om eens na te gaan op welk moment je de veer hebt gevonden. Waarom juist op dat moment en die plek. Ook dan kun je vaak de boodschap er achter vinden.

    /   Reply  / 
 5. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Joke..

  Als je mij een berichtje stuurt, kom ik er wat uitgebreider op terug als je wilt…

    /   Reply  / 
 6. Joan

  Wie kan me helpen? Ik vind de laatste 2 weken overal veren. Ze zijn lichtbruin met donkerbruin, de binnenzijde glimt. Ik dacht eerst dat de kat een vogel had gepakt maar nu vind ik ze ook in me slaapkamer.

    /   Reply  / 
 7. Paules

  Zijn allemaal demonen en boze geesten, ze willen je opeten en vermaken met jouw

    /   Reply  / 
  1. Lin

   Welke kleur ze hebben en waar je ze ook vind ! Er is nooit slecht bij bedoelt … ik zeg maar dat er liefde is op de wereld overal is er liefde … iedereen verdient het geluk liefde gezond zijn !!!!! We moeten positief blijven wat erook gebeurt ……… en nee geen demonen 😇❤️🦋🙏🏻🍀🕊🌺🌈☀️Joehoe liefde overal dat wens ik jullie allemaal toe 😇😇😇😇😇😇😇😇

     /   Reply  / 
   1. Suzanne Grijpink Auteur

    Zo is het maar net lieve Lin…lieve groet, Suzanne

      /   Reply  / 
 8. Christa

  Ik heb vandaag een heel mooie pluim gevonden die is donker grijs en onderaan wit en zopas draai ik me om en er ligt een witte kleine pluizige pluim. Kan me iemand vertellen wat de betekenis hiervan is aub. Alvast van harte bedankt

    /   Reply  / 
 9. Jakob

  Ga naar een pauwen fokkerij, en je zal nog veel meer pluimen vinden…..en waarschijnlijk ook nog véél mooier van kleur…..pffffff

    /   Reply  / 
 10. Denise

  Er dwarrelde 3 kleine witte veertjes voorbij neer wat betekent dit

    /   Reply  / 
 11. rita

  ik zag smorgens als ik mijn ogen opende steeds een zwarte spin en dat was elke morgen zo. ik vond buiten zwarte veren. ben erover na gaan denkne en heb er over gelezen. gelukkig was ik niet de enige en kreeg ik door te lezen inzicht wat het zou kunnen betekenen. vanaf deze week vind ik licht grijze veren , witte veertjes en er vloog zomaar ineens een stralend witte vlinder uit het niets om me heeb. ik werd er blij van en de spin is verdwenen sindsdien. ik weet niet hoe maar vond het wel erg mooi allemaal. voel me beter in mijn vel nu.

    /   Reply  / 
 12. Suzanne Grijpink Auteur

  Prachtig verwoord Rita…..

    /   Reply  / 
 13. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Denise..meestal staat een witte veer symbool voor een engel. Een dierbare die aan je denkt en op deze manier laat weten dat hij of zij bij je in de buurt is. Ik ervaar (zie) het altijd als iets moois…..Misschien heb je op dit moment het ergens moeilijk mee. je kunt het dan ook zien als een teken dat de engelen er zijn om jou te helpen. Je mag gerust om hun hulp vragen…

    /   Reply  / 
 14. Noes

  Ik vind steeds wit/grijze veren in mijn tuin. En vanmorgen toen ik met mijn zoon mee naar buiten liep, dwarrelde er vanuit de lucht een wit/grijs veertje recht voor me neus naar beneden. Ik schrok er in 1e instantie van, want ik dacht dat het een beestje of iets was haha.. Maar het was een veertje… Zou dat iets kunnen betekenen?

    /   Reply  / 
 15. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Noes,

  Ik snap best dat je even schrok. Zelf vind ik het prachtig als een veertje op je pad komt. Mooi dat je er open voor staat. Meestal raap ik de veertjes die ik vind op. Vaak vertellen ze je iets.Bijvoorbeeld dat er ergens een spirituele deur voor je is geopend. Meestal stop ik ze in mijn tas of jas om mij eraan te herinneren dat ik mogelijk een nieuwe weg ben ingeslagen. Of op het punt sta een stap te maken. Een witte veer symboliseert puurheid, spiritualiteit, hoop bescherming en vrede. En dan vooral de balans er in. Een grijze veer brengt helderheid en vrede. Een heel zuivere veer.

    /   Reply  / 
 16. Rita

  De avond na de begrafenis van mijn man vloog er in het donker voor mijn slaapkamer een vlinder tegen mijn gezicht. Dit was begin mei. Pas deze week in oktober vond ik hem prachtig gaaf voor mijn bed. De pauwenoog.
  Ook vond ik direct na zijn dood een opvallend mooie witte veer.
  Een paar dagen voor zijn dood lag er een dode merel op het tuinpad. Een tijdje na zijn overlijden zat er in de tuin ruim een uurlang een merel naast me op de schutting.
  Ik denk dat het allemaal een bijzondere betekenis heeft. Het geeft me steun. Mijn man en ik waren onafscheidelijk

    /   Reply  / 
 17. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Rita, gecondoleerd en het klopt dat het zijn manier is om aan te geven ( en aan jou te laten zien) dat hij nog steeds om je heen is. Mooi om dat te mogen ervaringen.. Sterkte voor de komende tijd…

    /   Reply  / 
 18. Daniel Van Hoe

  We waren deze namiddag van een wandeling terug thuis gekomen en plots zag ik op ons tuintje één hele hoop witte veren bijeen ….ik ging gaan kijken en dacht meteen dat er een vogel letterlijk gepluimd werd door een kat door in een gevecht terecht te zijn gekomen??
  Nadien ging vooraan de woning naar de wagen en ook vooraan op gazon zag ik weer een hoopje witte pluimen bijeen ….dus zowel vooraan als achteraan de woning witte pluimen .
  Wat zou de betekennis hier van kunnen zijn?

    /   Reply  / 
 19. Suzanne Grijpink Auteur

  Het is heel goed mogelijk dat deze veertjes iets zeggen over een bepaalde situatie waarin je momenteel zit. Loop je ergens over te piekeren? Of heb je zonder dat je het zelf doorhebt een vraag gesteld waar je graag een antwoord op zou willen hebben? Het kan zijn dat de engelen je laten weten dat je vraag is gehoord en dat ze er voor je zijn. Soms kan het zijn dat het ‘vinden’ van veertjes je duiden dat het tijd is om een (andere) keuze te maken. Dus niet te veel aan jezelf twijfelen er wordt over je gewaakt….

    /   Reply  / 
 20. Daniel Van Hoe

  Bedankt Suzanne voor je uitleg deze stelt ons wel gerust zodat het ok is en dat er wel wat veranderingen zullen gebeuren die we gevraagd en uitgezonden hebben aan het Universum.

  Vriendelijk groeten

    /   Reply  / 
 21. monique

  Een paar mnd terug las ik er zijn vele engelen werkeloos ,,en ik zei toen nou engeltjes als jullie zo werkeloos zijn help mij dan maar ,,eerst kwam ik af en toe witte veertjes tegen ,,daarna hele hopen dat ik lachte en dacht nee dat kan niet ,,hier is gewoon een vogel dood neergevalen ,,maar zag verder op nog een stapel veren
  Ik ben echt gaan zoeken op straat ,.maar ik lachte er erg om ,,had de grootste lol om mezelf
  En zei zo veel had ik niet verwacht in de ww
  Daarna echt dagelijks veertjes
  En toen op eens niks ,,maar ik ben nu super rustig over alles het leven komt zoals het komt
  En nu vanmiddag was ik aan het wandelen en aan het nadenken over mijn dochter over het werk
  En opeens lag daar een mooie zwart met grijse veer op de grond heel groot
  Heb hem mee genomen
  Dankje wel engelen

    /   Reply  / 
 22. Ard

  Jongens serieus wat een onzin zeg meteen denken dat een engel je beschermt als je een paar veertjes ziet liggen.

    /   Reply  / 
 23. Ard

  Weleens gehoord van een sperwer die een vogel plukt??? En als je dat dan toevallig ziet o ja zeker dan wordt je natuurlijk direct beschermt door een engel o wauw serieus er zijn zulke domme mensen

    /   Reply  / 
  1. Marlou

   Als je er niet in gelooft waarom ben je dan op deze site? Volgens mij ben je op zoek naar antwoorden die je niet kunt vinden. Geen reden om zo minachtend te doen.

     /   Reply  / 
   1. Suzanne Grijpink Auteur

    Hallo Marlou..je hebt helemaal gelijk..maar soms denk ik dat mensen het vinden van een veer verwarren met het zien dat er veren op de grond liggen. Voor mij zit daar wel het verschil. Omdat ik veel op pad ben (lopend), zie ook regelmatige dode vogeltjes/en veren. Meestal heb ik daar niet zoveel mee. Wel met de veertjes die op bijzondere momenten (spontaan) mijn pad kruisen….

      /   Reply  / 
 24. Suzanne Grijpink Auteur

  Je bent helemaal vrij om te geloven wat je wilt Ard…

    /   Reply  / 
 25. Jakob

  Wat een onzin over die veren zeg. Kijk in de natuur met de miljoenen vogels en je ziet iedere dag veren liggen. Sommigen op deze site zien overal iets paranormaals in !

  Niemand is paranormaal….ook jij niet !!!!

    /   Reply  / 
 26. Petra

  Wat betekent er als er een dode vogel een merel voor je deur ligt schrok me kapot vanochtend groeten

    /   Reply  / 
 27. Suzanne Grijpink Auteur

  Ik denk dat je er niet te veel waarde aan moet hechten. Ben bang dat de natuur hier debet aan is….Of wij mens(dier)heid. Een merel zelf staat wel ergens symbool voor. Het diertje wil je laten zien dat je ‘lief’ moet zijn voor jezelf. Denk niet altijd aan de ander, maar ook eens aan jezelf. Misschien moet je iets of iemand loslaten…

    /   Reply  / 
 28. Sandra Groot

  Nergens kan ik iets vinden over een veer die zwart/wit/grijs was in die volgorde. Deze kwam ik gisteren op mijn pad tegen. Als er verklaard wordt op vogelnamen weet ik nooit hoe de veren eruit zien. Dat vind ik nogal lastig zonder plaatjes. Maar ben er wel heel nieuwsgierig naar. Het was een flinke veer, ietsje langer dan mijn eigen hand. In het midden was hij wit, 2 vingers dik. En heel duidelijk afgetekend. Hartelijke groet en bij voorbaat dank, Sandra.

    /   Reply  / 
 29. Suzanne Grijpink Auteur

  Is het misschien een veer van een houtduif?? De veer zou kunnen duiden dat je met een vraag rondloopt waar je graag een duidelijk antwoord op zou willen hebben. Helaas is dit antwoord geen ‘ja’ of ‘nee’, maar ligt het antwoord genuanceerder. De veer (zwart) laat je ook zien dat je omringt wordt door ‘engelen’ die je bij staan op dit moment in je leven. Wit staat eveneens voor bescherming en licht in je leven. Ook wel puurheid.

    /   Reply  / 
 30. Angel

  Mijn dochter is erg spiritueel, maar wil er niks mee doen. Begin dit jaar kwam ik een ochtend samen met mijn dochter naar beneden, toen wij naar buiten keken lag de hele achtertuin vol met lichte donzige veertjes. We hebben bij de bureen rechts en links gekeken en daar was geen enkel veer te zien. We hebben een heel zakje vol kunnen oprapen en de rest waaide weer weg. Nu twee weken geleden waren wij op vakantie en midden in een centrum stonden we even stil en er dwarrelde een hele hoop veertjes voor onze voeten neer. Ik heb twee hoopjes kunnen fotograferen, het waaide zo snel als het gekomen was ook weer weg. Is dit een boodschap voor mijn dochter?

  Een warme groet,
  Angel.

    /   Reply  / 
 31. Henny Schimmeer

  ik heb vanochtend tussen mijn schone wasgoed een zwarte veer gevonden heb dat een betekenis

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Doorgaans staat en zwarte veer voor: bescherming van je engelen, wijsheid en magie. Weet je van welke vogel was?

     /   Reply  / 
 32. Stef

  Hoi Suzanne,

  Fijn om hierover te lezen. En dat je iedereen uitgebreid beantwoordt.
  Ik vind op beslissende momenten, vooral in wanhoop, altijd voorbij vliegende veertjes. Ik voel het verschil ook tussen die met betekenis of gewoon een veer die daar ligt.
  Groet, Stef.

    /   Reply  / 
 33. Suzanne Grijpink Auteur

  Zo is het ook Stef…Mensen doen er wel eens lacherig over, maar dat snap ik ook wel…Vaak zie je veel veren liggen van vogels die bijvoorbeeld zijn aangereden of (deels) zijn opgegeten door een kat. Het is juist dat speciale veertje dat neerdwarrelt of waar je oog op valt, die het verschil maakt.

    /   Reply  / 
 34. Jakob

  Ik zag vandaag een rood veertje rond dwarrelen……waar kan dat op duiden ?

    /   Reply  / 
 35. Suzanne Grijpink Auteur

  Van welke vogel Jakob???

    /   Reply  / 
 36. Jakob

  Leek me meer op een veer van een papegaai (gezien de kleur) of iets in die richting.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   De veer van een papegaai staat voor ‘communicatie’. De kleur rood voor: vitaliteit, stabiliteit, kracht, levenskracht, passie en moed. Als je naar de papegaai zelf kijkt, even er van uitgaand dat het hier om een veer van dit beestje gaat, staat dit dier symbool voor het nadoen (imiteren) van. Vaak wordt er gezegd dat deze diertjes kletsen zonder inhoud. Het kan zomaar zijn dat je iemand om je heen hebt waar je mateloos aan stoort (irriteert). Het kan ook duiden op een einde van een ‘tijdperk’. Iets wat je afsluit of mag gaan afsluiten. De kleur van de veer is magisch te noemen. Zeker in combinatie met de papegaai. Het staat ook voor warmte, liefde en passie, succes en energie. Veel positiviteit dus.

     /   Reply  / 
   1. sarah

    hi, eindelijk vind ik iets over de veren van een papegaai! ik heb zelf een geelvoorhoofdamazone waar ik voor zorg. groen met een gele kop en op de vleugelveren blauw en rood. kunt u iets vertellen over de veren van de amazone?

    sarah olie

      /   Reply  / 
    1. Suzanne Grijpink Auteur

     Hallo Sarah
     Ik hoor regelmatig van mensen, die thuis een papegaai (ook Amazones) hebben zitten, dat ze er van overtuigd zijn dat deze dieren paranormale gaven bezitten. Zo zouden ze kunnen weten wat je denkt en met training ook daar op reageren. Je kunt ze dus dingen laten zeggen of doen door te denken (telepathie). Er zijn bijvoorbeeld papegaaien die aanvoelen als het baasje thuiskomt door steeds drukker te worden of ze proberen je op te vrolijken als er dingen tegenzitten.
     Ik heb het gevoel dat het veer van een papagaai het belang van ‘goede communicatie’ laat zien. Misschien een beetje vaag, maar zit je mogelijk in een conflict? Je hoeft niet meteen aan iets heel ergs (groots) te denken, maar vaak is de boodschap dat je duidelijk moet zijn en rustig moet uitspreken hoe jij er over denkt. Probeer ook echt te luisteren naar de ander. We zijn geneigd alleen te luisteren naar onze eigen overtuiging. Kijk ook hoe de ander reageert. Let dus op lichaamstaal. Vind je het moeilijk om ergens je mening over te geven? De engelen laten je via de veer(en) weten achter je te staan. Roep gerust hun hulp in en waarschijnlijk verloopt het gesprek een stuk vlotter. Heb je nog vragen? Laat maar weten Sarah…

       /   Reply  / 
 37. dorien

  Ben momenteel erg bezig met hulp aan engelen vragen. Ik kom opeens vaak witte veren tegen. Ik kom af en toe een bruine tegen en die kan ik ook verklaren, maar zo ineens vind ik een heel lichtgrijs veertje, meer wit, dan grijs. Toch zit er tint heel zacht grijs in…..
  Wat zou dit betekenen? Het laat me niet los. Groetjes….

    /   Reply  / 
 38. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Dorien,
  Ik denk dat het veertje je wilt laten zien dat hulp onderweg is. Er wordt naar je geluisterd en de vraag is aangekomen. Waarschijnlijk is het antwoord op je vraag (op dit moment) nog niet helemaal duidelijk. Dus er is geen duidelijk ja of nee. Het ligt er nu nog een beetje tussen in. Misschien een kwestie van geduld of anders een kwestie van..dat het zo is. Soms is er geen ‘ja’ of geen ‘nee’.

  Groet,

  Suzanne

    /   Reply  / 
 39. Louise

  Ik vraag iedere dag om hulp aan me oma, want ik wil van baan veranderen. Zet iedere een theelicht aan ,die knippert vaak. Ik vond twee licht grijze veertjes en een witte in me slaapkamer/vensterbank. Wat heeft dit te beteken?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Hallo Louise,

   Wat mooi om mee te maken. Ik krijg het idee dat een dierbare (engel) laat zien dat hij/zij om je heen is en je graag op weg wilt helpen. Vaak is het een kwestie van vragen. Je mag dus aan deze engel vragen om jou te helpen bij het vinden van ander werk. Dat kan in je hoofd of door het hardop uit te spreken. Er wordt (altijd) automatisch vanuit gegaan dan engelen alles weten, maar je moet het ze echt eerst vragen. Ze zijn dus om je heen anders vond je geen (witte) veertjes. Het grijze veertje toont meestal dat de situatie waar je in begeeft niet zwart/wit is. Het vinden van een nieuwe baan (werk) is dus heel goed mogelijk, maar aan alles zitten voor- en nadelen. Hou daar rekening mee met als je moet gaan kiezen. Maak desnoods een lijstje met plus en minpunten en laat je gevoel een keuze maken.

     /   Reply  / 
 40. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Louise,

  Wat mooi om mee te maken. Ik krijg het idee dat een dierbare (engel) laat zien dat hij/zij om je heen is en je graag op weg wilt helpen. Vaak is het een kwestie van vragen. Je mag dus aan deze engel vragen om jou te helpen bij het vinden van ander werk. Dat kan in je hoofd of door het hardop uit te spreken. Er wordt (altijd) automatisch vanuit gegaan dan engelen alles weten, maar je moet het ze echt eerst vragen. Ze zijn dus om je heen anders vond je geen (witte) veertjes. Het grijze veertje toont meestal dat de situatie waar je in begeeft niet zwart/wit is. Het vinden van een nieuwe baan (werk) is dus heel goed mogelijk, maar aan alles zitten voor- en nadelen. Hou daar rekening mee met als je moet gaan kiezen. Maak desnoods een lijstje met plus en minpunten en laat je gevoel een keuze maken.

    /   Reply  / 
  1. Louise

   Dankjewel voor je reactie!

   Volgens mij heb je wel gelijk over het nieuwe werk. ik heb een interessante vacature gevonden waarop ik vandaag ga solliciteren. Ik heb vandaag weer een veertje gevonden een beetje groot (duif). De kleur loopt van binnen wit en de rest is echt licht grijs eromheen en de uiteinde is richting donkergrijs/zwart lijkt het op. Ik vind dat wit meer voor 75% eruit springt. Ik had op 23 augustus een witte theelicht aangezet en daar in kreeg in een tekentje van een emoticon dus twee oogjes en een big smile. In juni in de nacht vloog een kleine witte vlinder langs me. Ik ben echt nieuwsgierig wat dit nog meer te betekenen heeft.

     /   Reply  / 
   1. Suzanne Grijpink Auteur

    Lieve Louise,
    De duif staat symbool voor: vrede en rust. Duiven zijn belangrijke ‘boodschappers’ die jou proberen iets duidelijk te maken. Dus ook hun veren. Het verschijnen van de duif betekent het einde van een levenscycli en het openen van nieuwe deuren. Dat eerste kun je heel breed zien. Misschien ben je er wel van bewust, maar ook als je het nog niet merkt, wil de duif (middels de veer) je vertrouwen geven. En ook rust. Je zult zien dat je net zolang veren (duiven) vindt als nodig is. Want zodra je ‘transformatie’ compleet is, zit de taak er van de duif op en ga je minder veertjes vinden. Vaak verschijnt er een duif (veer) als je in een periode zit waarin je met veel (oude) zorgen en/of pijn rondloopt. Laat oude ballast los, het houdt je ‘transformatie’ tegen. Maak ruimte voor nieuwe dingen, vergeef en kijk vooruit. Jouw kracht ligt in het nu, niet in gisteren of in de toekomst. Het witte vlindertje onderstreept dit proces nog een keer. Je bent niet alleen in dit proces, maar er is ‘hulp’ van boven. Heb vertrouwen.

      /   Reply  / 
 41. Anita

  Ik vindt altijd witte veertjes ( maar ook andere) en wert dat het tekenen van ” mijn” engelen zijn die ik niet mag negeren! Lasts liep ik mijn dagelijkse route met de hond, en langs de hele route lagen om de meter witte veren, zo bij zonder, dat had ook ik nog nooit meegemaakt. Zoveel bij elkaar! 😇✨❤️

    /   Reply  / 
 42. Suzanne Grijpink Auteur

  Wat mooi Anita, dat moet vast een heel fijn gevoel hebben gegeven…

    /   Reply  / 
 43. Wilma

  Hallo Suzanne, Er zit al jaren één duif bij mij op de schutting en s’avonds komt er vaker een duif langs zitten. Er zitten verschillende eksters, die nu ook helemaal bij de achterdeur komen en één ervan is tegen het glas gevlogen. Ik ben weduwe en al 20 jaar alleen. De laatste tijd vind ik steeds vaker witte veertjes, zelfs binnen op de bank. Ook vind ik lichtgrijze veertjes en twee dagen geleden een lichtgrijs veertje met groen bovenin. Dit veertje is afkomstig van de ekster. Ook ik heb een belangrijke boodschap naar de engelen gestuurd ivm een onderzoek. Dit staat los van de duif, die zit er al jaren! Wat is de betekenis achter dit verhaal?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Wilma,

   Het vinden van een bijzonder veertje heeft vaak meerdere betekenissen. Zo wordt er wel gezegd dat als je veren vindt je op een hoger spiritueel pad bent beland. Het kan ook een aanmoediging zijn om op dit pad te blijven of juist eens te bekijken wat het voor jou kan betekenen. Vaak krijg je deze boodschap van iemand van boven die je dierbaar is en je zo wilt laten zien dat hij/zij aan je denkt. Zie als iemand die je op deze manier een goede raad wil mee geven. Eksters zijn geluksbrengers, maar ook nieuwsgierig. Ze staan bekend om hun creativiteit, vrijheid, intelligentie. Door hun directe (sterkte) connectie met boven brengen ze krachtige boodschappen mee waarmee ze willen aantonen dat je kan vertrouwen op je eigen wilskracht, maar waakzaam moet zijn voor mensen die het minder goed met je voor hebben. Je mag dus best je ‘mannetje’ staan door bij je eigen standpunt te blijven. De duif (veren van) sluit hier goed bij aan. De duif kan je namelijk nuttige informatie geven als je op zoek bent naar antwoorden. Naast dat je alert en waakzaam moet zijn (eksterveer) en moet opkomen voor jezelf laat een duivenveer zien dat je ook je ‘zachtere’ kant kunt inzetten. Waarschijnlijk ben je iemand die graag met veel begrip en liefde dingen oplost. Je moet een balans tussen deze twee vinden, dus de iets sluwere aanpak tegenover het zachte, waarbij het antwoord ligt op het spirituele vlak. Veren, of het vinden ervan, laten je ook inzien dat je sommige dingen in het leven niet te zwaar moet zien. Dat we de liefde bij ons zelf moeten zoeken. Twijfel niet te veel aan je eigen intuïtie. je weet zelf wat goed en niet goed voor je is. Daarin word je gesteund door bovenaf. Nogmaals het antwoord ligt bij jezelf. Ik hoop dat je er iets aan hebt, anders hoor ik het graag…

   Lieve groet,

   Suzanne

     /   Reply  / 
   1. Wilma

    Wat een mooi antwoord, dit ga ik opslaan en vaker doorlezen zodat het goed binnenkomt!

    Dankjewel lieve Suzanne,

    Lieve groet en een knuffel.

      /   Reply  / 
    1. Suzanne Grijpink Auteur

     Graag gedaan en wees vrij als je nog iets (ooit) wilt vragen….

       /   Reply  / 
 44. ben van tartwijk

  De stellingen betreffende de veren treffen mij.
  In de musea zie met regelmaat schilderijen waarop een meisje/dame staat afgebeeld welke in hun hand een struisvogel veer vasthouden.
  Vraag: Weet u hier de symboliek van ?

  vr. groet, ben

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Struisvogels staan synoniem voor ‘lichtzinnigheid’. In het oude Egypte was de struisvogelveer een symbool voor Shu, de god van de lucht en Ma’at, de godin van de waarheid. De godin werd altijd afgebeeld met een struisvogelveer in het haar. De veer zelf was haar symbool. In de Egyptische kunst werd de veer afgebeeld in scènes die zich afspeelden in de zaal van Ma”at. Hier kwamen de overledenen om beoordeeld te worden of ze het leven na de dood waardig waren. De zetel van de ziel, het hart, werd hiertoe gewogen op een balans. Aan de ene kant het hart, aan de andere kant de struisvogelveer. Als het hart vrij zou zijn van zonden zou het lichter zijn dan de veer. Andere goden die de ceremonie bijwoonden hielden vieren in hun hand (bron vollemaan.blogspot.nl).

   Kom je veelvuldig een ‘struisvogel’ op je pad tegen dan wil dat zeggen dat je geen tijd moet besteden aan zaken die ‘nutteloos’ zijn. Probeer te voorkomen dat je in herhalingen valt. Beeld je in dat je op een kruispunt staat en jezelf mag bepalen welke kant je op wilt gaan. De kunst is om niet stil te blijven staan of om ‘angstig’ achterom te kijken. Je mag echter rustig kijken (en/of) beslissen welke kant je opgaat. Heb vertrouwen in jezelf. Hou je ogen open en volg je gevoel en dan voel je vanzelf welke richting goed voor je is. Een struisvogel laat je inzien dat rechtvaardigheid altijd zal zegevieren en dat met onrecht wordt afgerekend. Dus word je de komende tijd geconfronteerd met zaken, laat je ‘kop’ niet hangen en kijk hem of haar recht aan. Blijf eerlijk en als het nodig is onpartijdig. Laat je niet uit de tent lokken door een antwoord te geven waar je niet achter staat.

   Ook in de wereld van tatoeages worden er regelmatig struisvogelveren gezet. Struisvogelveren zijn één van de meest gewilde accessoires voor (gewaagde) burleske dansers. Vreemd genoeg hebben veel mensen een minder positief beeld (associatie) bij het zien van struisvogelveren. Dat is totaal misplaatst. Struisvogels (en emoes) zijn waardevolle bronnen van voeding en transport, die hen vereerde wezens in een aantal van de droogste plekken in de wereld maakt. Struisvogeltatoeages uiten iemands scherpe overlevingsinstinct en hun positie als aanbieder en beschermer. Struisvogelveren hebben een aura van erotische mysterie. Het is dus zeker niet een slechte naam voor een vogel van de wildernis (bon tattoo site) .

   Ik hoop dat je er iets aanhebt…

   Groet,

   Suzanne

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>