Een hotstone massage is weldadig

Het is kan best wel een opgave zijn om de juiste massage te vinden. Als je weet welke massage bij je past, heb je natuurlijk ook nog een masseur nodig. Veel is te vinden op internet. Masseurs gaan op allerlei manieren te werk: middels een eigen praktijk, of ze zijn in dienst bij een massagebedrijf of- salon.

Ik heb er geen ervaring mee, maar het lijkt mij heerlijk; de hotstone massage. Een hotstone massage met gladde, warme vulkanische stenen is een effectieve manier om het lichaam heerlijk te laten ontspannen. Tijdens de massagebehandeling wordt gebruik gemaakt van het (thermo)effect van verwarmde stenen. Deze stenen worden op het lichaam gelegd. De warmte dringt diep door in de spieren en botten. De weldadige warmte werkt direct op de zenuwbanen, waardoor energie door het hele lichaam gaat stromen. Tijdens de behandeling  worden er telkens een aantal stenen weggehaald en wordt dat deel van het lichaam met olie ingewreven. Dit gaat door totdat het hele lichaam behandeld is.

Hotstone massage helpt spanningen af te voeren, brengt ervaringen van rust, evenwicht en veiligheid en helpt om met beide benen weer op de grond te staan. De stenen zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen en hebben mooie ronde vormen omdat ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen. Ze zijn door de natuur gevormd en komen dan ook uit energierijke gebieden. Volgens een oud Indiase zegswijze zijn ze gevormd door de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. De stenen bevatten een hoog percentage magnesium en ijzer, waardoor ze hun warmte lang kunnen vasthouden. Correct Me If I’m Wrong, maar het klinkt super. Reacties zijn welkom.

Lees ook:Hoe heerlijk is een massage met warme kruidenstempels…
Lees ook:Runenstenen geven inzicht in je dagelijks leven
Lees ook:Healing zorgt voor pijnverlichting bij reuma
Lees ook:Onderverdeling van het bewustzijn…
Lees ook:Shiatsu; een behandelmethode met druktechnieken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>