Paars zet je aan tot nadenken

Paars is een mix van blauw en rood of omgekeerd rood en blauw. Is koninklijk en/of keizerlijk. De kleur is magisch en mystiek, maar staat ook voor rouw en de dood. Bovendien  wordt paars geassocieerd met creatief en gevoelig.

Paars bestaat dus uit rood en blauw waarvan rood zou staan voor actie, passie, vuur en leven en blauw voor rust, lucht, zee, kalmte, vrede, rust en reiniging. De perfecte combinatie. Mensen die een voorkeur voor paars hebben, zouden volgens diverse sites in balans zijn. Het zouden dan ook wijze, spirituele en bedachtzame personen zijn. Ook in diverse culturen komt het gebruik van paars terug. Vaak wordt paars gelinkt met rijkdom. Mensen dragen graag paars op ‘dure’ feesten om te laten zien dat het goed met ze gaat. Zelf vind ik paars een mooie kleur, maar het komt bijna niet terug in mijn leven (bv huis en kleding). Bij mij op yogales zitten enkele mensen die kennelijk wel veel met paars hebben. Dat geldt ook voor veel van mijn spirituele kennissen. Voor hen staat paars voor  zachtheid, rust , geestelijke kracht en spiritualiteit. Ook lees ik dat paars een positieve invloed heeft op de gemoedstoestand van mensen. Paars zou rust uitstralen en je tot denken zetten.

Een edelsteen die goed bij paars past, is natuurlijk de Amethist. Deze steen is doorgaans paars. De kleur van deze edelsteen varieert van licht lila naar donkerpaars. Het is een steen van reiniging, zuivering en rust. De steen heeft een kalmerende werking en vermindert angst, woede, haatgevoelens en verdriet. Het helpt bij het verwerken van verlies en tegenslagen en het doorbreken van blokkades. Amethist bevordert de concentratie en is ook geschikt voor meditatiedoeleinden. De lichte variant hoort bij de kroonchakra. De donkergetinte amethist hoort meer bij het derde-oogchakra.

Lees ook:Februari is de maand van de amethist…
Lees ook:Engeltjes van edelstenen…
Lees ook:Lapis Lazuli; een steen met vele gezichten
Lees ook:Peridot houdt kwade geesten op afstand
Lees ook:Wat is jouw favoriete kleur?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>