Doe eens één ding tegelijk

Terwijl je aan de telefoon zit, zie je dat er een nieuw mailtje binnenkomt. Je bent volop in gesprek, maar opent toch even je mail. Zo weet je zeker dat je het mailtje niet over het hoofd ziet. Verderop staat een collega op je te wachten totdat je klaar bent. Je voelt je opgejaagd waardoor veel van het gesprek langs je heen gaat en je eigenlijk niet meer weet wat er in de mail stond.

Ik heb er steeds meer moeite mee. Meerdere dingen tegelijk doen. Lang dacht ik dat het de oplossing was en ik zo alles sneller af had. Niets is minder waar. Ik word er alleen maar onrustiger van. Wanneer je probeert om veel dingen tegelijk te doen, ga je voorbij aan een belangrijk aspect van je leven:  de magie die schuilt in ieder moment. Je verliest de glans van het moment doordat je helemaal opgaat om de dingen zo snel mogelijk af te krijgen. Je taken zijn weliswaar af maar zonder dat je ervan hebt kunnen genieten. En dat laatste is zo jammer. Soms ben ik in mijn hoofd al twee stappen verder waardoor ik niet meer realiseer hoe mooi sommige momenten zijn. Doe het eens anders….Doe één ding tegelijk en ben daar ook met je gedachte en gevoel. Werk waar je mee bezig bent af met liefde , bewust en met aandacht.

Om je daarbij te ondersteunen zijn er leuke boeken in de handel. Eén daarvan is van Rick Hanson  ‘Eén ding tegelijk’ genaamd. Rick Hanson geeft 52 eenvoudige oefeningen, die makkelijk in het dagelijks leven in te passen zijn. Ze beschermen tegen stress, verbeteren de stemming, en versterken het brein. De oefeningen zijn gegroepeerd rond thema’s als ‘Zorg goed voor jezelf ’, ‘Geniet van het leven zoals het is’, ‘Beter functioneren thuis en op het werk’ en ‘Sluit vrede met je emoties’. Kosten 14,99 euro.

Lees ook:Zonder stress het nieuwe jaar in…
Lees ook:Bewuster leven met mindfulness
Lees ook:Hou je vakantiegevoel nog even vast
Lees ook:Yoga is een bepaalde manier van leven
Lees ook:Apps om je te ontspannen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>