Nieuw verhaal over de wereld van Harry Potter

Schrijfster J.K. Rowling zal op Halloween, volgende week vrijdag (31 oktober), een nieuw verhaal over de wereld van Harry Potter op de website Pottermore publiceren.

“Het verhaal gaat over de heks en voormalig Zweinstein-professor Dolores Umbridge (in het Nederlands Dorothea Omber). Het personage verscheen voor het eerst in ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’, waarin ze als secretaris van het Ministerie van Magie te zien was. ‘Umbridge’ is niet alleen een zeer boosaardig personage, ze is ook naast Voldemort de enige persoon die Harry Potter een permanent litteken heeft bezorgd”, aldus de website. Fans van Harry Potter kunnen op Halloween een 1.700-woorden tellend verhaal verwachten. Volgens Pottermore zullen de lezers dan alles te weten komen over de professor.

Pottermore is een interactieve website, gecreëerd door JK Rowling, de schrijfster van de Harry Potterboeken. In het Engels wordt het een ‘online reading experience’ genoemd. Het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld  een doorsnee website, Facebook of een forum. Je kunt op deze website meerdere dingen doen. Zo vinden veel fans het nog steeds leuk dat  JK Rowling op deze website (nieuwe) achtergrondinformatie deelt met de fans.  Iets waar velen nog steeds op zitten te wachten. Op Pottermore  kun je de HP-boeken  lezen en op woorden klikken waarmee je achtergrondinformatie krijgt. Ook kun je bijvoorbeeld  ‘Zweinsteintje spelen’.  Je wordt toegelaten op Zweinstein door een registratie, je mag je eigen toverstok kopen, je wordt gesorteerd in een afdeling, mag toverdrankjes brouwen, enzovoort. De site is gratis en voor jong en oud te gebruiken. De succesvolle schrijfster heeft het naar eigen zeggen zeer druk. “Op het moment ben ik bezig met een nieuw boek, een filmscript en een reclamecampagne”, meldt de 49-jarige schrijfster. Het script waaraan Rowling werkt is van de film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, een nieuwe filmtrilogie die zich afspeelt in het Harry Potter-universum.

 

Lees ook:Nederlandse vertaling van ‘Harry Potter and The Cursed Child…’
Lees ook:Kleurrijke figuren uit de wereld van Harry Potter…
Lees ook:Potter-fans kunnen hun hart ophalen in Kasteel Doornenburg…
Lees ook:Ezra en Eddie spelen in ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’…
Lees ook:Emma Watson (Harry Potter) familie van echte heks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>