Verschijnt er een vlinder dan komt er een transformatie aan

De vlinder heeft meerdere symbolische betekenissen. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven, dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

2

Een paar dagen geleden liep ik naar buiten.  Opeens was daar een mooi vlindertje dat neerstreek en even bleef zitten. Nadat ik hem goed had mogen bewonderen, dwarrelde hij weer weg. Ergens las ik dat vlinders ons herinneren  aan het feit dat we in het leven de dingen niet zo serieus moeten nemen. Verschijnt er een vlinder, vraag je dan af hoeveel of hoe weinig vreugde je in je leven ervaart. Sta open voor vooruitgang en realiseer je dat verandering ook goed kan zijn. Een vlinder staat eveneens symbool voor dromerigheid, vrolijkheid of gratie. Een weg vliegende vlinder wordt gezien als een teken van vrijheid. Bovendien roept een vlinder het beeld op van: schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte of gedaanteverwisseling.

1

Een vlinder representeert ook de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding en het proces van transformatie en metamorfose. Verschijnt er een vlinder let dan goed op in welke veranderingsfase je zit. Dat kun je aflezen aan de kleuren. In mijn geval zag ik een Dagpauwoog met prachtige roodachtige tinten. Ik word altijd vrolijk als ik een vlinder zie. Ik lees ook wel eens dat het de ziel is van  iemand die zich zo kenbaar maakt. Aangezien ik voor veel veranderingen sta, lijkt het mij logischer dat deze vlinder mij er aan herinnert om deze veranderingen door te voeren wanneer de kans zich voordoet. Ik vind veranderingen altijd spannend, maar weet dat het ook veel goeds kan opleveren en  een ‘transformatie’ niet per definitie negatief is, maar juist waardevol kan zijn. Zo dank ik ook  mijn vlindertje dat zich even aan mij liet zien.

Lees ook:Vlinders hebben meerdere symbolische betekenissen…
Lees ook:Leer meer over vlinders…
Lees ook:Nieuw vlindersoort ontdekt…
Lees ook:Dieren hebben wel degelijk een ziel…
Lees ook:Herman van Veen krijgt een boodschap uit het hiernamaals

50 Reacties // Reageer

50 thoughts on “Verschijnt er een vlinder dan komt er een transformatie aan

 1. [email protected]

  Hoi! Ik kan me vinden in je verhaal. Pas geleden is mijn oma overleden aan lever- en alvleesklier kanker helaas. Ik had ee hele goede band met haar. Sinds die tijd zie ik overal waar ik buiten ben een witte vlinder. Ik word er rustig en blij van. Ik ben dus gaan Googlen of het inderdaad een betekenis had en mijn gevoel had dus gelijk nadat ik ook jouw bericht dus las. Groetjes

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Wat mooi om te lezen en wat fijn voor je dat je dit mag ervaren. Ik wens je heel veel sterkte met je verlies en dat er nog vaak een vlinder je pad mag kruizen…

    /   Reply  / 
 3. Nathalie

  Sinds een paar weken al, verschijnt iedere dag even een witte vlinder in mijn tuin, soms meerdere keren per dag. Voorheen gebeurde dat ook wel eens, maar dat was dan hooguit 1 of 2x per week. Ook onderweg, voor mijn werk in de auto of wanneer ik net geparkeerd heb omdat ik bij mijn afspraak ben aangekomen, danst er meerdere keren per dag wel eentje voorbij. Toen het nog niet zo heel vaak gebeurde, dacht ik altijd aan mijn vader of moeder, beiden al meer dan 10, resp. 30 jaar geleden overleden. Maar nu ik dagelijks bezoek krijg van een wit vlindertje, weet ik even niet meer wat ik ervan moet denken. Jij misschien?

  Hartelijke groet, Nathalie

    /   Reply  / 
 4. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Nathalie,
  Wit staat voor zuivering. Als je vaak een wit vlindertje tegenkomt, kan het ook betekenen dat je veel dingen doet vanuit je eigen gevoel. Twijfel daar niet aan. Een wit vlindertje kan een soort van bevestiging zijn dat je goed bezig bent door te luisteren naar dit (innerlijke) gevoel. Hou je niet te veel bezig met dingen (zaken) waar jezelf geen goed gevoel bij hebt. Laat het gaan, maar richt je op dat waar je hart ligt en je goed bij voelt. Geniet van alles om je heen.

    /   Reply  / 
 5. Noes

  Ik zie ook iedere dag meerdere malen witte vlinders…In mijn tuin komen ze steeds.. Als ik ergens anders ben, fladderen ze regelmatig in mijn buurt.. Heb dat nog nooit zo sterk meegemaakt…
  Heb nog nooit zo vaak witte vlinders gezien….

    /   Reply  / 
 6. Sv

  Ik kan me ook erg vinden in je verhaal. Mijn oma is vorig jaar overleden. Heb zo’n 3 maanden geleden meegemaakt dat er een vlinder op mijn hand kwam. Op mijn verjaardag heb ik een ketting met as van mijn oma gekregen in de vorm van een vlinder. Een uur later kwam er dezelfde vlinder aangevlogen, zo naar binnen vanuit het raam. De vlinder die ik eerder op mijn hand heb gehad. Ik liep richting het raam, en hij kwam weer op mijn hand zitten. Beide keren heb ik gelukkig kunnen vastleggen, en weet zeker dat ze op me neerkijkt. nu al een aantal keer vlinders binnen in huis gehad, die hiervoor nooit binnen vlogen.

    /   Reply  / 
  1. Melissa

   Beste SV, Wat een mooi verhaal. Mijn oma is pas overleden en heb inderdaad ook het gevoel alsof ze bij me is, door de witte vlindertjes. Uit het oog, maar niet uit het hart (L)!

     /   Reply  / 
   1. Sv

    Wat mooi! Ik weet wel zeker dat jou oma ook bij jou is! Inderdaad uit het oog, maar nooit uit het hart..

      /   Reply  / 
 7. Suzanne Grijpink Auteur

  Zo is het maar net…Ook ik maak regelmatig mee dat er over mij wordt gewaakt…Heel mooi om te lezen hoe jullie dat ervaren.

    /   Reply  / 
 8. Monique

  Ik heb sinds mijn moeder ook heel veel affiniteit met vlinders gekregen. Ook het een en ander meegemaakt. Ik ging bv. voor het eerst sinds lange tijd weer naar de zus van mijn moeder. Toen zat er die dag een wit/gelig vlindertje op de zolder. En gisteren bleef er 1 de hele tijd zitten op mijn borst. Ik zeg altijd al dat is mijn moeder. Deze was bruin met wit/creme. Wat betekend dit? Gelukkig heb ik er ook een foto van kunnen maken.

    /   Reply  / 
 9. Anna

  Hoii,

  Toen mijn lieve vader plotseling overleed, door nalatigheid van het ziekenhuis, dit was in de winter. Vloog er tussen mijn zus en mij, savonds een witte vlinder door ook fladderde er 1 witte voor mijn koplampen van mijn auto. Dit was beide prachtig. Ik wist niet eens dat er savonds én in de winter überhaupt vlinders zijn. Ik denk dat papa dit was of weet t eigenlijk wel zeker.

  Nu jaren later zie ik ineens weer overal witte vlinders. Voor mn fiets en nog vreemder, als ik met mensen zit te kletsen en elke keer dat ik naar buiten kijk, fladdert buiten iedere keer een witte vlinder. De ene keer van links naar rechts en dan weer terug.

  Een paar dagen terug streek een bruine vlinder op mijn balustrade neer, toen ik besefte dat hij er al een tijdje zat..vloog hij weg.

  Graag zou ik willen weten wat dit betekend.

  Mijn eigen situatie: heb een operatie gehad en binnenkort waarschijnlijk weer 1. En al een jaar enorm liefdesverdriet en sinds kort weer beetje contact met deze ex.

  Liefs

    /   Reply  / 
 10. bartje

  Dus in de winter staat alles stil, ook je eigen ontwikkeling?

    /   Reply  / 
  1. Anna

   Bartje wat moet ik met jou reactie? Vind je reactie zelf iets toevoegen aan mijn serieuze vraag?

     /   Reply  / 
 11. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Anna…ik kom er in het weekend op terug….

    /   Reply  / 
 12. gijs

  Amazing! http://www.gemcr.com/ – I got free Clash Royale gems here! Get yous too in less than two minutes!! Everybody is already using free gems from here.(HCE478iqsU)

    /   Reply  / 
 13. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Anna…Ik vroeg mij af of je misschien in een situatie zit waarin je het erg moeilijk hebt en niet zoveel levensvreugde ervaart.De vlinder laat zien dat je voor een hoop veranderingen staat. Zie daar niet tegenop. Kijk er juist naar uit. Verandering kan juist heel goed zijn. De bruine vlinder staat voor belangrijk nieuws… focus je daar niet te veel op. Je komt er vanzelf achter wat dit voor jou betekend.Hou je niet te veel vast aan het oude. Laat het los…en laat ‘nieuwe’ dingen binnen. Heel veel sterkte met alles.

    /   Reply  / 
 14. Anna

  Bedankt voor uw reactie Suzanne, ik keek er naar uit.

  Ik heb heel veel zorgen om mijn puberdochter en een ontzettend gemis van mijn ex.

  Heel apart dat de gene die boven uw bericht spam heeft geplaatst, dezelfde naam draagt als mijn ex ( niet de vader van mijn kind)

  Mijn ex heb ik inmiddels gisteren na ruim een jaar een afspraak gehad om dingen uit te praten..ik wil het nu loslaten.

  Mijn dochter komt en gaat hoe het haar uitkomt en ik weet niet meer hoe haar te beschermen.

  Ik heb veel verdriet van het feit dat hie ik ook mijn best doe, alles altijd tegen zit. 1 stap vooruit, 5 stappen terug.

  Vandaag wederom een witte vlinder die heen en terug langs mijn balkon fladderde.

  Verandering dus? Goede? Geen boodschap van boven?

  En het grote nieuws van de bruine vlinder? Meestal goed? En op welke termijn?

  Sorry als ik veel of dubbele vragen stel..maar zit er een beetje doorheen.

  Hartelijk dank

    /   Reply  / 
 15. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Anna… ik doe het eigenlijk bijna niet meer, maar wil van de week wel een keer een kaartje voor je trekken.. Wordt wel pas na woensdag omdat ik het zelf de komende dagen heel druk heb…

    /   Reply  / 
  1. Anna

   Lieve Suzanne,

   Dat zou ik heel graag willen.

   Nu zit ik helemaal in zak en as. Ik weet niet waar mn puber dochter is.

   Politie is ook op zoek .

   Wat een ellende..

     /   Reply  / 
 16. Hettie

  Gisteren hebben wij mijn schoonvader gecremeerd
  Maar tijdens de uitvaart mis in de kerk vlogen er 2 vlinders n bruine pauw oog maar ook n bijna zwarte (of heel donker blauw)
  Nu is mijn schoonmoeder 17jr geleden overleden en in de zelfde kerk n mis voor haar gehad.
  Wat betekend dit???

    /   Reply  / 
 17. Hettie

  Gisteren hebben wij mijn schoonvader gecremeerd
  Maar tijdens de uitvaart mis in de kerk vlogen er 2 vlinders n bruine pauw oog maar ook n bijna zwarte (of heel donker blauw)
  Nu is mijn schoonmoeder 17jr geleden overleden en in de zelfde kerk n mis voor haar gehad.
  Wat betekend dit???

    /   Reply  / 
 18. Barbara

  Ik zit al enige tijd verschrikkelijk in de knoop! Mijn vriend heeft mij verschrikkelijk pijn gedaan geestelijk.. nog wel bij elkaar? na jaren van pijn en kwelling heb ik gevoelens gekregen voor een ander. Mijn vraag is: mijn lichaam kan niet meer dit door stress… nu was ik een slaapkamer aan het opruimen en zie ik 3 vlinders op de muur zitten wat kan dit betekenen voor mij? Het zijn de vlinders die in uw afbeelding heeft

  Groet barbara

    /   Reply  / 
 19. Suzanne Grijpink Auteur

  Misschien wel mooi dat je ze alle drie tegelijk zag omdat deze vlinder ook drie betekenissen heeft.

  -Deze vlinder staat symbool voor: gratie, schoonheid en de ziel. (ook drie betekenissen)
  -De vlinder is ook het symbool van verliefdheid, vreugde en vergankelijkheid (3 waarvan het laatste is datgene wat je achterlaat…)
  -En deze vlinder staat voor lichtzinnig, onbezorgd zijn en vrijheid. Iets wat je alle drie heel hard nodig hebt

  Bovendien benadrukt deze vlinder nog eens de 3 stadia die de ziel doorloopt; leven, dood en wederopstanding.

  Dus een nieuw, prachtig en beter begin

    /   Reply  / 
 20. Lath

  Heb recent 18 november behoorlijke ruzie gehad met mijn vrouw, waardoor wij niet meer normaal communiceren. Het ging er heftig aan toe.
  Vandaag 22 november 2016 ben ik eindelijk een beetje tot rust gekomen en plotseling verscheen een gekleurde vlinder op mijn werkplek binnen in het gebouw, vloog tegen me aan en vloog weer weg.
  Hoe kan dat, het is herfst?

  Lath

    /   Reply  / 
 21. Suzanne Grijpink Auteur

  Als de weersomstandigheden gunstig zijn kun je tot wel vijftien verschillende soorten vlinders tegenkomen. Het is wel heel mooi dat zo´n mooi vlindertje zich aan jou laat zien. Het is een teken dat men aan je denkt. Haal er je kracht en rust uit.. Hoop dat je gauw weer in rustig vaarwater komt…

    /   Reply  / 
 22. Kimm

  Mijn vriend en ik zijn een huis aant laten bouwen en we gingen er gister kijken hoe het er al uit zag. En we stonden buiten te kijken en toen kwam een zwarte vlinder met oranje kleuren naar me toe gevlogen en vloog tegen me aan en ging daarna weer weg. Wat zou dat betekenen?
  We kregen die dag ook nog slecht nieuws ivm kinderen krijgen dat dat nog langer gaat duren dan we hadden gehoopt.

    /   Reply  / 
 23. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Kimm,
  Klopt. Indianen geloven dat een zwarte vlinder slecht nieuws brengt, of nieuws over een ziekte. Omdat er ook oranje inzit (op de vlinder) zou dit ook kunnen duiden op belangrijk nieuws. Ze zeggen dat als je een vlinder ziet, je bij jezelf moet afvragen of je nog blij bent met je leven. Herinner jezelf eraan dat elke keer als je een vlinder ziet, je moet genieten van het leven. Het leven van een vlinder is kort, maar kennelijk schijnt hij volop van het leven te genieten. Ben je niet zo gelukkig als je wilt zijn? Ga dan voor die verandering in je leven. Probeer af en toe je zorgen los te laten en weer van de kleine dingen te genieten.
  De vlinder staat ook symbool voor het hele proces dat gepaard gaat bij de gedaantewisseling die de rups ondergaat voordat deze verandert in een prachtig insect. Ook jullie staan voor een hoop veranderingen en moeten daarvoor allerlei keuzes maken. Probeer ze te zien als iets unieks. Moeilijk, omdat dingen misschien heel anders lopen als je hoopt. Ga uit van je eigen kracht. Uiteindelijk hoeft deze vlinder helemaal niet op iets negatief (blijvends) te wijzen, maar is het een eyeopening om even te relaxen en te genieten van elkaar.

  Sterkte en liefs

    /   Reply  / 
 24. monique schut

  hallo ik heb een vraag in de zomer kwamen er in mijn tuin drie smetloze witte vlindertjes dartelend vlogen ze door mijn tuin gefascineerd door het schouwspel bleef ik aandachtig kijken naar ze tot mijn verbazing vlogen ze naar mij wachtend op wat gebeuren ging ze kwamen echt dichtbij en gingen heel lief precies boven mijn linker wenkbrauw xitten en daar bleven ze zeker vijf min heb ik daar stil gestaan want ik wilde ze niet verjagen ik vond het gerustellend ik zie nog steeds witte vlinders ik heb een paar dierbare verloren daar wil de pijn niet van gaan en denk dagelijks aan ze mijn beste vriend mijn vader en mijn oma kan het zijn dat ze me iets duidelijk proberen te maken met vr grt monique

    /   Reply  / 
 25. Suzanne Grijpink Auteur

  Ik denk dat ze jou willen geruststellen Monique. Het is een (hun) manier om te laten zien dat ze er nog steeds zijn en over je waken. Natuurlijk op een heel andere manier dan je zou willen. Ik snap dat je enorm verdrietig bent, maar ik vind het wel mooi om te lezen hoe zij zich aan je tonen. Ik hoop dat je er een beetje kracht uit kunt halen en dat ze het gevoel kunnen geven dat ze om je heen zijn. Ze hebben je niet per definitie iets te vertellen wel willen ze je kracht geven en op deze manier tonen dat e om je geven. Veel kracht liefde en moed voor het nieuwe jaar.

    /   Reply  / 
 26. Pappie Jon

  Zag vanmiddag vlindertje op zonnig maar koud Tessel. Promising…

    /   Reply  / 
 27. Pappie Jon

  Zag vandaag vlindertje op zonnig maar koud Texel. Voorbode van iets moois?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Zeker Pappie Jon..er wordt aan je gedacht….

     /   Reply  / 
 28. Celeste

  Beste,

  Ongeveer 2 maanden geleden is er 4 dagen lang. Een hele zwarte vlinder in mijn kamer. Elke keer als ik deze zag deed ik mijn raam open, waardoor deze naar buiten vloog en deed dan het raam weer dicht. Mijn raam is dicht gebleven en de volgende dag zat er weer een zwarte vlinder in mijn kamer en dat is ongeveer 4 dagen zo geweest. Nu weet ik niet zo goed wat dit betekent? De zwarte vlinder was ook erg beschadigd en er waren allemaal stukken uit de vlinder, waardoor deze vlinder erg lelijk was. Vind het erg raar aangezien het Herfst/Winter was.

  wat betekent dit?

    /   Reply  / 
 29. Suzanne Grijpink Auteur

  Ze zeggen wel eens dat een zwarte vlinder voor duisternis, diepste rouw staat. Een vlinder die in het huis vliegt, is echter een goed voorteken. Het is dus een beetje dubbel. Ook zou het kunnen zijn dat de vlinder je iets wil laten zien dat betrekking heeft op je carrière of bedrijf. Ik weet niet of je het ‘eng’ vindt. Anders kun je altijd tegen het vlindertje zeggen dat je het hebt gezien. Schenk er verder geen aandacht meer aan. Op het moment dat er een echte boodschap in zit, krijg je dat wel te horen. De beschadigde vleugels laten zien dat je misschien op dit moment heel kwetsbaar bent. Als de vleugels van een vlinder beschadigd raakt, vermindert haar overlevingskans drastisch. Zorg dus goed voor jezelf. In veel culturen wordt gezegd dat de vlinder je beschermt en steunt. Natuurlijk hoeft niet alles een boodschapper te zijn en zeker niet negatief.

    /   Reply  / 
 30. Diana

  Net was ik op zolder. Ik heb hier al sinds de winter het raam dicht en ik liep de trap alweer af en toen zag ik plots een vlinder vliegen, aan de onderkant zwart. Hij kwam echt achter me aan gevlogen richting de trap, mooie bewegingen maakt hij. Toen ik terug naar boven liep, vloog de vlinder naar het dakvenster. Na de vlinder eerst bewondert te hebben en mijn moeder gedag te hebben gezegd, heb ik het venster open gedaan en vloog de dagpauwoogvlinder weg.
  mijn moeder is vorig jaar overleden en ook in de lente, zomer en herfst waren er vaak vlinders in mijn nabijheid, maar altijd buiten. Ik dacht altijd als er weer een in mijn buurt was, dat het mijn lieve moeder was. Maar ook bid ik elke dag ervoor dat mijn moeder is opgenomen in het paradijselijke hiernamaals. Daarnaast zit ik momenteel in een fase van verandering qua werk en heb ik voor ik de zo,der opging, mijn laptop dichtgeklapt met een sollicitatiebrief die ik morgen wil versturen, nog even nachtje over slapen.
  Kan het zijn dat mijn moeder me aangeeft dit aan te pakken? Kan het ook zo zijn door nu het venster te hebben geopend, mijn moeder te hebben “vrijlaten”. Ik ben heel nieuwsgierig maar heb geen ervaring met enige spiritualiteit buiten mijn eigen geloof.

    /   Reply  / 
  1. Diana

   Valt me nu in dat het ook te maken kan hebben met mijn vader. Hij wordt morgen geopereerd en ik maak me er echt zorgen over. Kan het hier ook nog iets van betekenis in hebben?

     /   Reply  / 
 31. Diana

  Valt me nu in dat het ook te maken kan hebben met mijn vader. Hij wordt morgen geopereerd en ik maak me er echt zorgen over. Kan het hier ook nog iets van betekenis in hebben?

    /   Reply  / 
 32. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Diana,
  Hoop dat alles goed is gegaan met je vader. De vlinder is het universele symbool voor de ziel, en voor de reis die de ziel maakt na de dood. Een Dagpauwoog heeft meerdere betekenissen waaronder: intelligentie, hulp van engelen, bij jezelf blijven,spirituele ontwikkeling en transformatie.Ik zelf heb het gevoel dat je wordt gesteund omdat je op een punt in je leven staat die misschien niet makkelijk is…Het is ook niet niks…verandering en je vader die geopereerd wordt. Er wordt dus aan je gedacht. Put daar je kracht uit….

    /   Reply  / 
  1. Diana

   Bedankt Suzanne voor je reactie. Mooi om te lezen hoe toepasselijk het is op mijn situatie momenteel. Dankjewel!

     /   Reply  / 
 33. Ni

  Ik zit in een zware depressie. Gisteren ben ik met een LEIFarts gaan praten. Toen ik daar terug in mijn auto stapte vloog er een zwarte vlinder enige malen rond mijn auto. Toen ik daarnet mijn woning wilde binnenstappen na de hond uit te laten,vloog er een zwarte vlinder voor me door.
  Wat wil dit me zeggen vraag ik me af..

    /   Reply  / 
 34. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Ni, een zwarte vlinder heeft meerdere betekenissen. In jouw situatie denk ik meer dat deze vlinder symbool staat voor ‘overgang’. Dat je op dit moment in een overgangssituatie zit. De vlinder laat je zien dat je goed bezig bent en dat je op de goede weg zit. Niets negatiefs dus. Heb geduld. Zie het als ondersteuning om uit je depressie te komen. Veel sterkte en kracht voor de komende tijd.

    /   Reply  / 
  1. Ni

   Dankjewel Suzanne,voor je antwoord.
   Ik leef weer op hoop …

     /   Reply  / 
 35. Veerle

  Goedemiddag,

  We wonen sinds 1,5 jaar in een nieuwe woning en ons jongste dochtertje is hier geboren. Het is een flinke kluswoning en we zijn dan ook nog lang niet klaar. De tuin (die heeel groot is) gaan we pas later aanpakken. Maar zodra het lekker weer is rommelen we wel in de tuin en maken we het netjes. Sinds een maand komt er elke dag een vlinder terug. Hij komt ook op mijn man en mij zitten. (Niet bij anderen mensen) Gisteren kon ik zelfs uitgebreid foto’s maken terwijl hij op m’n voet en arm zat. Het is een dagpauwvlinder. Hij zit vaak op dezelfde steen in de tuin.
  De vorige bewoonster (overleden) tuinierde heel graag dus ik vraag me af of dat een verband kan hebben. We hebben een aantal hechtische jaren achter de rug dus misschien kan het ook iets voor ons betekenen. Ik ben benieuwd naar uw mening. Groetjes

    /   Reply  / 
 36. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Veerle,
  Waarschijnlijk laat deze vlinder zien dat jullie goed bezig zijn. Daar mag je trots op zijn. Als jullie (hij) er klaar voor is, mag je dat ook best aan de buitenwereld tonen. Treedt naar buiten en schut het verleden, zover dat kan, van je af. Kijk de wereld in met opgeheven hoofd en wees niet bang voor reacties van anderen. Jullie doen het hartstikke goed.
  Een dagpauwoog laat je ook zien dat je waakzaam moet blijven. Niet dat iemand je een ‘loer’ wil draaien, maar dat er kansen aankomen. Gebruik je zintuigen om te bepalen wat en wie goed voor je is en niet. Je hoeft niet bang te zijn want jullie worden in je stappen gesteund door ‘engelen’.
  Vergeet vooral ook niet te genieten van al het moois om je heen. Hoe heerlijk is het om je eigen plekje te creëren. Ook al is het een megaklus. En wat dacht je van dat kleine ‘wolkje’ dat jullie leven heeft verrijkt. Sta daar af en toe bij stil.
  Kijk maar eens hoe je op dit moment in je leven staat en wat goed voor je voelt. Vertrouw daarbij op je eigen ik. Door dicht bij jezelf te blijven, vind je de weg die nodig is om jouw doel te bereiken. Succes.

    /   Reply  / 
 37. Sandra

  Hallo, een paar weken geleden vloog er, tijdens wandeling met mijn hond, constant een gifgroene vlinder mee, die had ik nog nooit eerder gezien, net alsof hij mee liep. Witte zie ik weleens vaker maar deze kleur dus nooi. Ik zit een tijdje in een periode waarin ik me niet zo lekker voel. Wat is hier de betekenis van? Alvast bedankt

    /   Reply  / 
 38. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Sandra,

  Deze vlinder laat je zien dat de lente er is. Misschien zie je het nu nog niet, maar het kan het begin zijn van iets nieuws. Zijn kleuren stralen vrolijkheid en positiviteit uit. Ook al zit je in moeilijk vaarwater, het is wel een goed moment om (nieuwe) voornemens te maken. Als je goed naar jezelf luistert, weet je dat je kan omdat je van nature een doorzetter bent. Het probleem is dat vaak niet iedereen aan de buitenkant ziet hoe jij je voelt. Je kan misschien sterk overkomen, maar je bent ook heel gevoelig en soms onzeker. Laat je niet te veel leiden door wat anderen denken. Blijf wie je bent en pas je niet teveel aan want je bent goed zoals je bent. Verschuil je niet teveel achter je muur (masker). Durf naar buiten te treden. Op dat moment zullen anderen begrijpen waarom je bepaalde dingen doet en je (daarbij) helpen.

    /   Reply  / 
  1. Sandra

   Hallo Suzanne,
   Dank je wel voor je reactie. Mooi om te lezen. Ik herken mezelf er idd wel in. Ik ben idd soms onzeker maar laat het niet merken, vooral niet op mijn werk. Ben wel heel benieuwd wat er voor nieuws aan zit te komen.
   Groetjes
   Sandra

     /   Reply  / 
 39. Bianca

  Goedemorgen,

  Ik zat nog om half 1 op en besloot mijn glas naar de keuken te brengen en naar bed te gaan. Toen ik mij omdraaide in de keuken zag ik een zwarte vlinder snel voorbij vliegen. Laag langs de grond.voordat ik besefte wat ik nou gezien had was het weg en kon ik hem ook niet terug vinden onder de eettafel. Ik las dat zwart voor duister en slecht nieuws staat, maar is dat altijd zo. Mijn vader is eind november gestorven en heeft zich al een weken geleden als een “luchtbel” aan mij vertoond en in december hebben ik en mijn vriend besloten te gaan samenwonen. Deze week lever ik mijn sleutel in van mijn huis en ben bij hem samen met mijn kinderen ingetrokken. Eergisteren lag er een witte veer in mijn gang voor de trap. Heeft dit allemaal met elkaar te maken?

  Met vriendelijke groet,

  Bianca

    /   Reply  / 
 40. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Bianca,
  Ik denk dat je vader met de witte veer wilt laten zien dat het goed met hem gaat en hij over je waakt en je liefde stuurt… Zwart (vlinder) kan inderdaad voor rouw staan, maar ook voor een nieuw begin. Dus een prachtige combinatie. Je vader laat weten dat het goed is dat je verder gaat en dat hij er op een andere manier voor je is. Ik krijg het gevoel dat hij je een ‘zegen’ geeft van boven en je veel geluk wenst met je vriend en huis en dat je er van mag gaan genieten…

    /   Reply  / 
 41. Tamara

  Goedemorgen,

  Ik heb ongeveer 2jaar een tamme vlinder gehad in de tuin van mijn oude woning, als ik een bepaald geluid maakte, kwam deze zwart/rode met witte stipjes op mijn hand, ik ervaarde dit als zeer bijzonder. Nu heb ik verleden jaar mijn huis verkocht en zie ik, dat deze zelfde vlinder tam op de nieuwe bewoonster dr hand zit.
  Wat heeft deze vlinder te betekenen?
  Gr Tamara

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>