Verschijnt er een vlinder dan komt er een transformatie aan

De vlinder heeft meerdere symbolische betekenissen. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven, dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Een paar dagen geleden liep ik naar buiten.  Opeens was daar een mooi vlindertje dat neerstreek en even bleef zitten. Nadat ik hem goed had mogen bewonderen, dwarrelde hij weer weg. Ergens las ik dat vlinders ons herinneren  aan het feit dat we in het leven de dingen niet zo serieus moeten nemen. Verschijnt er een vlinder, vraag je dan af hoeveel of hoe weinig vreugde je in je leven ervaart. Sta open voor vooruitgang en realiseer je dat verandering ook goed kan zijn. Een vlinder staat eveneens symbool voor dromerigheid, vrolijkheid of gratie. Een weg vliegende vlinder wordt gezien als een teken van vrijheid. Bovendien roept een vlinder het beeld op van: schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte of gedaanteverwisseling.

Een vlinder representeert ook de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding en het proces van transformatie en metamorfose. Verschijnt er een vlinder let dan goed op in welke veranderingsfase je zit. Dat kun je aflezen aan de kleuren. In mijn geval zag ik een Dagpauwoog met prachtige roodachtige tinten. Ik word altijd vrolijk als ik een vlinder zie. Ik lees ook wel eens dat het de ziel is van  iemand die zich zo kenbaar maakt. Aangezien ik voor veel veranderingen sta, lijkt het mij logischer dat deze vlinder mij er aan herinnert om deze veranderingen door te voeren wanneer de kans zich voordoet. Ik vind veranderingen altijd spannend, maar weet dat het ook veel goeds kan opleveren en  een ‘transformatie’ niet per definitie negatief is, maar juist waardevol kan zijn. Zo dank ik ook  mijn vlindertje dat zich even aan mij liet zien.

Lees ook:Vlinders hebben meerdere symbolische betekenissen…
Lees ook:Leer meer over vlinders…
Lees ook:Rozenkruis; een moderne geestesschool…
Lees ook:Nieuw vlindersoort ontdekt…
Lees ook:Dieren hebben wel degelijk een ziel…

104 Reacties // Reageer

104 thoughts on “Verschijnt er een vlinder dan komt er een transformatie aan

 1. [email protected]

  Hoi! Ik kan me vinden in je verhaal. Pas geleden is mijn oma overleden aan lever- en alvleesklier kanker helaas. Ik had ee hele goede band met haar. Sinds die tijd zie ik overal waar ik buiten ben een witte vlinder. Ik word er rustig en blij van. Ik ben dus gaan Googlen of het inderdaad een betekenis had en mijn gevoel had dus gelijk nadat ik ook jouw bericht dus las. Groetjes

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Wat mooi om te lezen en wat fijn voor je dat je dit mag ervaren. Ik wens je heel veel sterkte met je verlies en dat er nog vaak een vlinder je pad mag kruizen…

    /   Reply  / 
 3. Nathalie

  Sinds een paar weken al, verschijnt iedere dag even een witte vlinder in mijn tuin, soms meerdere keren per dag. Voorheen gebeurde dat ook wel eens, maar dat was dan hooguit 1 of 2x per week. Ook onderweg, voor mijn werk in de auto of wanneer ik net geparkeerd heb omdat ik bij mijn afspraak ben aangekomen, danst er meerdere keren per dag wel eentje voorbij. Toen het nog niet zo heel vaak gebeurde, dacht ik altijd aan mijn vader of moeder, beiden al meer dan 10, resp. 30 jaar geleden overleden. Maar nu ik dagelijks bezoek krijg van een wit vlindertje, weet ik even niet meer wat ik ervan moet denken. Jij misschien?

  Hartelijke groet, Nathalie

    /   Reply  / 
 4. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Nathalie,
  Wit staat voor zuivering. Als je vaak een wit vlindertje tegenkomt, kan het ook betekenen dat je veel dingen doet vanuit je eigen gevoel. Twijfel daar niet aan. Een wit vlindertje kan een soort van bevestiging zijn dat je goed bezig bent door te luisteren naar dit (innerlijke) gevoel. Hou je niet te veel bezig met dingen (zaken) waar jezelf geen goed gevoel bij hebt. Laat het gaan, maar richt je op dat waar je hart ligt en je goed bij voelt. Geniet van alles om je heen.

    /   Reply  / 
 5. Noes

  Ik zie ook iedere dag meerdere malen witte vlinders…In mijn tuin komen ze steeds.. Als ik ergens anders ben, fladderen ze regelmatig in mijn buurt.. Heb dat nog nooit zo sterk meegemaakt…
  Heb nog nooit zo vaak witte vlinders gezien….

    /   Reply  / 
 6. Sv

  Ik kan me ook erg vinden in je verhaal. Mijn oma is vorig jaar overleden. Heb zo’n 3 maanden geleden meegemaakt dat er een vlinder op mijn hand kwam. Op mijn verjaardag heb ik een ketting met as van mijn oma gekregen in de vorm van een vlinder. Een uur later kwam er dezelfde vlinder aangevlogen, zo naar binnen vanuit het raam. De vlinder die ik eerder op mijn hand heb gehad. Ik liep richting het raam, en hij kwam weer op mijn hand zitten. Beide keren heb ik gelukkig kunnen vastleggen, en weet zeker dat ze op me neerkijkt. nu al een aantal keer vlinders binnen in huis gehad, die hiervoor nooit binnen vlogen.

    /   Reply  / 
  1. Melissa

   Beste SV, Wat een mooi verhaal. Mijn oma is pas overleden en heb inderdaad ook het gevoel alsof ze bij me is, door de witte vlindertjes. Uit het oog, maar niet uit het hart (L)!

     /   Reply  / 
   1. Sv

    Wat mooi! Ik weet wel zeker dat jou oma ook bij jou is! Inderdaad uit het oog, maar nooit uit het hart..

      /   Reply  / 
 7. Suzanne Grijpink Auteur

  Zo is het maar net…Ook ik maak regelmatig mee dat er over mij wordt gewaakt…Heel mooi om te lezen hoe jullie dat ervaren.

    /   Reply  / 
 8. Monique

  Ik heb sinds mijn moeder ook heel veel affiniteit met vlinders gekregen. Ook het een en ander meegemaakt. Ik ging bv. voor het eerst sinds lange tijd weer naar de zus van mijn moeder. Toen zat er die dag een wit/gelig vlindertje op de zolder. En gisteren bleef er 1 de hele tijd zitten op mijn borst. Ik zeg altijd al dat is mijn moeder. Deze was bruin met wit/creme. Wat betekend dit? Gelukkig heb ik er ook een foto van kunnen maken.

    /   Reply  / 
 9. Anna

  Hoii,

  Toen mijn lieve vader plotseling overleed, door nalatigheid van het ziekenhuis, dit was in de winter. Vloog er tussen mijn zus en mij, savonds een witte vlinder door ook fladderde er 1 witte voor mijn koplampen van mijn auto. Dit was beide prachtig. Ik wist niet eens dat er savonds én in de winter überhaupt vlinders zijn. Ik denk dat papa dit was of weet t eigenlijk wel zeker.

  Nu jaren later zie ik ineens weer overal witte vlinders. Voor mn fiets en nog vreemder, als ik met mensen zit te kletsen en elke keer dat ik naar buiten kijk, fladdert buiten iedere keer een witte vlinder. De ene keer van links naar rechts en dan weer terug.

  Een paar dagen terug streek een bruine vlinder op mijn balustrade neer, toen ik besefte dat hij er al een tijdje zat..vloog hij weg.

  Graag zou ik willen weten wat dit betekend.

  Mijn eigen situatie: heb een operatie gehad en binnenkort waarschijnlijk weer 1. En al een jaar enorm liefdesverdriet en sinds kort weer beetje contact met deze ex.

  Liefs

    /   Reply  / 
  1. Bas

   Goedemiddag suzanne, sins kort op 31 mei is me vader overleden. aan een hart stil stant. ik ben er echt kapot van. ik ben 24. Ik liep eergisteren met een hond en ik kwam een vlinder tegen die rondjes fladderde eerst op me schouder toen op me hoofd en toen bleef ie aan de onderkant van me jas hangen. van ongeveer 5 min. Alleen ik vraag me wat bekent dit ? want ik weet haast wel zeker dat het me vader is. groetjes Bas

     /   Reply  / 
 10. bartje

  Dus in de winter staat alles stil, ook je eigen ontwikkeling?

    /   Reply  / 
  1. Anna

   Bartje wat moet ik met jou reactie? Vind je reactie zelf iets toevoegen aan mijn serieuze vraag?

     /   Reply  / 
 11. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Anna…ik kom er in het weekend op terug….

    /   Reply  / 
 12. gijs

  Amazing! http://www.gemcr.com/ – I got free Clash Royale gems here! Get yous too in less than two minutes!! Everybody is already using free gems from here.(HCE478iqsU)

    /   Reply  / 
 13. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Anna…Ik vroeg mij af of je misschien in een situatie zit waarin je het erg moeilijk hebt en niet zoveel levensvreugde ervaart.De vlinder laat zien dat je voor een hoop veranderingen staat. Zie daar niet tegenop. Kijk er juist naar uit. Verandering kan juist heel goed zijn. De bruine vlinder staat voor belangrijk nieuws… focus je daar niet te veel op. Je komt er vanzelf achter wat dit voor jou betekend.Hou je niet te veel vast aan het oude. Laat het los…en laat ‘nieuwe’ dingen binnen. Heel veel sterkte met alles.

    /   Reply  / 
 14. Anna

  Bedankt voor uw reactie Suzanne, ik keek er naar uit.

  Ik heb heel veel zorgen om mijn puberdochter en een ontzettend gemis van mijn ex.

  Heel apart dat de gene die boven uw bericht spam heeft geplaatst, dezelfde naam draagt als mijn ex ( niet de vader van mijn kind)

  Mijn ex heb ik inmiddels gisteren na ruim een jaar een afspraak gehad om dingen uit te praten..ik wil het nu loslaten.

  Mijn dochter komt en gaat hoe het haar uitkomt en ik weet niet meer hoe haar te beschermen.

  Ik heb veel verdriet van het feit dat hie ik ook mijn best doe, alles altijd tegen zit. 1 stap vooruit, 5 stappen terug.

  Vandaag wederom een witte vlinder die heen en terug langs mijn balkon fladderde.

  Verandering dus? Goede? Geen boodschap van boven?

  En het grote nieuws van de bruine vlinder? Meestal goed? En op welke termijn?

  Sorry als ik veel of dubbele vragen stel..maar zit er een beetje doorheen.

  Hartelijk dank

    /   Reply  / 
 15. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Anna… ik doe het eigenlijk bijna niet meer, maar wil van de week wel een keer een kaartje voor je trekken.. Wordt wel pas na woensdag omdat ik het zelf de komende dagen heel druk heb…

    /   Reply  / 
  1. Anna

   Lieve Suzanne,

   Dat zou ik heel graag willen.

   Nu zit ik helemaal in zak en as. Ik weet niet waar mn puber dochter is.

   Politie is ook op zoek .

   Wat een ellende..

     /   Reply  / 
 16. Hettie

  Gisteren hebben wij mijn schoonvader gecremeerd
  Maar tijdens de uitvaart mis in de kerk vlogen er 2 vlinders n bruine pauw oog maar ook n bijna zwarte (of heel donker blauw)
  Nu is mijn schoonmoeder 17jr geleden overleden en in de zelfde kerk n mis voor haar gehad.
  Wat betekend dit???

    /   Reply  / 
 17. Hettie

  Gisteren hebben wij mijn schoonvader gecremeerd
  Maar tijdens de uitvaart mis in de kerk vlogen er 2 vlinders n bruine pauw oog maar ook n bijna zwarte (of heel donker blauw)
  Nu is mijn schoonmoeder 17jr geleden overleden en in de zelfde kerk n mis voor haar gehad.
  Wat betekend dit???

    /   Reply  / 
 18. Barbara

  Ik zit al enige tijd verschrikkelijk in de knoop! Mijn vriend heeft mij verschrikkelijk pijn gedaan geestelijk.. nog wel bij elkaar? na jaren van pijn en kwelling heb ik gevoelens gekregen voor een ander. Mijn vraag is: mijn lichaam kan niet meer dit door stress… nu was ik een slaapkamer aan het opruimen en zie ik 3 vlinders op de muur zitten wat kan dit betekenen voor mij? Het zijn de vlinders die in uw afbeelding heeft

  Groet barbara

    /   Reply  / 
 19. Suzanne Grijpink Auteur

  Misschien wel mooi dat je ze alle drie tegelijk zag omdat deze vlinder ook drie betekenissen heeft.

  -Deze vlinder staat symbool voor: gratie, schoonheid en de ziel. (ook drie betekenissen)
  -De vlinder is ook het symbool van verliefdheid, vreugde en vergankelijkheid (3 waarvan het laatste is datgene wat je achterlaat…)
  -En deze vlinder staat voor lichtzinnig, onbezorgd zijn en vrijheid. Iets wat je alle drie heel hard nodig hebt

  Bovendien benadrukt deze vlinder nog eens de 3 stadia die de ziel doorloopt; leven, dood en wederopstanding.

  Dus een nieuw, prachtig en beter begin

    /   Reply  / 
 20. Lath

  Heb recent 18 november behoorlijke ruzie gehad met mijn vrouw, waardoor wij niet meer normaal communiceren. Het ging er heftig aan toe.
  Vandaag 22 november 2016 ben ik eindelijk een beetje tot rust gekomen en plotseling verscheen een gekleurde vlinder op mijn werkplek binnen in het gebouw, vloog tegen me aan en vloog weer weg.
  Hoe kan dat, het is herfst?

  Lath

    /   Reply  / 
 21. Suzanne Grijpink Auteur

  Als de weersomstandigheden gunstig zijn kun je tot wel vijftien verschillende soorten vlinders tegenkomen. Het is wel heel mooi dat zo´n mooi vlindertje zich aan jou laat zien. Het is een teken dat men aan je denkt. Haal er je kracht en rust uit.. Hoop dat je gauw weer in rustig vaarwater komt…

    /   Reply  / 
 22. Kimm

  Mijn vriend en ik zijn een huis aant laten bouwen en we gingen er gister kijken hoe het er al uit zag. En we stonden buiten te kijken en toen kwam een zwarte vlinder met oranje kleuren naar me toe gevlogen en vloog tegen me aan en ging daarna weer weg. Wat zou dat betekenen?
  We kregen die dag ook nog slecht nieuws ivm kinderen krijgen dat dat nog langer gaat duren dan we hadden gehoopt.

    /   Reply  / 
 23. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Kimm,
  Klopt. Indianen geloven dat een zwarte vlinder slecht nieuws brengt, of nieuws over een ziekte. Omdat er ook oranje inzit (op de vlinder) zou dit ook kunnen duiden op belangrijk nieuws. Ze zeggen dat als je een vlinder ziet, je bij jezelf moet afvragen of je nog blij bent met je leven. Herinner jezelf eraan dat elke keer als je een vlinder ziet, je moet genieten van het leven. Het leven van een vlinder is kort, maar kennelijk schijnt hij volop van het leven te genieten. Ben je niet zo gelukkig als je wilt zijn? Ga dan voor die verandering in je leven. Probeer af en toe je zorgen los te laten en weer van de kleine dingen te genieten.
  De vlinder staat ook symbool voor het hele proces dat gepaard gaat bij de gedaantewisseling die de rups ondergaat voordat deze verandert in een prachtig insect. Ook jullie staan voor een hoop veranderingen en moeten daarvoor allerlei keuzes maken. Probeer ze te zien als iets unieks. Moeilijk, omdat dingen misschien heel anders lopen als je hoopt. Ga uit van je eigen kracht. Uiteindelijk hoeft deze vlinder helemaal niet op iets negatief (blijvends) te wijzen, maar is het een eyeopening om even te relaxen en te genieten van elkaar.

  Sterkte en liefs

    /   Reply  / 
 24. monique schut

  hallo ik heb een vraag in de zomer kwamen er in mijn tuin drie smetloze witte vlindertjes dartelend vlogen ze door mijn tuin gefascineerd door het schouwspel bleef ik aandachtig kijken naar ze tot mijn verbazing vlogen ze naar mij wachtend op wat gebeuren ging ze kwamen echt dichtbij en gingen heel lief precies boven mijn linker wenkbrauw xitten en daar bleven ze zeker vijf min heb ik daar stil gestaan want ik wilde ze niet verjagen ik vond het gerustellend ik zie nog steeds witte vlinders ik heb een paar dierbare verloren daar wil de pijn niet van gaan en denk dagelijks aan ze mijn beste vriend mijn vader en mijn oma kan het zijn dat ze me iets duidelijk proberen te maken met vr grt monique

    /   Reply  / 
 25. Suzanne Grijpink Auteur

  Ik denk dat ze jou willen geruststellen Monique. Het is een (hun) manier om te laten zien dat ze er nog steeds zijn en over je waken. Natuurlijk op een heel andere manier dan je zou willen. Ik snap dat je enorm verdrietig bent, maar ik vind het wel mooi om te lezen hoe zij zich aan je tonen. Ik hoop dat je er een beetje kracht uit kunt halen en dat ze het gevoel kunnen geven dat ze om je heen zijn. Ze hebben je niet per definitie iets te vertellen wel willen ze je kracht geven en op deze manier tonen dat e om je geven. Veel kracht liefde en moed voor het nieuwe jaar.

    /   Reply  / 
 26. Pappie Jon

  Zag vanmiddag vlindertje op zonnig maar koud Tessel. Promising…

    /   Reply  / 
 27. Pappie Jon

  Zag vandaag vlindertje op zonnig maar koud Texel. Voorbode van iets moois?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Zeker Pappie Jon..er wordt aan je gedacht….

     /   Reply  / 
 28. Celeste

  Beste,

  Ongeveer 2 maanden geleden is er 4 dagen lang. Een hele zwarte vlinder in mijn kamer. Elke keer als ik deze zag deed ik mijn raam open, waardoor deze naar buiten vloog en deed dan het raam weer dicht. Mijn raam is dicht gebleven en de volgende dag zat er weer een zwarte vlinder in mijn kamer en dat is ongeveer 4 dagen zo geweest. Nu weet ik niet zo goed wat dit betekent? De zwarte vlinder was ook erg beschadigd en er waren allemaal stukken uit de vlinder, waardoor deze vlinder erg lelijk was. Vind het erg raar aangezien het Herfst/Winter was.

  wat betekent dit?

    /   Reply  / 
 29. Suzanne Grijpink Auteur

  Ze zeggen wel eens dat een zwarte vlinder voor duisternis, diepste rouw staat. Een vlinder die in het huis vliegt, is echter een goed voorteken. Het is dus een beetje dubbel. Ook zou het kunnen zijn dat de vlinder je iets wil laten zien dat betrekking heeft op je carrière of bedrijf. Ik weet niet of je het ‘eng’ vindt. Anders kun je altijd tegen het vlindertje zeggen dat je het hebt gezien. Schenk er verder geen aandacht meer aan. Op het moment dat er een echte boodschap in zit, krijg je dat wel te horen. De beschadigde vleugels laten zien dat je misschien op dit moment heel kwetsbaar bent. Als de vleugels van een vlinder beschadigd raakt, vermindert haar overlevingskans drastisch. Zorg dus goed voor jezelf. In veel culturen wordt gezegd dat de vlinder je beschermt en steunt. Natuurlijk hoeft niet alles een boodschapper te zijn en zeker niet negatief.

    /   Reply  / 
 30. Diana

  Net was ik op zolder. Ik heb hier al sinds de winter het raam dicht en ik liep de trap alweer af en toen zag ik plots een vlinder vliegen, aan de onderkant zwart. Hij kwam echt achter me aan gevlogen richting de trap, mooie bewegingen maakt hij. Toen ik terug naar boven liep, vloog de vlinder naar het dakvenster. Na de vlinder eerst bewondert te hebben en mijn moeder gedag te hebben gezegd, heb ik het venster open gedaan en vloog de dagpauwoogvlinder weg.
  mijn moeder is vorig jaar overleden en ook in de lente, zomer en herfst waren er vaak vlinders in mijn nabijheid, maar altijd buiten. Ik dacht altijd als er weer een in mijn buurt was, dat het mijn lieve moeder was. Maar ook bid ik elke dag ervoor dat mijn moeder is opgenomen in het paradijselijke hiernamaals. Daarnaast zit ik momenteel in een fase van verandering qua werk en heb ik voor ik de zo,der opging, mijn laptop dichtgeklapt met een sollicitatiebrief die ik morgen wil versturen, nog even nachtje over slapen.
  Kan het zijn dat mijn moeder me aangeeft dit aan te pakken? Kan het ook zo zijn door nu het venster te hebben geopend, mijn moeder te hebben “vrijlaten”. Ik ben heel nieuwsgierig maar heb geen ervaring met enige spiritualiteit buiten mijn eigen geloof.

    /   Reply  / 
  1. Diana

   Valt me nu in dat het ook te maken kan hebben met mijn vader. Hij wordt morgen geopereerd en ik maak me er echt zorgen over. Kan het hier ook nog iets van betekenis in hebben?

     /   Reply  / 
 31. Diana

  Valt me nu in dat het ook te maken kan hebben met mijn vader. Hij wordt morgen geopereerd en ik maak me er echt zorgen over. Kan het hier ook nog iets van betekenis in hebben?

    /   Reply  / 
 32. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Diana,
  Hoop dat alles goed is gegaan met je vader. De vlinder is het universele symbool voor de ziel, en voor de reis die de ziel maakt na de dood. Een Dagpauwoog heeft meerdere betekenissen waaronder: intelligentie, hulp van engelen, bij jezelf blijven,spirituele ontwikkeling en transformatie.Ik zelf heb het gevoel dat je wordt gesteund omdat je op een punt in je leven staat die misschien niet makkelijk is…Het is ook niet niks…verandering en je vader die geopereerd wordt. Er wordt dus aan je gedacht. Put daar je kracht uit….

    /   Reply  / 
  1. Diana

   Bedankt Suzanne voor je reactie. Mooi om te lezen hoe toepasselijk het is op mijn situatie momenteel. Dankjewel!

     /   Reply  / 
 33. Ni

  Ik zit in een zware depressie. Gisteren ben ik met een LEIFarts gaan praten. Toen ik daar terug in mijn auto stapte vloog er een zwarte vlinder enige malen rond mijn auto. Toen ik daarnet mijn woning wilde binnenstappen na de hond uit te laten,vloog er een zwarte vlinder voor me door.
  Wat wil dit me zeggen vraag ik me af..

    /   Reply  / 
 34. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Ni, een zwarte vlinder heeft meerdere betekenissen. In jouw situatie denk ik meer dat deze vlinder symbool staat voor ‘overgang’. Dat je op dit moment in een overgangssituatie zit. De vlinder laat je zien dat je goed bezig bent en dat je op de goede weg zit. Niets negatiefs dus. Heb geduld. Zie het als ondersteuning om uit je depressie te komen. Veel sterkte en kracht voor de komende tijd.

    /   Reply  / 
  1. Ni

   Dankjewel Suzanne,voor je antwoord.
   Ik leef weer op hoop …

     /   Reply  / 
   1. Ni

    Spijtig dat ik hier geen foto kan plaatsen, maar vorige week cirkelde er een hele tijd een rood/bruine vlinder rond mijn hoofd en hij landde uiteindelijk op mijn schouder. Bleef een hele tijd zitten en vloog even weg om dan op mijn andere schouder te komen zitten. Wat een speciaal gevoel …

      /   Reply  / 
 35. Veerle

  Goedemiddag,

  We wonen sinds 1,5 jaar in een nieuwe woning en ons jongste dochtertje is hier geboren. Het is een flinke kluswoning en we zijn dan ook nog lang niet klaar. De tuin (die heeel groot is) gaan we pas later aanpakken. Maar zodra het lekker weer is rommelen we wel in de tuin en maken we het netjes. Sinds een maand komt er elke dag een vlinder terug. Hij komt ook op mijn man en mij zitten. (Niet bij anderen mensen) Gisteren kon ik zelfs uitgebreid foto’s maken terwijl hij op m’n voet en arm zat. Het is een dagpauwvlinder. Hij zit vaak op dezelfde steen in de tuin.
  De vorige bewoonster (overleden) tuinierde heel graag dus ik vraag me af of dat een verband kan hebben. We hebben een aantal hechtische jaren achter de rug dus misschien kan het ook iets voor ons betekenen. Ik ben benieuwd naar uw mening. Groetjes

    /   Reply  / 
 36. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Veerle,
  Waarschijnlijk laat deze vlinder zien dat jullie goed bezig zijn. Daar mag je trots op zijn. Als jullie (hij) er klaar voor is, mag je dat ook best aan de buitenwereld tonen. Treedt naar buiten en schut het verleden, zover dat kan, van je af. Kijk de wereld in met opgeheven hoofd en wees niet bang voor reacties van anderen. Jullie doen het hartstikke goed.
  Een dagpauwoog laat je ook zien dat je waakzaam moet blijven. Niet dat iemand je een ‘loer’ wil draaien, maar dat er kansen aankomen. Gebruik je zintuigen om te bepalen wat en wie goed voor je is en niet. Je hoeft niet bang te zijn want jullie worden in je stappen gesteund door ‘engelen’.
  Vergeet vooral ook niet te genieten van al het moois om je heen. Hoe heerlijk is het om je eigen plekje te creëren. Ook al is het een megaklus. En wat dacht je van dat kleine ‘wolkje’ dat jullie leven heeft verrijkt. Sta daar af en toe bij stil.
  Kijk maar eens hoe je op dit moment in je leven staat en wat goed voor je voelt. Vertrouw daarbij op je eigen ik. Door dicht bij jezelf te blijven, vind je de weg die nodig is om jouw doel te bereiken. Succes.

    /   Reply  / 
 37. Sandra

  Hallo, een paar weken geleden vloog er, tijdens wandeling met mijn hond, constant een gifgroene vlinder mee, die had ik nog nooit eerder gezien, net alsof hij mee liep. Witte zie ik weleens vaker maar deze kleur dus nooi. Ik zit een tijdje in een periode waarin ik me niet zo lekker voel. Wat is hier de betekenis van? Alvast bedankt

    /   Reply  / 
 38. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Sandra,

  Deze vlinder laat je zien dat de lente er is. Misschien zie je het nu nog niet, maar het kan het begin zijn van iets nieuws. Zijn kleuren stralen vrolijkheid en positiviteit uit. Ook al zit je in moeilijk vaarwater, het is wel een goed moment om (nieuwe) voornemens te maken. Als je goed naar jezelf luistert, weet je dat je kan omdat je van nature een doorzetter bent. Het probleem is dat vaak niet iedereen aan de buitenkant ziet hoe jij je voelt. Je kan misschien sterk overkomen, maar je bent ook heel gevoelig en soms onzeker. Laat je niet te veel leiden door wat anderen denken. Blijf wie je bent en pas je niet teveel aan want je bent goed zoals je bent. Verschuil je niet teveel achter je muur (masker). Durf naar buiten te treden. Op dat moment zullen anderen begrijpen waarom je bepaalde dingen doet en je (daarbij) helpen.

    /   Reply  / 
  1. Sandra

   Hallo Suzanne,
   Dank je wel voor je reactie. Mooi om te lezen. Ik herken mezelf er idd wel in. Ik ben idd soms onzeker maar laat het niet merken, vooral niet op mijn werk. Ben wel heel benieuwd wat er voor nieuws aan zit te komen.
   Groetjes
   Sandra

     /   Reply  / 
 39. Bianca

  Goedemorgen,

  Ik zat nog om half 1 op en besloot mijn glas naar de keuken te brengen en naar bed te gaan. Toen ik mij omdraaide in de keuken zag ik een zwarte vlinder snel voorbij vliegen. Laag langs de grond.voordat ik besefte wat ik nou gezien had was het weg en kon ik hem ook niet terug vinden onder de eettafel. Ik las dat zwart voor duister en slecht nieuws staat, maar is dat altijd zo. Mijn vader is eind november gestorven en heeft zich al een weken geleden als een “luchtbel” aan mij vertoond en in december hebben ik en mijn vriend besloten te gaan samenwonen. Deze week lever ik mijn sleutel in van mijn huis en ben bij hem samen met mijn kinderen ingetrokken. Eergisteren lag er een witte veer in mijn gang voor de trap. Heeft dit allemaal met elkaar te maken?

  Met vriendelijke groet,

  Bianca

    /   Reply  / 
 40. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Bianca,
  Ik denk dat je vader met de witte veer wilt laten zien dat het goed met hem gaat en hij over je waakt en je liefde stuurt… Zwart (vlinder) kan inderdaad voor rouw staan, maar ook voor een nieuw begin. Dus een prachtige combinatie. Je vader laat weten dat het goed is dat je verder gaat en dat hij er op een andere manier voor je is. Ik krijg het gevoel dat hij je een ‘zegen’ geeft van boven en je veel geluk wenst met je vriend en huis en dat je er van mag gaan genieten…

    /   Reply  / 
 41. Tamara

  Goedemorgen,

  Ik heb ongeveer 2jaar een tamme vlinder gehad in de tuin van mijn oude woning, als ik een bepaald geluid maakte, kwam deze zwart/rode met witte stipjes op mijn hand, ik ervaarde dit als zeer bijzonder. Nu heb ik verleden jaar mijn huis verkocht en zie ik, dat deze zelfde vlinder tam op de nieuwe bewoonster dr hand zit.
  Wat heeft deze vlinder te betekenen?
  Gr Tamara

    /   Reply  / 
 42. claudia

  ik was een weekendje op de Veluwe waar er een mooie rode vlinder op mn net gewassen paard kwam zitten….ik kreeg er een heel.warm gevoel bij….3 dgn later zat de zelfde vlinder ineens op mn werk op de binnenkant van t raam….heb hem gepakt en buiten gezet en gevraagd of hij mn moeder wilde helpen(die staat voor een hele zware operatie)…sinds 2 dgn is de vlinder bij mn moeder….ze werd er bang van…ik heb gezegd zet hem maar buiten…dat heeft ze nu gedaan…ik hoop hem.morgen weer te zien…ik ben zo nieuwsgierig wat dit nou betekend(zit op dit moment zelf ook.in een rotsitiatie)
  Mvg claudia

    /   Reply  / 
 43. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Claudia,’
  de rode vlinder staat symbool voor een belangrijke gebeurtenis. De vlinder wil laten zien dat er aan je wordt gedacht en biedt je steun in moeilijke tijden. Je hoeft er niet bang voor te zijn. Je kan er (ook) kracht uitputten. Verschijnt er een vlinder let dan goed op in welke veranderingsfase je zit. Ik denk dat deze vlinder je er op wijst dat het tijd is om veranderingen door te voeren. Pak de kansen die je aangeboden krijgt. Helemaal als het (in je hart) goed aanvoelt. Vertrouw op je innerlijke (gevoel. Een verandering kan soms juist goed en noodzakelijk zijn en hoeft niet altijd heel ellendig af te lopen. Lieve Claudia..heel veel sterkte en liefs voor de komende tijd.

    /   Reply  / 
  1. claudia

   hartstikke bedankt voor de uitleg…groetjes claudia♥️♥️♥️

     /   Reply  / 
 44. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Tamara,
  Wow, dat is natuurlijk wel een heel mooie ervaring. Ik denk dat je hier te maken hebt met een vlinder die symbool staat voor vrijheid en transformatie. Waarschijnlijk heb jij deze fase al doorlopen en is de nieuwe bewoonster er net aan begonnen. Klopt het dat je nu veel meer weet wie je wilt zijn? Deze vlinder laat je onder meer zien dat je moet leven vanuit je gevoel. Misschien zijn jullie allebei geneigd om te veel je aan de ‘regels’ te houden terwijl je innerlijk weet dat het anders zit. Luister daar naar. Vergeet ook niet om plezier te maken. Je hoeft niet altijd serieus te zijn. Deze vlinder laat je dat en de nieuwe bewoner zien en is (was) hier om jouw en de bewoners van jouw (oude) huis op weg te helpen.

    /   Reply  / 
 45. Jamal :)

  Hoi suzanne. Ik heb veel gelezen hier. En ik hoop dat je mijn vraag kan beantwoorden. Ik heb sinds om de dag een donker nachtvlindertje door me huis komen vliegen de eene keer groot andere keer klein. Nou ben ik 2jaar geleden mijn moeder en mijn opa verloren kort na elkaar. En woon ik ook nu opmezelf sinds een jaartje :) ik heb het vlinder steeds weer netjes naar buiten gebracht. Maar hij blijft terug komen. Ik voel dat het vlindertje er niet zonder reden is. Nu ik alles hier zo heb gelezen ben ik niet de eenige:) nu ben ik bang dat het slecht nieuws is. En dat maakt me onzeker.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Live Jamal. Het kan meerdere betekenissen hebben. Zo zou het vlindertje wel eens een totemdier kunnen zijn die jou tijdelijk begeleid. Dit in de positieve zin. Maar het vlindertje kan je ook laten zien dat het tijd wordt om afstand te nemen van de ‘angst’ waarmee je mogelijk rondloopt. Tijd om langzaamaan dingen af te sluiten. Het is tijd voor jezelf zodat je verder kunt kaan met je
   persoonlijke ontwikkeling. Voel je daar niet schuldig onder… Dus absoluut geen negatief nieuws.

     /   Reply  / 
 46. Bas

  Goedemiddag Suzanne, sinskort is me vader overleden op 31 mei.aan een hart stil stand. nou kwam ik eersgistren een vlinder tegen die eerst om me heen fladderde en eerst op schouder ging zitten toen op me hoofd en laater weer op me schouder ging zitten van ongeveer 5 min. wat betekent dit ? want volgens mij is dat me vader. ik ben zelf 24 het is een vlinder met van wit aan de beide kant links en rechts een witte streek achting iets daarnaast is het oranje en voor de rest ka het zwart achttig groetjes Bas

    /   Reply  / 
 47. Janine

  Hoi Suzanne,

  De afgelopen paar dagen vliegen er steeds 3 vlinders in mijn tuin, die maar niet weggaan (ik ben eigenlijk heel bang voor vlinders). Ze zijn bruin/oranje achtig van kleur, alle drie. Ik vroeg me af wat dit zou betekenen…

  Nu zit ik de laatste tijd niet goed in mijn vel. Sinds de geboorte van mijn zoontje, bijna een half jaar geleden, heb ik veel moeite met mijn nieuwe baan.. ik werk in de gehandicaptenzorg, maar merk dat ik totaal geen connectie meer heb hiermee.. ik ga iedere dag met enorme tegenzin naar het werk. Ook heb ik moeite met het feit dat ik niet bij mijn zoontje kan zijn. Nu gaat al een tijdje het idee door mijn hoofd om zelfstandig gastouder te worden in mijn eigen huis. Ik heb altijd al zelfstandig willen zijn in het werkveld en de combinatie met thuis kunnen blijven bij mijn kind spreekt me erg aan. Maar toch blijft die twijfel steeds: kan ik het wel, gaat het financieel wel lukken (vooral dat), wat als ik het toch niet leuk vindt. Ik zit zo in tweestrijd met mezelf, dat ik er enorm angstig van wordt. Wat moet ik doen.. stoppen met mijn huidige baan waar ik bijna iedere keer huilend van thuis kom.. of toch doorbijten en aanzien of ik het misschien wel leuk ga vinden (heb altijd al gehad dat als ik iets moeilijk vind ik er voor wegren). Deze vragen spoken iedere dag in mijn hoofd..

  Ik kreeg vandaag een brief van de overheid dat mijn diploma erkend wordt om gastouder te kunnen zijn en daar verscheen in de avond weer die vlinder.. zou dat met elkaar te maken kunnen hebben? Pfff.. ik word er een beetje hopeloos van..

  Sorry voor het hele lange bericht, maar ik hoop dat je me kunt helpen..

    /   Reply  / 
 48. Janine

  Hoi suzanne,

  Ik had een heel vehaal getypt, maar zie dit niet op de site staan.. kan dat?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Janine volg je hart. Als je een goed plan hebt, gaat het zeker lukken. Kijk wat de mogelijkheden zijn (financieel gezien) en misschien zijn er wel opties voor in het begin. Ik weet zeker dat je er voldoening uitgaat halen. En elk werk heeft zijn voor- en nadelen. Laat angstgevoelens je ‘droom’ niet overheersen. De vlinders laten je zien dat je kunt vertrouwen op je innerlijk (gevoel). Luister daar naar..De stap is eng, maar vast een hele bevrijding. Zo doorgaan maakt je heel ongelukkig. Zoek de kracht in jezelf. En die is er. Nogmaals geloof in je eigen kunnen. Sterkte ermee.

     /   Reply  / 
 49. Sarah

  In 1 week tijd zijn er 2 vlinders tegen mijn hoofd aan gevlogen.

  De eerste keer ging de vlinder nadat hij tegen mijn hoofd aan vloog vlak naast mij op de grond zitten.

  De tweede keer vloog hij zo mijn auto in tegen mijn hoofd aan en vloog weer weg.

  Nu net zat er weer een vlinder in mijn slaapkamer. Deze keer een nachtvlinder.

  Ze hebben wel allemaal zwart met oranje in hun vleugels. Ik vind het maar bijzonder.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Wil je er iets meer over weten of wilde je deze ervaring met ons delen? Bijzonder hoor.

     /   Reply  / 
 50. Sharon

  Goedemiddag,

  In februari kregen mijn vriend en ik bij onze eerste echo te horen dat onze wondertje helaas geen hartfunctie had.
  Na deze verdrietige periode zijn we samen sterker geworden en blijven we hopen dat we weer een nieuw wondertje mogen ontvangen.

  Ik had op werk pauze en aangezien we al maanden verder zijn en gewoon door blijven proberen om een kind te krijgen had ik bedacht om een tekst te typen voor ons toekomstige kindje die nog zal komen.
  Deze tekst zal ik hieronder plaatsen hoop niet dat iemand me voor gek verklaard ermee.Maar hier komt de tekst.

  Lieve kleine toekomstige ukkepuk,

  Zoals je mischien al weet waren wij al gezegend met het mooiste geschenk wat twee mensen kunnen krijgen.
  Een klein wondertje dat uit onvoorwaardelijke liefde van twee mensen is ontstaan dat we graag levend ter wereld hadden gebracht.
  Helaas mocht dat voor ons toen niet zo zijn en dat vinden wij erg jammer maar er zal vast een reden voor zijn geweest dat dit is gebeurd.
  En wij blijven doorgaan want op een dag krijgen wij weer zon mooi geschenk.
  Dus lieve kleine toekomstige ukkepuk als je dit hoort of leest dan hopen wij dat je weet dat wij heel graag op jou zitten te wachten.
  We kunnen je alles bieden wat je nodig hebt want we hebben een mooi huisje en als jij op komst bent dan heb je zelfs je eigen kamer al.
  Je zal veel liefde krijgen en voor ons ben je het mooiste geschenk in het leven.
  Lieve kleine toekomstige ukkepuk wij hopen dat wij binnenkort jou als geschenk mogen ontvangen.

  Na dit gedaan te hebben verscheen er na een uur een dagpauwoog vlinder naast me die liet mij zijn mooie kleuren zien zodat ik rustig ernaar kon kijken. Omdat het niet zelfstandig weer naar buiten vloog heb ik de vlinder zelf voorzichtig naar buiten gelaten anders zou de vlinder waarschijnlijk morgen nog op me werk in de warmte zitten en dat vindt ik zielig.

  Voordat ik te blij ga doen wat zou de betekenis van de vlinder kunnen zijn??

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Sharon, wat een fijn nieuws en wat heb je het mooi verwoord. Als eerste wens ik je natuurlijk al het geluk toe met je klein wondertje. Bij het lezen van jouw verhaal had ik ook heel erg het gevoel dat het wel eens om je eerste wondertje kon gaan. Een soort boodschap dat het goed is en dat er van boven over jullie wordt gewaakt. Een heel positief gevoel dat het mag zijn zoals het is. Dus ja wees blij en ga enorm genieten. Het is jullie gegund. Dat is ook wat dit vlindertje wil zeggen : niet te veel treuren, maar vooruit kijken. Je eerste wondertje, hoe verdrietig ook, is boven in veilige (goede) handen en zal altijd met een blij gevoel op jullie neerkijken. Heel veel liefs,

   Suzanne

     /   Reply  / 
 51. Harriet

  Wat betekend het als een gekleurde vlinder op je hand gaat zitten. Niet meer bij je weg gaat. Je hem/haar zelfs door kunt geven aan je kind. Je steeds weer opzoekt. Zelfs als wegloopt. En ik uiteindelijk naar binnen ben gegaan. De klok op 14.14 staat!
  Heb er mooie foto’s en filmpjes van gemaakt. Heel bijzonder. Jammer dat ik ze hier niet kan plaatsen.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Harriet, Volgens ‘Nieuwetijdskind’ heeft 14.14 uur de volgende betekenis: Richt je gedachte en intenties op het tot stand brengen van een verbinding met de engelen. Je hoeft dit proces niet te forceren, Je hoeft alleen maar te ontspannen en goed te ademen. 4 staat voor ‘Er zijn engelen bij je’. Roep hen aan als je behoefte hebt aan hulp, raad en gevoelens van liefde en geborgenheid.

   Als een vlinder op je hand gaat zitten, is dat meestal een teken van een ziel of geest dat zich aan jou wil laten zien. Vaak weet jezelf wel om wie het kan gaan. Geniet dat je deze mooie boodschap mocht ontvangen en kon delen met je kind. Het moet wel een heel mooi en speciaal moment zijn geweest.

     /   Reply  / 
 52. Ryanne

  Hallo

  Ten eerste ik ben erg bang voor vlinders. Ik vind ze erg mooi heb zelf een tattoo van een vlinder maar toch vind ik dat gevladder om mee heen erg eng. Nu wonen we net op een nieuw plekje en komt er volgende week ons eerste baby een zoontje. Al een poosje ligt hij dwars en van alles geprobeerd en daarom komt hij met een keizersnede 26 juli.
  Vorig jaar is mijn lieve gekke oma veelste vroeg overleden 71 jaar gevolg van kanker.
  Nu komt er al voor de 3de dag een zwarte vlinder met volgens mij rode witte vlekken volgens mij een atalanta . Hij is al een keer op m’n hoofd gaan zitten en zit regelmatig bij onze slaapkamer raam. Afentoe komt zijn vriendje en vliegt samen weg. De vlinder komt vaak alleen terug en gaat continu aan het huis bij de slaapkamer raam zitten. Er staat geen vlinder struik in de buurt en wij hebben weinig tot niks aan planterij in onze tuin.

  Nu dat het meerdere dagen op rij een delfde uit ziende vlinder geloof ik dat het me iets moet vertellen.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Zie het als een groet van je oma Ryanne. Dat er over je wordt gewaakt. Dat je niet te druk moet maken want dat is niet goed voor je. Probeer een beetje te genieten en te ontspannen voor als straks je zoontje er is. Het is een positief teken. Op het nieuwe leven wat er aan staat te komen. Succes met de geboorte van je zoon en geniet van het moederschap.

     /   Reply  / 
 53. Karin

  Toen ik een aantal weken geleden met mijn vriend op de heide bij een bos liep vloog er een (licht)geel met zwarte vlinder op een meter afstand in een cirkel rond ons…..ik vond het bijzonder, verder zie ik de laatste tijd elke dag vlinders ook bij slechter weer, met name een klein wit vlindertje.

    /   Reply  / 
 54. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Karin,
  Een witte vlinder is altijd een groet van iemand uit het hiernamaals die even wilt laten zien dat hij/zij bij je is. Prachtig om dat te mogen ervaren.

    /   Reply  / 
 55. Alice

  Hallo allemaal

  wie kan me helpen een verklaring geven voor mijn verhaal.

  4 jaar geleden besloot ik uit het leven te stappen waar ik al 25 jaar in zat. Dit bestond vooral uit het gezin van mijn tweeling zus en het mijne en mijn 3 kinderen ( en de partners met wie ik op dat moment was).
  Elke vakantie , ruzie met partner of kinderen ,financieel . Alles was 25 jaar lang zwager en tweelingzus en neefje. Als ik ruzie had met mijn partner kwam mijn zwager vertellen dat ik me moest gedragen en visa versa bij mijn twin sis.

  Ik werkte als it’er maar daarnaast zat ik ook in een wereld van wiet. Na zowel mijn partner,zwager en twin sister en dit rare leven helemaal zat te zijn besloot ik voor mezelf te kiezen 4jaar geleden en sindsdien heb ik geen dag rust meer gekent.

  Alles is me afgenomen in de afgelopen vier jaar tijd . Vrienden (15 a 20 jaar lang) bleken mijn vrienden niet te zijn ,mijn zonen keerden zich tegen mij,mijn partner alementie werd gestopt.ik moest mijn spullen verkopen om mijn woning te behouden en werd steeds gewaarschuwd over “loyaliteit”.
  Het was /is niet makkelijk geweest maar ik sta nu na 4 jaar nogsteeds rechtop en ik sta nu zelfs nog meer dan ooit achter de stap die ik genomen heb.

  Affijn bij de kant die ik verlaten heb is door verraad van een ander een hoop mis,ik zelf kom er al jaren niet en heb met niemand contact gehad maar uiteraard kwam deze bal mijn kant op.

  Gelukkig door iemand van boven die er voor mij was is de ware persoon onthult waardoor mijn leven niet meer in gevaar is nu.

  Affijn met dit alles wetende gebeurden er het volgende.

  Ik kreeg ruzie met mijn vriend en besloot naar mijn eigen woning te gaan.
  En ineens verschenen er twee grote bruine nachtvlinders , de ene vloog van links naar rechts en verdween ineens en de andere ging boven me vliegen en vloog steeds maar cirkeltjes boven mijn hoofd,dat wisselde die af met hoorbare sprongetjes op mijn plafon. En ging daarna op de muur in het zicht zitten . Normaal hou ik niet van insecten(welke dan ook) maar van deze werd ik niet bang.
  Na 20 minuten begon deze weer het zelfde ritueel uit te voeren. Dus ik vroeg wil iemand van boven mij iets vertellen , moet ik doen of wordt ik gewaarschuwd? En na die vragen ging deze weer op de muur zitten. Hierna gebeurde dit ritueel nog 1 keer en ineens was ie weg.

  De aanwezigheid voelde ook niet eng of dreigend aan.

  Affijn 2 dagen later had ik voor het eerst na lange tijd een gesprekje bij mij thuis over de gang van zaken aan hun kant.

  Omdat mijn vriend alle ellende van mij dichtbij meegemaakt had was hij niet erg enthousiast over het feit mijn tweeling zusje binnen te laten. Omdat ik emotioneel en financieel net een beetje over de klappen heen ben.
  Dus ik stel mijn vriend gerust dat ik me zal laten beïnvloeden en op tijd bij hem thuis zal zijn.

  Ik hing de telefoon op en praatte verder met mijn zusje en toen verschenen er weer twee grote bruine nachtvlinders. En het zelfde verhaal als de keer ervoor.de ene bleef cirkels boven mijn hoofd en hoorbare sprongen op plafon maken richting mij. En de andere schoot alle kanten op zigzag/paranoia boven mijn zusje en zodra deze boven mij vloog in cirkels steeds dichter naar mij toe.
  Dus ik zeg zusje; ze zijn er voor mij en proberen me iets te vertellen, maar wat?
  Dus ik vroeg aan de motten,zijn we in gevaar? Komt er heibel aan ( aangezien we beidde problemen met onze partners hadden) en is het voor haar of is het voor mij.
  En ineens ging de mot van zigzag boven Mn zusje weg en was verdwenen.
  Dus ik zei tegen mijn zus nou ik ben het denk ik.
  En toen ging “mijn mot ” weer op de muur zitten.

  Twee uur bleef deze daar zitten en intussen had ik de grootste ruzie everrrr telefonisch met mijn vriend.

  Mijn zusje kon niet meer naar huis rijden en ik besloot dat ze maar moest blijven slapen.

  Toen zij in mijn bed lag , begon ik te huilen om alles wat ik gehoord had en de ruzie met met vriend (om mijn zusje) die uit de hand liep , en ineens kwam weer die mot van de muur alleen zijn cirkels waren beheersder en duidelijk voor mij want hij ging steeds lager vliegen. En om mij heen. Dus ik vroeg wat wil je wat ik doe, ik snap je niet. Ik weet dat ik iets moet doen dat voel ik. Stuur me een richting op alsjeblieft.
  En ineens vliegt tie naar de foto van mijn ouders en gaat boven mijn moeder zitten.

  En daar bleef hij zon 20 minuten zitten daarna vloog hij eraf en poefff weg was het weer.
  De volgende dag en avond geen mot te vinden.

  Ik had er niet meer aan gedacht tot ik gisteravond naar bed ging
  Bij mijn vriend thuis. Ineens komt er weer een grote bruine mot de slaapkamer binnen en boven mij vliegen. En mijn vriend zei , och ze waren met z’n tweetjes maar 1 is weg.

  En vanavond was hij er weer..?!

  Ze zijn er duidelijk voor mij en dat voelt ook zo en positief , het voelt niet negatief maar ik snap de boodschap niet.

  Ik ga dit verhaal ook maar aan mijn moeder vertellen aangezien hij op de foto ging zitten bij haar . Misschien kan zij iets aanvullen.

  Heeft iemand ooit een iets gelijke ervaring gehad zoals deze?
  Of wat betekent het?

  Graag hoor ik dat

  Groeten Alice

    /   Reply  / 
 56. Alice

  Was ik vergeten te vinken

    /   Reply  / 
 57. Alice

  Hallo wie kan een verklaring geven voor mijn verhaal.

  4 jaar geleden besloot ik uit het leven te stappen waar ik al 25 jaar in zat. Dit bestond vooral uit het gezin van mijn tweeling zus en het mijne en mijn 3 kinderen ( en de partners met wie ik op dat moment was).
  Elke vakantie , ruzie met partner of kinderen ,financieel . Alles was 25 jaar lang zwager en tweelingzus en neefje. Als ik ruzie had met mijn partner kwam mijn zwager vertellen dat ik me moest gedragen en visa versa bij mijn twin sis.

  Ik werkte als it’er maar daarnaast zat ik ook in een wereld van wiet. Na zowel mijn partner,zwager en twin sister en dit rare leven helemaal zat te zijn besloot ik voor mezelf te kiezen 4jaar geleden en sindsdien heb ik geen dag rust meer gekent.

  Alles is me afgenomen in de afgelopen vier jaar tijd . Vrienden (15 a 20 jaar lang) bleken mijn vrienden niet te zijn ,mijn zonen keerden zich tegen mij,mijn partner alementie werd gestopt.ik moest mijn spullen verkopen om mijn woning te behouden en werd steeds gewaarschuwd over “loyaliteit”.
  Het was /is niet makkelijk geweest maar ik sta nu na 4 jaar nogsteeds rechtop en ik sta nu zelfs nog meer dan ooit achter de stap die ik genomen heb.

  Affijn bij de kant die ik verlaten heb is door verraad van een ander een hoop mis,ik zelf kom er al jaren niet en heb met niemand contact gehad maar uiteraard kwam deze bal mijn kant op.

  Gelukkig door iemand van boven die er voor mij was is de ware persoon onthult waardoor mijn leven niet meer in gevaar is nu.

  Affijn met dit alles wetende gebeurden er het volgende.

  Ik kreeg ruzie met mijn vriend en besloot naar mijn eigen woning te gaan.
  En ineens verschenen er twee grote bruine nachtvlinders , de ene vloog van links naar rechts en verdween ineens en de andere ging boven me vliegen en vloog steeds maar cirkeltjes boven mijn hoofd,dat wisselde die af met hoorbare sprongetjes op mijn plafon. En ging daarna op de muur in het zicht zitten . Normaal hou ik niet van insecten(welke dan ook) maar van deze werd ik niet bang.
  Na 20 minuten begon deze weer het zelfde ritueel uit te voeren. Dus ik vroeg wil iemand van boven mij iets vertellen , moet ik doen of wordt ik gewaarschuwd? En na die vragen ging deze weer op de muur zitten. Hierna gebeurde dit ritueel nog 1 keer en ineens was ie weg.

  De aanwezigheid voelde ook niet eng of dreigend aan.

  Affijn 2 dagen later had ik voor het eerst na lange tijd een gesprekje bij mij thuis over de gang van zaken aan hun kant.

  Omdat mijn vriend alle ellende van mij dichtbij meegemaakt had was hij niet erg enthousiast over het feit mijn tweeling zusje binnen te laten. Omdat ik emotioneel en financieel net een beetje over de klappen heen ben.
  Dus ik stel mijn vriend gerust dat ik me zal laten beïnvloeden en op tijd bij hem thuis zal zijn.

  Ik hing de telefoon op en praatte verder met mijn zusje en toen verschenen er weer twee grote bruine nachtvlinders. En het zelfde verhaal als de keer ervoor.de ene bleef cirkels boven mijn hoofd en hoorbare sprongen op plafon maken richting mij. En de andere schoot alle kanten op zigzag/paranoia boven mijn zusje en zodra deze boven mij vloog in cirkels steeds dichter naar mij toe.
  Dus ik zeg zusje; ze zijn er voor mij en proberen me iets te vertellen, maar wat?
  Dus ik vroeg aan de motten,zijn we in gevaar? Komt er heibel aan ( aangezien we beidde problemen met onze partners hadden) en is het voor haar of is het voor mij.
  En ineens ging de mot van zigzag boven Mn zusje weg en was verdwenen.
  Dus ik zei tegen mijn zus nou ik ben het denk ik.
  En toen ging “mijn mot ” weer op de muur zitten.

  Twee uur bleef deze daar zitten en intussen had ik de grootste ruzie everrrr telefonisch met mijn vriend.

  Mijn zusje kon niet meer naar huis rijden en ik besloot dat ze maar moest blijven slapen.

  Toen zij in mijn bed lag , begon ik te huilen om alles wat ik gehoord had en de ruzie met met vriend (om mijn zusje) die uit de hand liep , en ineens kwam weer die mot van de muur alleen zijn cirkels waren beheersder en duidelijk voor mij want hij ging steeds lager vliegen. En om mij heen. Dus ik vroeg wat wil je wat ik doe, ik snap je niet. Ik weet dat ik iets moet doen dat voel ik. Stuur me een richting op alsjeblieft.
  En ineens vliegt tie naar de foto van mijn ouders en gaat boven mijn moeder zitten.

  En daar bleef hij zon 20 minuten zitten daarna vloog hij eraf en poefff weg was het weer.
  De volgende dag en avond geen mot te vinden.

  Ik had er niet meer aan gedacht tot ik gisteravond naar bed ging
  Bij mijn vriend thuis. Ineens komt er weer een grote bruine mot de slaapkamer binnen en boven mij vliegen. En mijn vriend zei , och ze waren met z’n tweetjes maar 1 is weg.

  En vanavond was hij er weer..?!

  Ze zijn er duidelijk voor mij en dat voelt ook zo en positief , het voelt niet negatief maar ik snap de boodschap niet.

  Ik ga dit verhaal ook maar aan mijn moeder vertellen aangezien hij op de foto ging zitten bij haar . Misschien kan zij iets aanvullen.

  Heeft iemand ooit een iets gelijke ervaring gehad zoals deze?
  Of wat betekent het?

  Graag hoor ik dat

  Groeten Alice

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Alice, Je hebt meerdere mogelijkheden, maar één daarvan is dat als deze vlinder vaak je pad kruist, dat je tijdelijke totemdier zou kunnen zijn. Doorgaans staat een vlinder voor transformatie, maar ook voor creativiteit. Heel op jou toepasselijk is dat ze staan voor overbrugging, persoonlijke groei en ontwikkeling van de ziel.

   Je bent een enorm sterk persoon, maar lijkt dat nog niet te beseffen. Je leunt nog te veel op meningen van een ander. Leer te luisteren naar je eigen innerlijke stem. Zelf weet je wat en wie goed voor je is en zijn. De vlinders willen je laten zien dat je nog meer in jezelf moet geloven en de keuzes die je maakt. Probeer te leven naar wat goed voor JOU is en niet om een ander te plezieren. Maak je zelf nummer 1. De vlinders laten zien dat je hierin wordt gesteund. Als je meer wilt weten Alice hoor ik dat wel. Wat een krachtige vrouw ben je…

     /   Reply  / 
 58. Maria Jacobs

  Lieve Suzanne Grijpink, ik heb vanmiddag iets heel aparts meegemaakt ik was in de tuin met de hondjes, en er vloog eerst een witte vlinder voorbij, die deed verder niks, toen kwam er een dagpauwoog vlindertje en die cirkelde eerst om mijn hondjes heen, toen ging hij op de neus van 1 van hen zitten en wapperde met zijn vleugels, toen ging hij bij het zelfde hondje ook op de rug zitten,toen cirkelde hij nog een keer om allemaal heen, daarna vloog hij de lucht in.Wat kan dit betekenen,op 26-7-2017 is wel mijn oudste hondje overleden, en die ligt begraven in de tuin.
  Groeten Maria

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Maria, wat mooi om dat mee te maken he? Ik vind het altijd heel bijzonder dat een overleden (dierbare) dier op die manier laat zien dat hij nog bij je is…

     /   Reply  / 
 59. Patricia

  Hallo goede avond ik zie zo net een vlinder in me slaapkamer wat zou deze vlinder voor een boodschappelijke hebben ?hij ziet er wel apart uit hij is geel en heeft bruine vlekjes

    /   Reply  / 
 60. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Patricia, is er iemand, kan ook een diertje zijn, waar je onlangs veel aan moet denken? Iemand die niet meer onder ‘ons’ is? Vaak is het een groet van een dierbare die er niet meer is. Je kunt het zien als iemand die aan je denkt. Misschien heb je een steuntje nodig voor iets waar je even niet uitkomt…

    /   Reply  / 
 61. jennie

  als je een vlinder struik in je tuinhebt kun je dan nog wel af gaan op het symbolische accept want daar komen alle vlinders op af

    /   Reply  / 
 62. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Jennie,
  voor mij voelt elke vlinder aan als iets bijzonders, maar niet per definitie als de brenger van een boodschap. Vaak springt er een vlindertje uit. Doordat hij op jouw schouder bijvoorbeeld komt zitten. Let er maar eens op of je iets bijzonders ziet gebeuren. Het zijn dus de vlindertjes die opvallen door hun gedrag…en natuurlijk je gevoel. Waar je aandacht op valt.

    /   Reply  / 
 63. Jennifer

  Graag zou im iets willen vragen. afgelopen tijd wandel ik geel en zoe idder keer een witte vlinder die mij volgy.Gisteren avond was ik met mijn zusje op de terras ineens leek een nachtvkinder in mijn huis . Mijn zusje en ik hadden de vlinder willen vangen maar de vlinder ging op de raket zitten. Bleeft een tijdje erop en vloog weer zelf weg. Vlinder was wit maar had goude bruins randjjes aan zijn vleugels. Was echt een hele mooie vlinder te mooi. Wij dachten eerst dat het een mot was maar dat was hetvniet.

  Alvast bedankt voor je tijd.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Jennifer,

   Waarschijnlijk is het een Gerande Spanner; een wit vlindertje met een vaak zwarte of donkerbruine tekening aan de randen van de vleugels. Het is een ‘dagactieve’ nachtvlinder. Vlindertjes, die opvallend aanwezig zijn, doen dat vaak met een boodschap.Tenminste als je er voor openstaat. Zie het als een hint. Waarschijnlijk loop je ergens mee rond, over te malen. Dit hoeft zeker niet negatief te zijn. Het vlindertje wil je helpen bij het krijgen van een helder inzicht zodat je makkelijker een keuze kan maken. Wandelen is dan ook een prima manier om dingen in ‘je hoofd’ te ordenen.
   Dat het een ‘nachtvlinder’ is zou wijzen naar de donkerte van de nacht en alles wat verborgen ligt. Ben er niet bang voor. Het ‘witte’ laat zien dat je dingen mag loslaten die niet belangrijk voor je zijn. Kies je eigen pad en leef vanuit je gevoel. Doe alleen dat, wat goed voor Jou is.
   Het ‘gouden’ randje van de vleugels duidt op succes in alles wat je wil gaan ondernemen (of al mee bezig bent). Ook als is deze kleur minimaal aanwezig, het is er wel. In combinatie met wit laat het zien dat de kracht, om je (nog meer) te ontwikkelingen, er al is. De basis is namelijk al gelegd. Geloof in jezelf en sta open voor wat er op je pad komt. Blijf dicht bij je eigen gevoel en laat je warmen aan de mensen die het goed met je voor hebben

     /   Reply  / 
 64. Ellen

  Hallo, ik had gisteren een zwarte vlinder in mijn slaapkamer. Ik heb geprobeert hem eruit te sturen, want vindt het een beetje een eng idee terwijl ik lig te slapen.
  Ik heb nu gelezen ergens anders dat het slecht nieuws/dood of ziekte betekend!! Klopt dat??

  Groetjes

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Ellen,

   Je hoeft niet meteen bang zie zijn. Als een vlindertje opvalt door zijn net iets afwijkende gedrag, weet je dat het meestal is met een boodschap.Zwart hoeft zeker niet altijd negatief te zijn. Het klopt dat er wel eens gezegd wordt dat zwarte vlinders boodschappers zijn van slecht nieuws, of nieuws over een ziekte. Toch is dat zeker niet altijd het geval. Wel is een vlinder de brenger van nieuws. Was het echte zwarte vlinder of meer een motje (bruinachtig)? Een vlinder in je kamer staat voor mijn gevoel symbool voor verandering. Het diertje leert ons (tenminste) probeert ons er aan te herinneren dat we ons leven bewust kunnen veranderen. Dat de vlinder ‘zwart’ is kan dus staan voor de dood, maar evengoed ook voor wedergeboorte. Zo’n vlindertje kan je er ook op duiden dat aan bepaalde zaken een einde gaat komen en dat het begin (van iets nieuws) er is. Kijk daar naar. Bewaak je grenzen, zeker als het om het verleden gaat. Richt je voornamelijk op de toekomst, zonder te veel naar de achter (verleden) te kijken.

     /   Reply  / 
 65. Sita

  Lieve Ellen,
  Ca 2 weken geleden kwam ineens een bruine vlinder in mijn berghok.
  Eergisteren kwam er een hele andere bruine vlinder in de keuken, zag er ook anders uit en ging toen zitten op de witte muur.
  Vandaag, ca 1 uur geleden kwam een mooie zilver-witte vlinder met een donkere rand in mijn keuken. Hij vloog eerst cirkeltjes rond mijn lamp en ging daarna op een keukenkast /voorraadkast zitten. Daarna vloog het voor mij en heeft een paar seconden (links boven) op mijn buik gezeten.
  Daarna vloog hij richting keukenraam/luik. Ik deed vlug het raam en het luik dicht;wilde niet dat hij weg moest. Hij ging toen op de luxaflex zitten. Half uur geleden deed ik het luik toch open, maar hij zit daar nog steeds. God zij dank is er niemand overleden in mijn omgeving. IK heb alle namen genoemd van dierbaren die lang geleden overleden zijn, en vroeg aan de vlinder te bewegen/vliegen als hij/zij degene was wiens naam ik noemde. De mooie vlinder bewoog echt helemaal niet en nog steeds niet. Wat zou dit voor mij kunnen betekenen?? De laatste keer toen er een vlinder in mijn huis kwam (in een andere stad) was ca 3 jaren geleden, en nu 3x in een maand! Ik ben heel erg benieuwd naar uw uitleg. Bij voorbaat mijn dank voor uw tijd! Lieve groet, Sita

    /   Reply  / 
  1. Sv

   Is het misschien de buxusmot, de zilver/witte met een donkere rand?

     /   Reply  / 
 66. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Sita..zou het een koolwitje kunnen zijn?? Had de vlinder bijvoorbeeld ook stipjes en de bruine een koevinkje??? of een Gerande Spanner..Anders even googlen op afbeeldingen..Kom dan zeker terug op je vraag.

    /   Reply  / 
 67. Sv

  Hallo,
  Ik heb 31 augustus 2016 al een reactie geplaatst over mijn ervaring met de vlinder.
  Een jaar verder, en nieuwe herinneringen verder toch weer zo iets bijzonders meegemaakt..
  Een paar maanden na mijn reactie is ook mijn opa overleden.
  Mijn ervaringen met de vlinder was met de Atalanta.
  Op 14 augustus dit jaar, 2 dagen nadat mijn oma 3 jaar was overleden verscheen er een vlinder binnen in huis ( na wat zoeken ben ik erachter dat het om de buxusmot? gaat. Een hele mooie die ik nooit eerder had gezien. Kwam op mijn hand zitten en vloog op een gegeven moment weer weg. Ongeveer 2 weken later vloog diezelfde vlinder/mot hier in de tuin, heel opvallend dicht bij me voor 2 dagen. De dag erna niet gezien, en de volgende dag kreeg ik een berichtje van mijn tante op mijn tijdlijn, dezelfde vlinder/mot zat bij haar op het gordijn! Nu was het zo dat mijn tante altijd een hele goede sterke band heeft gehad met haar vader / mijn opa, dus vond dat wel opvallend. 2 dagen nadat hij bij haar op het gordijn heeft gezeten gebeurde er in familie omstandigheden iets waardoor ik en mijn tante wat aan het praten waren.. Op het einde zij ze tegen mij; nu maar wachten tot er weer een vlindertje komt. Nog geen 2 uur later, dezelfde vlinder/mot zat hier binnen! Ik kon het niet bevatten, was in shock. Hoe kan dit? Hij kwam vrij snel op mijn hand zitten, bleef ook zitten en vloog zelfs mijn gezicht op. Op mijn mond, zo naar mijn neus. Gelukkig weer allemaal mooie foto’s kunnen nemen.. Op een gegeven moment vloog die de muur op en is daar de hele nacht blijven zitten. De volgende dag hebben de ramen wagenwijd opengestaan en had hem niet meer gezien. Een dag later zei mijn dochtertje ineens, kijk mam een vlinder! En ja hoor, bij het raam zat hij weer. Op een gegeven moment vloog hij weer naar me toe, ging op mijn hand zitten en heb toen mijn jongste zoontje op bed gelegd en een boekje voor gelezen en hij bleef gewoon zitten op mijn hand. Toen mijn oudste dochter naar bed gebracht, ook bij haar is hij heel even op haar hand komen zitten.. Wat een geweldige mooie ervaring.. Maar nu was ik toch erg nieuwsgierig, wat heeft dit voor betekenis? Liefs

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve SV,
   Nachtvlinders staan symbool voor: schoonheid, optimisme, gratie en sensualiteit. Vlinders zijn een manier van onze overleden dierbaren om te laten weten dat ze bij ons zijn en dat alles goed met hen gaat. Als een vlinder in huis komt, (en begint te vliegen) is dat een positief teken. Waarschijnlijk krijg je binnenkort goed nieuws. Het is vooral goed dat je de vlinder niet wegjaagt en dat je zijn aanwezigheid waardeert. Want het is juist deze vlinder die zich graag aan jullie toont en zich daarmee onderscheid van andere vlinders. Ik denk dat deze vlinder duidelijk laat merken dat hij bij jou hoort en zich op zijn gemak voelt in jouw huis.

   Hij heeft geen kwade bedoelingen. Waarschijnlijk is het je op of oma die (even) komt kijken hoe het met jullie gaat. Het is dus een teken van een dierbare die wil laten weten dat alles goed gaat en jullie zeker nog niet vergeten is. Waarschijnlijk waren je opa en oma ‘aardse’ mensen die eerlijk en oprecht in het leven stonden. Het waren waarschijnlijk zeer stabiele en misschien zelfs wel bescheiden mensen.

   Ze laten zich ook zien omdat ze je willen wijzen op het feit dat het leven te kort is om niet volop te genieten. Ik weet niet of je gevoeligheid je soms in de weg staat, je soms (te veel) aan jezelf twijfelt, maar je doet het goed. Blijf luisteren naar je innerlijke stem. Vlinders willen ons altijd iets laten zien. Ze geven aan er voor je te zijn, laten weten dat ze je niet zijn vergeten en willen je vaak net dat laatste zetje geven waardoor je de moed krijgt om het (iets) te doen. Ze zijn nog steeds om ons heen. Alleen niet fysiek aanwezig…Mocht je meer willen weten, dan hoor ik het graag.

     /   Reply  / 
 68. Lou

  Vandaag heb ik na een tijd niet gewerkt te hebben een ontzettend fijne inwerkdag gehad voor een project van 3 weken. Ontzettend leuk bedrijf en ik krijg er energie van. Tot 2x toe liet de dame die me inwerk weten dat als ik me best doe dat ik er wellicht wellicht kan komen werken en dat ook de baas er oor naar heeft.
  Vanwege het werk breng ik mijn kinderen onder bij vriendinnen ( diit is voor mij heel wat, want ik vraag andere nooit om hulp) Toen we in de avond thuiskwamen, was er een nachtvlinder in de woonkamer aan de muur. Wat kan het betekenen ?

    /   Reply  / 
 69. martin

  Post more than Great , Kindly Thanks

  spot7.org

    /   Reply  / 
 70. Senna

  Hallo 😊

  Ik heb van de week gedroomd over een mooie rode vlinder. Zou dat ook iets kunnen betekenen, als je een vlinder ziet in je dromen? Ook zie ik de laatste tijd vaak 21.12 , 2222 en nummer 6. Even kort over mij… Wij hebben een fijn gezin met 2 kleine kinderen en om de oudste zijn wat zorgen. Hij is erg prikkelgevoelig/ hooggevoelig. Daarvoor ben ik minder gaan werken. Wat ik met liefde doe voor mijn kind. Bovendien vraag ik me sowieso vaak af of dit het nou is qua werk. Ik heb er ook moeite mee dat ik niet altijd zie wat ons oudste kindje nodig heeft. Zou graag wat meer voor hem kunnen betekenen.Ben benieuwd…

  Alvast bedankt 🌼

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Senna,

   Vaak is het zo dat veel van wat je droomt, voortkomt uit je onderbewuste. Een vlinder in je droom laat je ‘drang naar verandering’ zien. De vlinder is de laatste fase ( rups-pop-vlinder). Vaak duidt een droom over een vlinder er op dat je behoefte hebt om vrij te zijn, maar je tegen wordt gehouden door beperkingen.

   Het is trouwens een mooi bruggetje naar 22. Want dit getal staat voor het voortzetten van veranderingen. Je bent al minder gaan werken, maar zou eigenlijk liever helemaal niet werken en er alleen voor je kindje zijn. Het geval 2 staat voor intuïtie, verbeeldingskracht en vrouw. 21.12 staat voor de geboorte van een kind of een nieuwe baan. Je kind en werk zijn dus de rode draad. Je kind heeft je heel hard nodig en vindt het denk ik superfijn dat je er meer bent. Ga bij zelf ten rade wat goed is en voelt. Misschien heb je het inkomen nodig om van te leven of dingen (uitjes , andere leuke zaken enz..) van te bekostigen. Ik heb het idee dat je je ‘schuldig’ voelt en te veel loopt te piekeren. En dat is zonde van je tijd en niet nodig. Soms stop je (on)bewust te veel energie in zaken die niet van belang zijn. Bijvoorbeeld ben je thuis denk je aan je werk en andersom. Je bent een liefdevol en inspirerend mens voor velen. Ga de komende tijd eens ten rade wat je echt wilt en of dat mogelijk is. Vertrouw altijd op je intuïtie. Vlinders staan tevens symbool voor creativiteit, romantiek, plezier en spiritualiteit. Je krijgt vast gauw een antwoord op je vraag door. En welke keuze je maakt, welk pad je ook opgaat, het is altijd goed zolang jezelf er met heel je hart achterstaat.

     /   Reply  / 
   1. Senna

    Ik kan alles plaatsen, het omschrijft goed hoe ik me voel op het moment. Ook het piekeren klopt helemaal. Het heeft me aan het denken gezet. Bedankt voor je tijd en de mooie reactie op mijn stukje. Hier kan ik wat mee. 🌼🌸🌼

      /   Reply  / 
    1. Suzanne Grijpink Auteur

     Graag gedaan Senna…

       /   Reply  / 
 71. Sunny

  thanks for sharing it was a awesome blog.

    /   Reply  / 
 72. john

  Er zit al 2 bijna 3dagen een vlinder op ons huis vlakbij de voordeur. Zijn vleugels zijn zwart maar als je voorbij loopt opent hij ze en krijg je prachtige kleuren te zien. Het beestje is niet weg te krijgen en het heeft zelfs al een keer goed gevroren…maar het beweegt en blijft mooi zitten…iemand?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Is het een Atlanta vlinder John….heeft het oranje in zich??? Hoor het graag van je….

     /   Reply  / 
 73. Ramona

  Ik droomde dat ik bij een jeugdliefde onder het raam stond te praten. Mijn mond vulde zich met witte vlinders. Ik kreeg ze er niet uit, het voelde droog en gaf een verdovende gevoel in mijn mond. Ik moest in mijn droom dit met water uit mijn mond spoelen. Wat zou dit kunnen betekenen?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Hallo Ramona; ik moet eerlijk toegeven dat ik voor je antwoord moest zoeken op het web, maar ik denk dat alles duidt op ‘denken en uitspreken’. De vlinders zouden symbool staan voor het feit dat je op een andere manier tegen dingen aan kijkt (bent gaan kijken). Dat je lang op dezelfde manier over iets hebt gedacht, maar dat je nu een nieuwe weg van ‘denken’ bent ingeslagen. Het voelt waarschijnlijk aan als een ‘lastige’ verandering. Daar duidt het spoelen met water op. Probeer je flexibel op te stellen en hou in je achterhoofd dat het allemaal wel goed komt. Soms hebben dingen tijd nodig. Het kan heel goed mogelijk zijn dat je de behoefte hebt om je uit te spreken over hoe je je (bij deze nieuwe ontwikkeling) voelt. Misschien heb je dat zelfs al wel gedaan. Mocht je het gevoel hebben dat je te veel hebt gezegd, hou dan wijselijk even je mond.

   Succes

     /   Reply  / 
 74. Saskia

  Hai Suzanne

  Kortgeleden heeft mijn lieve vader te horen gekregen dat hij terminaal ziek is ik worstel hier dagelijks mee
  Nu fietste ik vandaag naar huis en kwam achter elkaar twee gele vlindertjes tegen
  Meteen kreeg ik een raar gevoel weer niet zo goed wat dit kan betekenen .
  Heb jij een idee .

  Mvg saskia

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Saskia,

   Vlinders zijn boodschappers van boven. De vlinder bezit de kracht van een wervelwind. Het diertje staat voor reïncarnatie, transformatie, schoonheid, vreugde en vrijheid. De citroenvlinder zelf is meestal de eerste lentebode in het jaar. Zij overwinteren als vlinder in takkenbossen en graspollen, en bij de eerste warme dagen komen de mannetjes al tevoorschijn.
   Ondanks dat je er een niet zo goed gevoel bij had, staan deze vlinders symbool voor vrolijkheid en positiviteit. Niets voor niets mogen zij de kleur van de zon dragen. Waarschijnlijk weet je vader dat je het er moeilijk mee hebt en wil hij zeggen om toch voornemens te maken om door te gaan met de dingen die je graag doet. Hoe moeilijk je het ook vindt. De naaste mensen zien en weten het, maar vaak weet je veel te verbloemen door sterk over te komen. Je bent een heel gevoelig iemand en pikt ook heel snel de gevoelens van anderen op. De vlinders willen je laten zien dat je aan je eigen verdriet genoeg hebt. Je hoeft de ‘wereld’ niet te dragen. Dat je, zeker in deze periode, niet te veel moet aantrekken van wat anderen van je zeggen en vinden. Blijf bij jezelf en ga niet (al helemaal niet tegen je eigen zin) met anderen mee. Dat je soms onzeker bent is niet erg, maar doe geen dingen die niet goed voelen. Blijf de komende periode dicht bij jezelf. Dit is wie jij nu op dit moment bent en dat is prima. Soms is het goed om dat aan je omgeving te laten zien (wie je bent) en hoe je op dit moment voelt. Soms is dat niet altijd even duidelijk. Aarzel niet om het te uiten. Daardoor stel je mensen in staat om je te begrijpen en je eventueel een reikende hand aan te bieden. Ik wens je enorm veel sterkte en moed en als je meer wilt weten, vraag gerust.

   Lieve groet,

   Suzanne

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>