Kasteel van Petite Somme; een stukje India in de Belgische Ardennen

In het hartje van de Belgische Ardennen, vlakbij Durbuy, ligt het sprookjesachtige Kasteel van Petite Somme. Het kasteel heeft een lange geschiedenis en biedt nu onderdak aan Radhadesh Ardennen: een spirituele leefgemeenschap. De nieuwe bewoners hebben het kasteel grondig gerestaureerd en omgetoverd tot een ware spirituele oase waar u de kleurrijke cultuur van de Indiase tradities kunt verkennen. Het kasteel is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Ardennen en is elke dag open voor bezoekers.

Bezoekers kunnen dagelijks meedoen aan een rondleiding. Een rondleiding duurt ongeveer één tot anderhalf uur en omvat:

  • Een multimediashow, met uitleg over de geschiedenis van het kasteel en de bewoners;
  • Een bezoek aan de prachtige tempelkamer, met uitleg over het dagelijks leven en gebruiken;
  • Een expositie over Srila Prabhupada, die de traditie naar het Westen bracht;
  • Prachtig uitzicht over het Ardense natuurschoon vanaf de kasteeltoren;
  • Een traditionele Indiase dansvoorstelling;
  • Een afsluitend bezoek aan de ambachtelijke bakkerij (met traktatie!)

Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een prachtig gasthuis. Het gastenhuis is gesitueerd op het domein van Radhadesh in de schilderachtige omgeving van de Belgische Ardennen. We bieden comfortabele accommodatie , een volledig uitgeruste conferentiezaal, verzorgde service en betaalbare prijzen voor leden van de congregatie. Het gastenhuis is een uitstekende basis voor spirituele retraites, yoga weekends, seminaries en bijeenkomsten.

Zelf ben ik gek op spullen uit India. Een bezoek aan de winkel op dit terrein is dan ook zeker een must. Veel van de producten in deze winkel zijn uitermate geschikt als geschenk of als souvenir. In onze boetiek vind je onder meer waaiers tot  aan traditionele Indische producten, zoals de traditionele kledij die de bewoners dragen, maar ook jurken, sjaals, een aantal traditionele muziekinstrumenten, wierook en andere artikelen; die rechtstreeks uit India wordt geïmporteerd. Een bezoek aan deze tempel staat hoog op mijn verlanglijstje. Bron: www.radhadesh.com.

Lees ook:Huizen er geesten op kasteel Doornenburg?
Lees ook:Breng de nacht door op een ‘spooklocatie’
Lees ook:Wat is het geheim van chateau Miranda…
Lees ook:Trouwen in het kasteel van Dracula
Lees ook:Spookhuis, Glenarm Castle gegarandeerd eng!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>