Maak je eigen geurblokjes voor de Kerst

Ik hou wel van een lekker geurtje. Zo heb je van die kleine ‘blokjes’ die je kunt laten smelten in een bakje met een waxinelichtje eronder. Een soort geurkaars, maar dan zonder lontje. Binnen no-time verspreidt er een lekkere geur in je huis.

Geurblokjes zijn heerlijk ruikende blokjes die je  op een geurbrandertje legt. Deze smelt en een heerlijke geur komt vrij. Geen problemen meer met water en olie en het gevaar dat je  oliebrander droog brand. Natuurlijk kun je, na een speurtocht op internet,  deze geurblokjes ook zelf maken met sojawas en etherische olie. Wat heb je nodig: 100 gram soja was, 40/60 druppels etherische olie, eventueel een vet oplosbare kleurstof en siliconen mal om je geurblokjes in te gieten

Hoe werkt het:

-Maak kleine geurblokjes

-Neem 100 gram soja was en smelt dit langzaam in een pan au bain marie of in de magnetron op laag vermogen.

-Als alle wax is gesmolten roer je de geur,- of etherische olie door de wax. Voeg eventueel een kleurtje toe.-De massa in de mal gieten.

- Alles laten harden en dan de vormpjes uit de mal drukken

Daarna zijn de geurblokjes klaar voor gebruik. Leg het geurblokje op het bovenste schaaltje van een oliebrander. Waxinelichtje eronder en ‘geuren’ maar. Hoe leuk is het om Kerst je eigen favoriete geur te branden. Als je het theelicht uitblaast wordt de sojawas weer hard.  Afhankelijk van de geurolie die je gebruikt, geeft een blokje was tussen de 6 en 8 uur geur af. Als het geurblokje geen geur meer afgeeft dan is deze makkelijk uit de brander te verwijderen als deze nog niet helemaal hard is.

Lees ook:Maak je eigen luchtverfrisser…
Lees ook:Gelukkig worden van bepaalde geuren
Lees ook:Etherische oliën zijn er voor verschillende doeleinden
Lees ook:Jasmijn, mijn favoriete lievelingsolie
Lees ook:Etherische olie tegen ongedierte…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>