Hoe zit het met jouw goede voornemens…

Het nieuwe jaar is in aantocht. Heb  je al voornemens gemaakt? Voornemens zijn doorgaans uitingen van innerlijke conflicten. Het is vaak een strijd tussen wat we voelen en wat we denken.

Het volhouden van een (nieuw) voornemen, kan soms knap lastig zijn. Met wilskracht kun je vervolgens een heel eind komen. Nog beter (effectiever)  is om te stoppen uit overtuiging, maar te werken vanuit een motivatie van binnenuit. Op een gegeven moment gaat het dan vanzelf, omdat je er dan aan toe bent. Dat is een bewustwordingsproces. Natuurlijk kun je elk moment in je leven met goede voornemens beginnen. Belangrijk is wel:

-Stel haalbare en realistische doelen

-Wees niet te streng

-Stel een positief doel

-Hoe ziet de nieuwe er uit?

-Vertel je voornemen ook aan andere mensen

Beloon jezelf zo nu en dan. Daardoor hou je het waarschijnlijker langer vol. Bovendien mag je af en toe best trots op jezelf zijn…Gaat het mis, wees er niet te lang rouwig om, maar begin gewoon opnieuw. Zie het desnoods als een tijdelijke terugval. Niets is menselijker dan dat. Begin de dag er na gewoon opnieuw ofwel ga verder waar je was. Wil je bijvoorbeeld gezonder eten en meer sporten en je hebt er een op dag totaal geen zin in? Je mag best een keer  op de bank hangen met een zak hips. Doe het bewust en er is geen vuiltje aan de lucht. Vergeet er niet van te genieten. Gaat het helemaal mis? Bedenk dan goed dat je niet de enige bent. Zo’n tweederde van de mensen die het nieuwe jaar met nieuwe voornemens beginnen, houden het nog geen half jaar vol.

Lees ook:Wat zijn jouw voornemens voor 2018…
Lees ook:Waarom maken we het ons zelf zo moeilijk?
Lees ook:En we maken weer goede voornemens…
Lees ook:Het begint met het geloven in jezelf…
Lees ook:“Het is helemaal trendy om bewust en zen te zijn…”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>